هفت‌برکه – گریشنا: چهارشنبه ۱۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۸، گروه ده‌نفره که در جهت اجماع نامزدهای شهرستان گراش در انتخابات مجلس فعالیت می‌کنند، دومین جلسه را با سه نامزد حاضر در رقابت انتخاباتی برگزار کردند. گزارش این گروه را از فعالیت‌های صورت‌گرفته و نتایج آن را در ادامه می‌خوانید.

 

بسمه تعالی

دومین جلسه از فاز دوم فعالیت گروه ده‌نفره برای حصول اجماع نامزدهای شهرستان گراش در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، چهارشنبه‌شب، ۱۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۸ برگزار شد. در این جلسه، داریوش سپاده و حسینعلی فقیهی، دو تن از نامزدهای محترم همراه با معتمدین‌شان، و نماینده‌ی ناصر دلخوش، دیگر نامزد حاضر در رقابت انتخاباتی، و همچنین پنج تن از جوانان به نمایندگی از جمعیت جوانان گراش حضور داشتند.

این جلسه برای ارائه‌ی سازوکار طراحی شده برای اجماع نامزدها و کسب نظر نهایی آنها برای ورود به این فرآیند برگزار شد. این طرح پس از انتشار فراخوان طرح اجماع (خبر در گریشنا) و استفاده از نظرات همشهریان و صاحب‌نظران و با همکاری جمعیت جوانان گراش تهیه شده است، و بر دو عامل اصلی مشروعیت گروه انتخاب‌کننده و تبعیت نامزدها از نتیجه استوار است.

شرح کامل این فرآیند در ادامه خواهد آمد، اما به طور خلاصه، در این طرح لیستی ۵۰۰ نفره از معتمدان شهرستان گراش تهیه می‌شود و در اختیار سه نامزد قرار می‌گیرد تا هر کدام ۴۰ + ۱۰ نفر را (۴۰ نفر لزوما از داخل لیست، به اضافه‌ی ۱۰ نفر به پیشنهاد خودشان و خارج از این لیست) به عنوان معتمد انتخاب کنند. از این معتمدان در روز ۲۴ بهمن‌ماه دعوت می‌شود که برای رای دادن به سه نامزد در مکانی عمومی حاضر شوند. رای‌گیری نیز در دو مرحله و به روش حذفی صورت می‌گیرد، تا در انتها، نامزدی که بیشترین آرای این معتمدان را کسب کند، به عنوان نامزد اصلی گراش معرفی شود.

پس از ارائه‌ی طرح، به نامزدها و نماینده‌ی نامزد، و همچنین به نماینده‌ی جمعیت جوانان گراش، فرصت داده شد که نقدها و نظراتشان را در مورد طرح بیان کنند. در انتها نیز فرصتی دو روزه (تا ظهر روز جمعه، ۱۸ بهمن‌ماه ۹۸) به نامزدها داده شد تا در صورت موافقت با ورود به این فرآیند، تعهدنامه‌ای را مبنی بر قبول طرح و رضایت به ورود به آن و قبول نتیجه‌ی حاصل از آن امضا کنند و به امضای دو تن از معتمدان خود نیز برسانند.

به نامزدها اعلام شد تنها در صورتی این فرآیند قابل اجراست که خود نامزدها بپذیرند در آن شرکت کنند، و گروه ده‌نفره حربه‌ای جز شفاف‌سازی موافقت‌ها و گزارش به افکار عمومی در اختیار ندارد.

لازم به ذکر است که تا این لحظه (صبح روز یکشنبه ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۸، ساعت ۱۰) و بعد از گذشت حدود دو روز از مهلت ارائه شده به نامزدهای محترم، «تعهدنامه‌ی پایبندی به نتیجه‌ی طرح همراستایی (اجماع) نامزدهای شهرستان گراش» را تنها حسینعلی فقیهی امضا و برای گروه ده‌نفره ارسال کرده است. دو نامزد دیگر، ناصر دلخوش و داریوش سپاده، تا این لحظه تصمیمی برای حضور در طرح اجماع نگرفته‌اند.

بنابراین، با توجه به نبود وقت کافی برای ادامه فرآیند، گروه ده‌نفره اعلام می‌کند موفق به کسب رضایت نامزدهای محترم برای حضور در طرح اجماع نشده است. در نتیجه، فعالیت گروه در این فاز پایان یافته است.

