هفت‌برکه – مهدی جعفری: یکی از تعبیراتی که در روایت معصومین (علیهم‌ السلام) درباره‌ی عید فطر به کار برده شده است؛ تعبیر «یوم الجوایز» (روز جایزه‌ها) می‌باشد.

علاوه بر عطاء واجب مالی (زکات فطره) که روزه‌دار غیر فقیر باید در فاصله زمانی غروب شب عید فطر تا ظهر روز عید از طرف خود و نان‌خوران خود به فقیر بدهد یا در این فاصله زمانی آن را کنار بگذارد تا بعدا به فقیر بدهد، خوب است که عیدی و جایزه به بچه‌ها و ضعیف‌تر‌ها در این روز فرخنده داده شود تا این روز برای آنها خاطره‌انگیز شود.

طبق مضمون روایت، خداوند در این روز، جوایزی به بندگان و روزه‌داران می‌دهد که از جنس جوایز پادشاهان نیست یعنی عمده جوایز معنوی و فوق مادی است که برخی از آنها را در این دنیا درک می‌کنیم و برخی دیگر در آخرت مشاهده می‌نماییم.

چه خوب است از باب «تَخَلَّقوا باَخلاقِ الله» ما هم از آن چیزهایی که داریم، به اندازه‌ی توان‌مان جایزه بدهیم تا خود را مزیّن به اخلاق و صفات خدا کرده باشیم.

سنت عیدی دادن به کوچک‌ترها در عید فطر در برخی مناطق مثل شهرستان گراش از قدیم الایام، مرسوم بوده است که خوب است این سنت حسنه، پویاتر و پررنگ‌تر ادامه داده شود.

🌹 زکات فطره طبق روایت، نوعی بیمه‌ی عمر برای شخص و خانواده‌اش است. طبق روایت، نسبت زکات فطره به روزه‌ی ماه رمضان مثل نسبت صلوات تشهد به نماز است.

حداقل مبلغ فطریه امسال بین ۷۵ تا ۱۰۰ هزار تومان از طرف دفتر مراجع اعلام شده است که البته با توجه به قوت غالب، یعنی غذایی که بیشتر مصرف شده است، ممکن است یک خانواده فطریه بیشتر پرداخت کند و در این مورد بهتر است به مرجع تقلید خود رجوع کنند.

رهبری معظم انقلاب: ۷۵ هزار تومان
عده‌ای از مراجع : ۸۰ هزار تومان
آیت‌الله سیستانی : ۱۰۰ هزار تومان (قیمت آرد)
کسی که نماز عید شرکت می‌کند، احتیاطا قبل از نماز، زکات فطره را بپردازد.

خدایا! جوایز و مواهب مادی و معنوی خود را در این سال به زیباترین وجه نصیب مردم ایران بگردان.

14040109 Eid Fetr

هفت‌برکه: در هشتگ #منشور، حجت الاسلام مهدی جعفری سعی می‌کند استفاده از آیات و روایات را در زندگی روزمره به زبانی ساده بیان کند.