هفتبرکه: آب و راه مهمترین دغدغهی صدسالهی مردم جنوب فارس بوده است. بعد از چند بار قطع مسیر انتقال آب سد سلمان در سال ۱۳۹۶ خیرین اوز دست به کار شدند و طبق توافق انجام شده، قرار شد خیرین و دولت هر کدام یک مخزن ۵ هزار مترمکعبی بسازند. تا امروز خیرین به قول خود عمل کردند، اما مخزن دولتی در مراحل اولیه است. ابراهیم احمدی روزنامهنگار اوز روند این پروژهها را بررسی کرده است.
در گراش نیز هر بار با قطع مسیر انتقال آب سد سلمان به دلایل مختلف، به سرعت مشکل کمآبی بروز میکند. مخزن آب گراش تنها تا ۲۴ ساعت میتواند آب شهر را تامین کند. با توجه به این که جمعیت شهر گراش بیش از دو برابر شهر اوز است، لازم است هر چه سریعتر برای افزایش ظرفیت مخزن آب گراش چارهاندیشی کرد.
ابراهیم احمدی- مدیر اوز امروز: در اهمیت آب همین بس که از آن به عنوان «مایه حیات» یاد میشود. با وجود مشارکت مردم و دولت در حفر چاههای متعدد و تامین هزینههای انتقال آب، از دیر باز شهر اوز با مشکل کمبود آب دست به گریبان بوده است. برای حل این مشکل با پیگیریهای صورت گرفته پروژه تامین آب منطقه از جمله از شهر اوز از طریق سد سلمان فارسی؛ به عنوان یک پروژه ملی، در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه این امر محقق شد و شهر اوز و شهرستانهای همجوار از نعمت آب برخوردار شدند.
طولانی بودن خط انتقال آب از سد سلمان و بروز حوادث طبیعی از جمله سیل در مسیر انتقال از یک سو و نامناسب بودن لولههای خط انتقال به ویژه لوله خط انتقال گراش به اوز از سوی دیگر، موجب قطع خط انتقال آب به شهر اوز و کمبود آب میشود. این موضوع به ویژه در فصل تابستان- که شاهد افزایش جمعیت شهر اوز هستیم، بحران ایجاد میکند.
تابستان ۹۶ که مدت قطعی خط انتقال آب بیش از ۱۰ روز به طول انجامید بحران شدید کمبود آب شهر اوز موجب شد که با پیگیریهای انجام شده دو مخزن آب ۵ هزار متر مکعبی در شهر اوز ساخته شود. براساس تفاهم نامه صادره مقرر گردید هزینه ساخت یکی از مخازن از طریق اعتبارات دولتی و دیگری از طریق نیات خیر مردم اوز تامین شود.
انجمن خیریه سلمان فارسی اوز که قبلا طرحهای عام المنفعه مانند ساخت آب شیرین کن، راه اندازی بخش دیالیز، تامین زمین و ساختمان بهزیستی و… را متقبل شده بود برای تامین هزینه ساخت مخزن مردمی آب به عنوان یک طرح عام المنفعه اعلام آمادگی کرد که خوشبختانه با استقبال نیکوکاران همراه شد. انجمن خیریه پس از تامین هزینه از سوی نیکوکاران و اجرای عملیات کوهبری محل ساخت مخزن، قرارداد ساخت این مخزن را با پیمانکار مورد قبول آبفای استان و شهرستان منعقد کرد. پروژه ساخت این مخزن که توسط کارشناسان آبفای استان نظارت شد، ۱۶ ماه پس از تنظیم قرارداد به پایان رسید و اکنون آماده افتتاح و بهره برداری است.
برای مخزن دولتی نیز عملیات کوهبری آن همزمان با مخزن مردمی آغاز شد و بتون مگرکف نیز ریخته شده است اما علیرغم اعلام اختصاص اعتبارات دولتی از سوی مسئولین به این پروژه در سالهای گذشته، این پروژه در همین سطح باقی مانده است و پیشرفتی نداشته است. با توجه به نیاز شهر اوز به آب مصرفی و نبود چاههای پشتیبان، مخزن کنونی آبفا و مخزن مردمی ۵ هزار متر مکعبی پس از بهره برداری، کفاف مدت کمی را داده و اگر مخزن دولتی ساخته نشود و به بهره برداری نرسد مشکلات گذشته برطرف نخواهد شد و در صورت قطعی خط انتقال بحران کمبود آب در شهر اوز دوباره پدیدار خواهد شد.
مردم اوز و به ویژه نیکوکارانی که در این طرح مشارکت داشته و به تعهد خود پایبند بودند از مسئولین استانی و شهرستان انتظار دارند ضمن تامین اعتبار لازم برای ساخت و تکمیل این پروژه، برنامهریزی را برای سرعت بخشیدن به ساخت و بهره برداری از این پروژه دولتی انجام داده تا ضمن حل مشکل کمبود آب شهر اوز و پیشگیری از بحران، اعتماد نیکوکاران در همراهی با سایر طرحهای مشارکتی عامالمنفعه تقویت گردد.
رها
۱۷ آذر ۱۴۰۰
سلام دولت به کدام وعده اش عمل کرده که قولی که به شما داده عمل کند.
دلتون رابه وعده های دولت خوش نکنید دومی هم بدبد خیرین بسازند