با وجود این که سازوکار ارائه‌شده را با توجه به شرایط موجود، بهترین راه‌ حل ممکن می‌دانیم و تمام تلاش خود را برای اجرای آن انجام دادیم، اما همچنان امیدواریم که نامزدها بتوانند با گفتگوی مستقیم یا به شیوه‌ای دیگر به توافق برسند تا جایگاه و اعتبار سیاسی شهر گراش در این انتخابات حفظ شود.

بدیهی است که در جهت برگزاری یک انتخابات پرشور در شهرستان گراش، این گروه فعالیتش را در فاز دیگر، که همان ایجاد کانال‌هایی برای گفتگوی مستقیم مردم با نامزدهاست، ادامه خواهد داد.

ما اعتقاد داریم طرح آماده شده برای اجماع نامزدهای گراش، طرحی قابل توجه است، و به اجرای آن در دوره‌های آتی امید داریم. به همین امید، این طرح را به طور کامل برای عموم منتشر می‌کنیم.

سپاده: من هم طرح اجماع را پذیرفته‌ام
➕خبر تکمیلی

▫️داریوش سپاده یکی از نامزدهای شهرستان گراش در تماس با گریشنا گفت: من در جلسه طرح جامع شرکت کردم و حتی به صورت صوتی موافقت خودم را فرستادم. اما ارسال تعهدنامه با مشکلاتی روبه‌رو شد.

▫️سپاده گفت: ما اننقاداتی به طرح داشتیم. ولی طرح فعلی نیز اگر نامزدهای دیگر شهرستان، قبول کنند قابلیت اجرا و نتیجه‌گیری دارد تا در نهایت یک‌ نامزد از شهرستان گراش در انتخابات حضور داشته باشد.

▫️از میان سه نامزد شهرستان گراش، حسین فقیهی و داریوش سپاده با طرح همگرایی ارائه شده موافقت کردند، اما ناصر دلخوش پاسخی به این طرح نداد.

طرح را به فرمت الکترونیکی پی‌دی‌اف نیز می‌توانید از این لینک دریافت کنید.

13981116 Neshaste Ejma

طرح همراستایی(اجماع) نامزدهای انتخابات در گراش

بسمه‌تعالی

مساله: مشروعیت مساله تبعیت

مبانی:

الف. اجماع کردن یا اجماع نکردن تصمیمی است که نامزدها باید بگیرند و مسئولیت کل مسیر بر عهده نامزدها است.

ب. مطلوب‌ترین حالت این است که نامزدها خود بتوانند با توافق بین یک دیگر به یک فرد برسند. فرآیند طراحی شده به عنوان جایگزین در صورت عدم نتیجه‌گیری از گفتگوهای مستقیم خواهد بود.

ج. هدف انتخاب یا شناسایی فرد نهایی نیست بلکه هدف طراحی ساز و کاری برای رسیدن به فرد است.

مرحله یک : لیست مقدماتی

تهیه لیست ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفری از معتمدین مقدماتی

این لیست شامل نام، شماره تلفن و معروف‌ترین عنوان یا سمت افراد خواهد بود.

منابع تهیه لیست: شورای شهر – امام جمعه – لیست دوره‌های گذشته – گروه ۱۰ نفری – سمن‌ها – جمعیت جوانان

حداقل ۱۰ درصد لیست از بخش مرکزی و بخش ارد باشد.

حداقل ۱۰ درصد لیست شامل بانوان باشد.

مرحله دوم: تهیه لیست نهایی

با توجه به تعداد نامزدهای تایید صلاحیت شده هر کدام از نامزدها ۲۵+۵ نفر را به عنوان معتمدین نهایی انتخاب می‌کند. ۲۵ نفر اولیه قطعا باید از لیست مقدماتی باشد اما نامزدها در صورت تمایل می‌توانند ۵ نفر را خارج از لیست نیز انتخاب و اضافه کنند.

