هفت برکه: در مراسم افتتاح رسمی پایگاه انتقال خون گراش، نماینده خیر با اشاره به هزینههای انجام شده خواهان تامین نیرو و ارتقا این پایگاه به مرکز فرآوری انتقال خون شد.
به گزارش هفت برکه هفتم شهریور ماه، مراسم افتتاح مرکز انتقال خون گراش در مجموعه درمانی آبشار اندیشه با حضور خادمی، معاون اقتصادی استاندار و دکتر اکبریزاده مدیر کل سازمان انتقال خون فارس؛ طاهرزاده، فرماندار گراش و برخی از مسئولین شهر برگزار شد.
مجموعه درمانی آبشار اندیشه واقع در شمال شهر گراش و انتهای بلوار الهقلیخان شامل سه بخش است اورژانس ۱۱۵ در بهمن ۱۴۰۰ و مرکز دیالیز در شهریور ۱۴۰۱ افتتاح شده بود و ۶ شهریورماه مرکز انتقال خون که از یک سال پیش در این محل فعال بود رسما افتتاح شد.
۸.۵ درصد فرآوردههای خونی کشور در فارس تولید میشود
دکتر اکبریزاده، با تبریک هفته دولت و تشکر از خیر سخنانش را آغاز کرد و گفت:«ما از وقتی در انتقال خون مستقر شدیم وظیفه خود دانستیم که از این پایگاه حمایت شود و یک پایگاه قوی را شاهد باشیم با توجه به این سیستم درمانی شهرستان گراش یک سیستم درمانی قوی است، جا دارد ما هم به عنوان زنجیره اصلی درمان که تامین خون و فراورده خونی است از نیاز اصلی بیمارستان حمایت کنیم.»
او در ادامه گفت:«تقاضا داریم حمایتها ادامه داشته باشد چرا که واقعیت این جایگاه انتقال خون و اهمیت آن و نیازی که بیماران و افراد دارای بیماری مزمن که زندگیشان به خون و فرآوردههای خونی و تزریق آن وابسته است اهمیت این جایگاه و این سازمان را دو چندان کرده است. متاسفانه جایگاه سازمان انتقال خون چه در استان و چه در کشور تبیین نشده است چرا که تا به امروز تمام نیازها در زمینه خون به صورت کامل تامین شده و کمبودی نبوده است.»
او با بیان این که متاسفانه از لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات و به خصوص از لحاظ بودجه استانی جز ادارههای ضعیف استان محسوب میشویم، ادامه داد:«بودجههایی که به ما تخصیص داده میشود متاسفانه شامل موارد جاری است که با توجه به افزایش تورم و افزایش نرخ وسایل مصرفی جوابگوی کل استان نیست. ما در استان فارس این افتخار را داریم که به عنوان بزرگترین پایگاه که دارای بیشترین پایگاه فرآوردگی در کشور است. بزرگترین پایگاه استانی کشور هستیم و دومین استان در زمینه خون و فرآوردههای خونی هستیم بعد از تهران. نزدیک هشت و نیم درصد از تولیدات کشور را داریم تولید میکنیم از طرفی استان فارس قطب پزشکی جنوب کشور هست در هر روز ما حداقل از شش تا هفت استان پذیرای بیمارانی هستیم که در بیمارستانهای استان بستری میشوند. تمام اینها رسالت سیستم درمانی و انتقال خون که زنجیره اصلی درمان است را به ما نشان میدهد. من خواهش میکنم از خیرین همین طور که در این کمتر از دو سالی که در خدمت دوستان هستم حمایت کردند از مقامات استانی باز هم حمایتشان را بیشتر کنند که یک سری از پروژهها و بحثهای عمرانی و تعیین و تکلیف نیرو که سالها مغفول بوده، مرتفع شود.»
