هفتبرکه: نمایشگاه نقاشی گروهی آرنگ از ۲۲ فروردین تا جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ در نگارخانهی اُ، کنار سینما فرهنگ گراش، میزبان علاقهمندان به هنر نقاشی است. در این نمایشگاه نقاشی که از سوی گروه هنری آرنگ برگزار شده است، ۳۰ اثر از ۱۲ هنرمند به نمایش درآمده است و شبها از ساعت ۱۷ تا ۲۲ پذیرای علاقهمندان هنر است.
پورعلی: هدف رسیدن به سبک شخصی در یک مسیر حرفهای است
حمید پورعلی، هنرمند اهل لار و مسئول این گروه که مدت ۳۵ سال است فعالیت نقاشی دارد، در گفتگو با هفتبرکه دربارهی مسیر هنری خودش گفت: «من یک مرحله خودآموز بودم و حدود ۳۰ سال در لار آموزشگاه داشتم. بعد به فکر افتادم که اگر به این روال ادامه دهم پیشرفت زیادی نخواهم داشت. از استاد واهیک هارتونیان از تهران که هنرمند شناختهشدهای در زمینهی نقاشی و برگزاری نمایشگاه است، پیشنهاد آموزش حرفهای شد و ما استقبال کردیم. پنج سال با ایشان کار کردم و به سبک شخصی رسیدم. الان سبک کارم مینیمالیستی است و حدود شش مجموعه کار کردهام و مجموعهی ششم به صورت نمایشگاه انفرادی در تهران برگزار میشود.»
گروه هنری آرنگ در حال حاضر دوازده عضو از شهرهای همجوار جنوب فارس دارد. پورعلی در مورد ایدهی اولیه برای تشکیل این گروه هم گفت: «با مشورت با استاد و دوستان گراشی به این نتیجه رسیدیم که یک گروه هنری باید تشکیل دهیم و مرحلهی اول هنرجو گرفتن است که اعضای گروه همه سطح هنرمند هستند. سه نفر از گراش و هشت نفر از لار و خودم مدیر هستم. از اول اسفند پارسال به نام گروه هنری آرنگ شروع کردهایم و نمایشگاه زدیم. تجربهی چند نمایشگاه در لار داشتم و دوست داشتم در گراش هم نمایشگاه بزنیم و دوستان گراشی در کنارمان باشند. با گروه تصمیم گرفتیم در گراش نمایشگاه بزنیم. دوازده نفر هنرجوی این گروه هستند.»
این گروه زیر نظر استاد واهیک هارتونیان، نقاش ارمنیتبار ایرانی فعالیت دارد و آموزش میبیند و هدفشان رسیدن به سبک شخصی و برگزاری نمایشگاه آثار در تهران و فروش آثار است.
پورعلی در مورد این نمایشگاه هم گفت: «نزدیک به ۳۰ اثر از ۱۲ هنرمند اینجا است. سه نفر از گراش، یعنی آقای اسداله آهنی، استاد قنبرپور و خانم کوزلی هستند. ثریا جعفری و فاطمه جعفری، حسن پریدار، آقای بهزادی، رضا جهانپناه، خانم رایگان، خانم ساعدی و خانم مینا یادگارفرد هم دیگر هنرمندان این نمایشگاه هستند. این هنرمندان میخواهند به سبک شخصی برسند و باور کردهاند باید به گروهی بیایند که هم فضا دوستانه و هم مسیر حرفهای باشد. تابلوها بیشتر از طبیعت است و میتوانند به سبک شخصی هم در آینده برسند. تابلوها اکریلیک، رنگ روغن، ترکیب مواد، آبرنگ و پاستیل روغنی است. چون آثار اینجا کارهای قبلی هنرمندان است پراکندگی تکنیکی وجود دارد و حتما در نمایشگاه بعدی سعی میکنیم انسجام بیشتری وجود داشته باشد.»
این اولین نمایشگاه گروه هنری آرنگ است که تنها دو ماه از آغاز به کار آن میگذرد.
اسداله آهنی: پیشرفت درک دیداری مردم امیدبخش است
اما استقبال مخاطبان از این دست نمایشگاههای هنری در گراش چگونه است؟ اسداله آهنی که پیش از این هم آثاری در نمایشگاههای نقاشی ارائه کرده است و با نوع مخاطب آشنایی دارد، در مورد فضای این نمایشگاهها به هفتبرکه گفت: «خیلی وقتها شاید مشکل از خود هنرمندان است که اثری داریم اما در خانه میگذاریم و چون پروسهی برگزاری یک نمایشگاه انفرادی طولانی است، کمتر رغبت وجود دارد تا نمایشگاهی شود. اما در شکل گروهی سریعتر پیش میرود. استقبال مردم در این دوره خیلی خوب است و همچنان که جلو میرویم احساس میکنم سطح دیداری مردم پیشرفت کرده و امیدوارکننده است. طیف عموم مردم بازدیدکنندگان هستند و هنرجویان خودمان و خانوادههایشان و دانشآموزان مدارس؛ اما باز هم خوب است و جای امیدواری وجود دارد و دلگرم میشویم تا کار کنیم. بازدیدکنندگان لطف دارند و تشویق میکنند و گاهی سوال میپرسند و همین سوال پرسیدن برای ما لذتبخش است که درکی از هنر دارند و سطحی نگاه نمیکنند و برایشان سوال وجود دارد. به آینده امید داریم.»
آهنی با درخواست از مسئولین در مورد امکان ایجاد فضای فیزیکی بزرگتر هم گفت: «اگر بتوانند فضای بزرگتری ایجاد کنند خوب است. اگرچه امکانات گالری اُ بسیار خوب است اما مثلا مشکل پله وجود دارد و اگر پردیس شهرداری آماده شود، امکان برگزاری نمایشگاه در مرکز شهر بیشتر وجود دارد.»