در صورتی که تعداد نامزدهای تایید صلاحیت شده کم باشد. افراد انتخابی توسط هر نامزد افزایش می‌یابد. به گونه‌ای که در مجموع حداقل ۱۶۰ اسم توسط نامزدها ارائه شود

مرحله سوم: دعوت از معتمدین

لیست نهایی باید شامل حداقل ۱۰۰ و حداکثر ۱۵۰ باشد. در صورت زیاد بودن افراد مشترک و یا عدم تمایل معتمدین برای حضور در نشست همراستایی از دو نامزدی که بیشترین افراد مشترک انتخاب می‌شود دعوت می‌شود که ۵ نفر جدید را از لیست اولیه انتخاب کنند.

هر چند معمتدین توسط نامزدها انتخاب می‌شوند اما هیچ تعهدی به نامزد مورد نظر ندارند و با توجه به تشخیص خود رای خواهند داد.

بعد از پایند فرآیند در صورت نیاز و درخواست نامزدها، لیست معتمدین انتخاب شده توسط نامزدها منتشر خواهد شد تا نامزدها از انتخاب افراد ضعیف به عنوان معتمد خودداری کنند.

مرحله‌ چهارم: رای‌گیری

انتخابات به صورت حذفی و چند مرحله‌ای برگزار می‌شود. اگر به عنوان مثال ۴ نامزد تایید صلاحیت شوند. انتخابات در سه مرحله برگزار می‌شود.

در مرحله نخست هر کدام از معتمدین به یک نفر رای می‌دهد و بعد از شمارش آرا نامزدی که دارای کمترین رای است از گردونه خارج می‌شود.

بین سه نامزد باقی مانده، همه معتمدین دوباره به یک نفر رای خواهند داد و نفر سوم دارای کمترین رای حذف می‌شود. در مرحله نهایی بین دو نفر نیز همه معتمدین دعوت شده به یکی از نامزدها رای می‌دهند تا نامزد نهایی انتخاب شود.

در صورت تساوی دو نامزدی که کمترین رای را دارند در یکی از مراحل، در برگ رای اضطراری بین این دو نامزد رای‌گیری می‌شود.

در هر کدام از مراحل اصلی رای‌گیری نامزدی بیش از نصف+یک آرا را به دست آورد ادامه فرآیند بلاموضوع شده و این فرد به عنوان خروجی اجماع معرفی خواهد شد.

شرایط:

حالت مطلوب این است که تمام نامزدها در ابتدا فرآیند اجماع را بپذیرد. قبل از آغاز رای‌گیری تمام نامزدها به همراه دو نفر از معتمدین خود رضایت کتبی می‌دهند که نتیجه اجماع را بپذیرند.

در صورتی که نامزدی از ورود به فرآیند اجماع خودداری کند نامزدهای دیگر تصمیم می‌گیرند که آیا فرآیند اجماع انجام شود یا خیر.

گروه ما در واقع پیش‌نهاد دهنده طرح است و اجرای آن می‌تواند توسط هر نهاد مورد تایید نامزدها انجام شود.

به جز تصمیم و اخلاق خود نامزدها و استفاده از ابزار افکار عمومی روشی برای فشار بر نامزدها جهت اجماع یا کناره‌گیری وجود ندارد.

 

وضعیت جدید:

تعداد کم نامزدها فرآیند حذفی را سخت می‌کند. به خاطر همین یک مرحله دیگر برای بالانس اضافه خواهد شد.

در مرحله دو:

هر کدام از نامزدها سه مرجع را تایید می‌کند تا این مرجع هر کدام ۱۰ نفر را به لیست مدعوین اضافه کند. یعنی هر مرجع اجتماعی می‌تواند ۱۰+ ۴۰ نفر را معرفی کند. یعنی ۱۰ نفر قطعی و ۴۰ نفر پیش‌نهاد به نامزدها

سهم هر نامزد در لیست نهایی ۱۰+ ۴۰ نفر خواهد بود. یعنی ده نفر از افراد دلخواه و ۴۰ نفر از لیست ارسالی مراجع اجتماعی

زمان‌بندی:

اعلام نظر نامزدها: ۱۸ بهمن ۱۳۹۸

فراخوان از مراجع: ۱۹ تا ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

تاییدیه مدعوین: ۲۲ تا ۲۳ بهمن

جلسه رای‌گیری: ۲۴ بهمن (روز شروع تبلیغات)