اکبریزاده با اشاره به ضعفها و کمبودهای سازمان انتقال خون در سالهای گذشته عنوان کرد:«در سالهای گذشته در جذب نیروی انسانی متاسفانه در انتقال خون خوب عمل نکردیم و در جذب اعتبارات خوب عمل نکردیم و به هر حال ما میدانیم که خیر بزرگواری که از مال خودش میگذرد و برای نجات جان بیمار و دیگران وقف میکند، ما، به عنوان سیستم دولتی و مدیریتی باید قدردان این توجه و از خودگذشتگی باشیم. خوشبختیم که توانستیم بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان هزینه خرید تجهیزاتی که امروز در پایگاه مستقر است را جذب کنیم و امیدواریم با همراهی مردم شهرستان با افزایش آمار اهدای خون در طول سال شاهد گسترش پایگاه خون در شهرستان باشیم و جا دارد این اتفاق بیافتد.»
وجود نیروی انسانی تضمینکننده خدمات پایگاه خواهد بود
مدیر کل سازمان انتقال خون با تقدیر از مردم و خیرین گراشی گفت:«افتخار داریم که با خدمات بیمارستان امیر المومنین علی (ع) گراش از نزدیک آشنا هستیم و نیاز دارد که حمایت شود و در کنار آن انتقال خون هم حمایت شود. چارت نیروی انسانی پایگاههایی که افتتاح میشود مثل گراش باید در سیستم بالاتری از استان مثل اداره استخدامی تهران به صورت مرکزی پیگیری کرد و وجود چارت نیروی انسانی است که تضمین کننده خدمات پایگاه ما خواهد بود در آینده. تشکر ویژه از کلیه مردم عزیز گراش که خیرین وصف ناشدنی به کل کشور تقدیم و معرفی میکند و تقاضا دارم این نکته را در نظر داشته باشید انتقال خون یک امر خیر و اهدای زندگی برای تمام مردم کشور است. ما افتخار میکنیم که استان فارس استان پشتیبان و معین سیستان و بلوچستان است برای بیماران تالاسمی این استان ما ارسال خون داریم و اگر خیری به ما کمک کند علاوه بر این که نیت و کار خیرش در همان شهرستان استان مورد استفاده قرار میگیرد، در استان هم نتیجه آن دیده میشود.»
بیشتر مشکلات با کمک خیر و سازمان رفع شده است
اندیشه، مدیر پایگاه انتقال خون گراش نیز بعد از خیر مقدم به حاضرین ،گزارشی از وضعیت و عملکرد پایگاه انتقال خون گراش را ارائه داد و گفت:«فعالیت پایگاه انتقال خون گراش از سال ۱۳۷۹ در یکی از ساختمانهای بیمارستان گراش آغاز شد که با استقبال قابل توجه همشهریان مواجه شد که البته با مشکلات عدیدهای از جمله کمبود نیرو، کمبود امکانات و تجهیزات و همچنین عدم انطابق ساختمان با معیارهای استاندارد انتقال خون مواجه بودیم. بنابراین درخواست و صحبتهای اولیه از طریق مجمع خیرین سلامت جهت ساخت یک ساختمان مستقل و منطبق با استانداردهای انتقال خون با خیر بزرگوار مجموعه آبشار اندیشه و نماینده محترم ایشان جناب مهندس وقارفرد انجام شد که ایشان موافقت کردند با همکاری سازمان انتقال خون شیراز ساخت این ساختمان آغاز شد و در سال ۱۴۰۰ به پایان رسید. برای نقل مکان به پایگاه جدید یک سری مشکلات از جمله تجهیزات مورد نیاز و نیروی فنی وجود داشت که با همکاری خیر محترم دانشکده علوم پزشکی گراش و سازمان انتقال خون شیراز تا حد زیادی مشکلات برطرف گردید. تشکر ویژه از ریاست و معاونین محترم دانشکده علوم پزشکی گراش که در طول این سالها نهایت همکاری چه از لحاظ تامین تجهیزات و همین طور نیروی فنی که شامل دو پزشک طرحی و دو نیروی فنی طرحی که به پایگاه اختصاص دادند.»
