هفتبرکه (گریشنا): به مناسبت هفته معلم، جشنی با حضور معاون مدیرکل آموزش و پرورش فارس برای معلمین شهرستان گراش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان گراش، مراسم بزرگداشت مقام شامخ معلم و تجلیل از معلمان نمونه استانی و شهرستانی با حضور معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش فارس و جمع کثیری از فرهنگیان در سالن اجلاس شوری برگزار شد.
مدیر آموزش و پرورش: تاکید بر توانمندسازی و افزایش سرمایه اجتماعی
در ابتدای این مراسم، ذبیح الله رضایی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان گراش، ضمن تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم به رسالت خطیر معلمان اشاره کرد و گفت: «رویکرد نهاد تعلیم و تربیت امروزه توانمندسازی دانشآموزان است که سواد آنها با نهادینه شدن اخلاق، تدین، مشارکت اجتماعی، میهندوستی، دیگردوستی در شخصیت آنها تجلی مییابد.»
رضایی افزود: با توجه به مناسبات حاکم بر فضای اجتماعی و فرهنگی ممکن است شاهد نارسایی ساختارهای رسمی تعلیم و تربیت باشیم که جوابگوی مطالبات جامعه و نسل جوان نباشد و این فاصله و تفاوت به وسیله تلاش و درک واقعی معلمان و توانمندسازی آنها قابل جبران است.
گفت: «ما معلمها باید خودمان این فاصله بین ساختارهای رسمی و غیر رسمی را پوشش بدهیم بعنوان مثال یکی از مشکلات امروز جامعه معلمین ما این است که شان مرجعیت ما دچار بحران شده است، قبلا معلم به عنوان یک مرجع خاص و مقتدر بر جامعه فرهنگی و آموزشی حاکمیت میکرد و الان این اقتدار کمی ضعیف شده است و این به دلیل دسترسی دانش آموزان ما به اطلاعات است و همسانی عمومی سطح جامعه و دانش آموزان و معلمین است و میطلبد که ما معلمان با توانمندسازی خودمان این فاصله را پر کنیم نباید منتظر دستور باشیم و باید به این مسائل توجه خاصی داشته باشیم.»
رضایی مهمترین چیز در توسعه کشور و قدرتمندسازی کشور را افزایش سرمایه اجتماعی دانست افزود: «این سرمایه اجتماعی بنیادش در آموزش و پرورش است و امروزه دانش آموزان نیاز به سواد چندگانه دارند و یا کاملتر اینکه ما موظف هستیم دانش آموزان را توانمند کنیم و باسواد کردن دانش آموز یکی از توانمندسازیها است و باید این کار را انجام دهیم تا در آینده شاهد جامعه توسعه یافته و توانمند باشیم.»
مدیر آموزش و پرورش گراش در خصوص انتخابات نیز تاکید کرد: هدف ما جلوگیری از سیاست زدگی آموزش و پرورش و محوریت خدمت باکیفیت همه جانبه است و با تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری ، فرهنگیان به عنوان قشر فرهیخته جامعه ، باید مشارکت حداکثری در انتخابات داشته باشند.»
جمشیدی، معاون اداره کل: حفظ حرمت معلمها
در ادامه این مراسم، جمشیدی معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش فارس به ایراد سخنان خود پرداخت و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید علامه مطهری (ره) وتبریک هفته معلم، گفت: تکریم معلم نباید محدود به روز یا مناسبت خاصی باشد بلکه باید به جایی برسیم که معلم در همه هفته ها حرمت و کرامت او پاس داشته شود.
جمشیدی با اشاره به فرمایشات استاد مطهری خاطرنشان ساخت: ما برای نجات آموزش و پرورش، نیاز به مدرس دینی داریم نه مدرس شغلی؛ مدرس دینی از روی اعتقاد درونی که دارد معلم می شود چرا که شغل معلمی را از روی باور قلبی انتخاب کرده است در حالی که مدرس شغلی کسی است که همه درهای استخدام ادارات به رویش بسته شده و بعد از آن وارد سیستم آموزش و پرورش می شود.