او در ادامه با اشاره به افزایش آمار خونگیری در این مرکز گفت:«تشکر از دکتر اکبرزاده که طی مدت حضورشان در انتقال خون توجه و حمایت ویژهای به این پایگاه داشتند از جمله این که طی دو مرحله تعداد قابل توجهای تجهیزات مثل تخت خونگیری، همواسکید، هموسیلر، یخچال، بانک خون و دیگر امکانات را به این پایگاه اختصاص دادند که نتیجه این همکاری و تلاشها افزایش آمار خونگیری و استقبال بیشتر اهداکنندگان در طی این مدت بوده است.»
به جای تشکر، توقع خیر برای ارتقا این مرکز را برآورده کنید
مهندس وقارفرد، نماینده خیر دیگر سخنرانی بود که در این مراسم صحبت کرد او با بیان که وقتی خیری میآید و کاری انجام میدهد انتظار دارد از سوی دستگاه دولتی هم همکاری لازم صورت بگیرد، گفت: «با مدیر کل قبلی آقای دکتر ترابی و از شروع ساخت مرکز قول و قرار شفاهی با هم داشتیم که اینجا فقط تبدیل به یک مرکز خونگیری تنها نشود در خدمت حضرتعالی هم رسیدیم و عرض کردیم. مرکز خونگیری با ۲۰۰ متر ساختمان مشکلش حل میشود به خصوص که خون باید گرفته شود و برده شود مرکز همسایه ولی ساختمانی که ساخته شد وسیعتر بود و با امکاناتی مبنی بر ایجاد یک مرکز فرآوری طراحی و تعریف شد.»
او با تاکید روی این موضوع که اگر میخواهید از خیر قدردانی کنید در جهت سازندگی بیشتر حرکت کنید، ادامه داد:«میگویند ما در همسایگی مرکز فراوری داریم و دیگه نیازی نیست در حالی که خون و اهدای خون و فراورده خونی از اهمیت حیاتی برخوردار است و ما حتی اگر همسایهمان این مرکز را داشته باشد مطمئن هستیم که اینجا هم با مقدمات اولیه و قول شفاهی که از دوستان گرفتیم و باید دنبال توسعه مرکز باشیم که بتوانیم فراوردهگیری کنیم اگر قرار است اینجا یک مرکز خون گیری باشد که ضرورت نداشت ما بالای ۵ میلیارد تومان هزینه و ۵ هزار متر عرصه را زیباسازی کنیم در جهت تشویق مردم به اهدای خون. با این جابه جایی قطعا میزان دریافت خون اینجا دو برابر شده است. اگر همچنان در ادامه کار توقع همکاری از خیر دارید، ما توقعمان این است که اینجا را یک واحد کاملا مستقل بدانیم. همسایهمان برادران دینی ما هستند و هیچ مشکلی با هم نداریم ولی چه خوب است که در رقابت سازنده دو پایگاه فراوری در کنار همدیگر باشند.»
نماینده خیر که بر ارتقا این مرکز پافشاری داشت، گفت:«مگر نمیگویید ما استان معین سیستان هستیم؟ درجهت اطلاع، ما خیرین گراشی هم در سیستان هم در هرمزگان دست به خیر بودیم. خیر همین مرکز چهار مرکز بهداشت در جاسک و بشاگرد ساخته است که الان ۹۰ درصد مردم گراش خبر ندارند. بدون هیچ تعصبی و خارج از تعارفات و خوش آمد و بدآمد عرضمان این است از اینها بگذریم و کار موثر کنیم اگر میخواهید تشکری از خیر کنید توقع او را برآورده کنید توقع این است در جهت سازندگی بیشتر یک حرکتی شود و تصمیماتی گرفته شود و دکتر اکبریزاده لطف داشتند و موافقتشان به تهران منعکس کردند که با حضور دکتر حسین زاده و خالقی و دکتر جهانی در تهران نشستی داشتیم یک سری شرط و شروط و موافقت اولیه هم به عمل آمد و ظاهرا مغفول ماند و به خصوص از طرف استانداری محترم چون ظاهرا مرکز مثل این که انتقال خون را کسی تحویل نمیگیرد.»
این مراسم با چیدن روبان و بازدید از ساختمان به پایان رسید اما در جریان این بازدید فرماندار و مدیر کل سازمان انتقال خون به اندیشه، مدیر پایگاه این وعده را دادند که برای تامین نیرو و چارت سازمانی و همچنین ارتقا پایگاه انتقال خون به فرآوری، پیگیری لازم را انجام دهند.
لغزیان
۱۳ شهریور ۱۴۰۲
همشهری گرامی، گراش شهری ویران نیست در مقایسه با درصد بالایی از شهرستانهای ایران. به همت داشتن میراث فرهنگی کار و سخت کوشی نیکانمان که نتیجه اش وجود فراوان خیرین و نیکوکاران امروزی گراش است شهر با وجود فقر طبیعی آب و هوا و جغرافیای نامساعد روی هم رفته مردم گراش خوب کار کرده اند و توانسته اند شاخصی از تلاش و پشت کار ، همت و سخاوت شوند. شما نگاه به یک عده محدو بی استعداد و تنبل و بی خرد که مدیریت رانتی شهر را در این سیستم فشل حکومتی بدست آورده اند و زندگیشان طفیلی جیره خوری خیرین و کمکهای مردمان کاری گراش است نگاه نکنید بقول شما اینان مکسان دور شیرینی.
وظیفه هر گراشی هوشیار و بیدار اول کار و تلاش است برای خود و خانواده سپس نقد و پرسشگری از این مدیران شهری گراش است . و از گفتن و تکرار پرسشگری خسته نشویم و الا این دکتر تیلگیها توان پشه پراندن هم از خود ندارند. و جزیی از سیستم حکومتی هستند که وطیفه اصلی محافظت از جایگاه و مقامشان است . کافی است شما مدیران یهداشت و درمان و انجام سلامت گراش را زیر ذرهبین داشته باشید تا متوجه شوید که کم کار و بی دانش هستند حیف از این همه سخاوت و همت خیرین گراش که این تیلکیها باید بکار گیرند. همچنین باید سپاسگزار تمامی کادر پزشکی، درمانی و خدماتی در گراش بود که اسیر مدیریتی این سفیه الدوله هستند. فقط طیف بسته و کم خرد مدیریت آنها را باید پاسخ کرد و سپاسگزار بقیه بود هر چند که زیری میزی هم در میانشان باشد
گراش ویران
۱۲ شهریور ۱۴۰۲
سلام جناب لغزیان عزیز
به گزارش صدا و سیما دل خوش نکن که هیچ کدام از گزارش ها درست نیست حتی همون بیمارستانی که شما میفرمایید.
و اون افرادی که در عکس دیدید مگسانی اند دور شیرینی
لغزیان
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
در تتمه ی کامنت نوشته بالا هنوز نوشته ام تمام نشده بود که کلیب خبرگزاری صدا و سیما که داشت با افتخار خبر و فیلم افتتاح فاز یک بیمارستان امام علی که توسظ جمهوری اسلامی در عراق ساخته شده را بخش می کرد . بیمارستان امام علی در نحف یک بیمارستان فوق تخصصی مدرن و پیشرفته است که بقول خبرگزاری در خاورمیانه بی نظیر خواهد بود و بهترین متخصصین کشور در آنجا در خدمت مردم عراق خواهند بود. این بیمارستان دارای ده اطاق عمل برای جراحیهای مختلف فوق تخصصی با مدرن ترین امکانات و ۲۱۲ تختی می باشد تمام امکانات و دستگاهای تشخیص پزشکی و درمانی برای تمام عملیات جراحی و درمانی در آن نصب شده که در خدمت مردم عراق بخصوص برای جراحیهای سنگین قلب و عروق، مغز و اعصاب و انواع سرطانها و دیگر بیماریها خواهد بود . این یاد آوری و خبر نوشتم که یک وقت فکر نکنید دولت توان انجام کارهای بزرگ ندارد. که خوبش هم دارد ولی نه برای گراش و مردم جنوب . چون در گراش عده ای هستند که خیرین را تشویق می کنند که بخرجند و به نتیجه و بازده ای آن کار ندارند. مثل مرکز پرتو درمانی سرطان گراش . دریغ از یک گزارش درست و قابل قبول در این پنچ سال در باره این همه مخارج برای این دستگاه حد اقل گزارش دهند که درطول سال چند روز کار کرده و چند مریض نتیجه گرفته اند. چون می گویند خیلی کار نمی کند. بی زحمت اول خرد و عقل و درایت برای داشتن امکانات بکار گیرید بعد بروید یقه خیر بگیرید که پول بریزد. همین التماس و سخن معلم فیزیک دبیرستان ما در افتتاح مرکز خون نشان از چه دارد
لغزیان
۱۱ شهریور ۱۴۰۲
حبف و صد حیف از این همه همت و سخاوت خیّرین گراش که آخر و عاقبت زحمت و هزینه های ساختن و بنیاد نهادن کارهای خیرشان باید بذست این مقام الدوله های قیجی بدست باشد و فیس و افاده نمایند و بعنوان دکتر فلان و دکتر بهمان از مرکز بیایند و با پر رویی تمام و با مانع شدن و یا کند کردن نیت خیر خیرین گراش با دروغ و ریا تشکر زبانی بلغور کنند و از خیر بخواهد بیشتر هزینه کند تا این مقام الدوله ها جایگاهشان در حکومت صلی علی جمهوری اسلامی مستحکمتر شود . فقط کافیست به فرمایشات این دکتر تیلگیها مقام دار دقت شود حسرت یک کلمه حرف بدرد خور و یا کمک بدرد بخور بدل آدم می گذارند.
مسئولین و مدیران محلی خودمان هم علاوه بر مقام الدوله بودن سفیه الخیرین هم تشریف دارند. مثل بّره های ترسیده از تشریف فرمایی جناب گرگها دست به سینه و بله قربان گو در فکر نگهداری مقام و جایگاهشان هستند هم در برابر دولتیان و هم خیرین گراش. حیف از نون و حسرت یک نبوغ و استعداد و به سر انجام رسانیدن یک کار درست. راستش بخواهید من در عکسهای منتشره این افتتاح خوب دقت کردم بغیر از یک دو نفر مثل نماینده خیر و یک آدم متین غیر دولتی کسی بدرد بخور و با استعداد در عکسها ندیدم . آدمهای که از نظر توانایی و انجام کار از ورشکستگان به تقصیر و یا بقول استا غلوم لغز خوان قدیم گراش لقمه حرومهای آدم فروش اطراف خان هستند. با این جماعت امیدخیری نیست .
من باید احترام و جایگاه استاد فیزیک دبیرستان را که حق آموزش و پدری دارد پاس و محترم بدارم ولی برای من تعجب آور است کسی در کلاس فیزیک درس دقت و تیز بینی به ما یاد می داد هم اکنون بعنوان نماینده خیر اعلان می دارم که ما با قول شفایی دکتر فلان مدیرقبلی این حضرات کار را شروع کردیم و الا اگر قرار است این فقط بک اطاق خون گیری ساده باشد نیاز نبود این همه خرج کرد. استاد عزیز که حق آموزش دقیق بودن و تیز بینی داشتن در برخورد به موضوعات و پدیده ها بر گردن تمامی استعدادهای با دقت و تیزبین گراش دارید چگونه خود به قول شفایی و گفتگو با مقام الدوله دل خوش کرده . استادکدام عالیرتبه مقام در این حکومت صلی علی جمهوری اسلامی به قول و وعده اش عمل کرده که این یکی حرفش عملی باشد بایستی مثل کلاس فیزیک بر واقعیتها و حتمی ها شروع به کار می شد.
خیرین محترم گراش و یا نماینده محترم آنها دقت بیشتری نمایید که کمتر اذیت شوید و به التماس این مقام الدوله بیفتید. گول این حضرات نخورید که دولت پول ندارد و خیرین وطیفه دارند هزینه کنند. همین امروز من در خبر خواندم که آقای جواد کریمی قدوسی نماینده مجلس شوری اسلامی گفته ایران در قندهار پایتخت و مسقط الراس طالبان افغانستان بیمارستانی بنام قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در دست ساخت و آماده بهره برداری است. پول برای طالبان است ولی برای مردم گراش و جنوب ایران نیست