اودر ادامه به تشریح فعالیت های ابتکاری آموزش و پرورش فارس پرداخت و افزود: در سال جاری صندوقی برای حمایت از دانش آموزان نیازمند استثنایی تأسیس شده که سعی می شود در قالب آن خدمات شایستهای به دانش آموزان عزیز حوزه استثنایی ارائه گردد.
معاون آموزش ابتدایی فارس در ادامه گفت: از دیگر اقدامات این اداره کل؛ راه اندازی صندوق حمایت از زنان خودسرپرست است که امیدواریم بتوانیم مشکلات آنان را از این طریق کاهش دهیم.
وی همچنین با اشاره به گسترش مدارس غیر دولتی گفت: در سال جاری تعداد مدارس غیر دولتی از ۸ درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است و در مقابل با توجه به آثار منفی آن، از قبیل جداسازی و تجمیع دانشآموزان برتر در یک مدرسه، از تعداد مدارس تیزهوشان کاسته شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: توسعه مدارس خیرساز از دیگر اقداماتی است که در دستور کار آموزش و پرورش فارس قرار گرفته ، که نمود عینی آن سرمایه گذاری یکی از خیرین در ساخت پروِه بزرگ آموزشی و تربیتی با هزینه ۹۰ میلیاردتومان در شیراز است که با آغاز به کار آن برای ۳۰۰ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی میشود و دانش آموزان بی سرپرست و بد سرپرست به طور شبانه روزی تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی همچنین از رشد ۵۰۰ درصدی درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش فارس خبر داد و گفت: از محل این درآمدها در حوزه رفاهی معلمان هزینه شده است.
جمشیدی در بخش دیگری از سخنان خود جشنواره گلستان خوانی را از طرح های خلاقانه و ارزشمند قلمداد کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار دانش آموز در سطح استان پهناور فارس از این طریق انس و الفت بیشتری با گلستان سعدی یافته اند.
معاون اداره کل آموزش و پرورش فارس در پایان صحبت های خود به اهمیت انتخابات و لزوم انتخاب اصلح اشاره کرد و گفت: تمامی نامزدها که اکنون از فیلتر شورای نگهبان گذشته اند انسان هایی صالح هستند ولی ما باید اصلح را انتخاب کنیم که یک سر و گردن از دیگران بالاتر باشد و بتواند درتمام زمینه ها از جمله عرصه بین الملل از حیثیت و کیان ما دفاع کند.
صندلی داغ برای معلمان نمونه
در ادامه برنامه مصطفی کارگر، مجری برنامه، محمد قادی، فوزیه ناصری، قاسم دست سوز، مریم نورانی و عبدالرسول روستا، پنج معلم نمونه استانی در گراش برای شرکت در برنامه طنز صندلی داغ دعوت کرد و در پایان با اهدای لوح تقدیری از سوی آموزش و پرورش گراش از آنان تقدیر شد.
سه دانشآموز هنرستان امیرکبیر در رشته طراحی چهره که به مسابقات استانی هم راه پیدا کردهاند در این مراسم بر روی سن در حال طراحی چهرهای از شهید مرتضی مطهری بودند که در پایان کار مورد تشویق مدیر کل و مدیر مدرسه امیرکبیر قرار گرفتند و هدایایی به آنها اهدا شد. اجرای چند سرود دانش آموزی هم از دیگر برنامههای اجرا شده در این مراسم بود.
دیدار با معاون آموزش ابتدایی مدیرکل آموزش وپرورش فارس
به گزارش روابط عمومی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان گراش، گردهمایی فرهنگیان شهرستان گراش با حضور معاون مدیر کل آموزش و پرورش فارس نیز روز چهارشنبه بیستم اردیبهشت صورت پذیرفت.
ذبیحالله رضایی مدیر آموزش و پرورش این شهرستان در ابتدای این گردهمایی، ضمن خیرمقدم به معاون مدیر کل آموزش و پرورش فارس و هیات همراه؛ به موضوع اهمیت تعلیم و تربیت در مقطع ابتدایی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین مراحل تحصیلی و بنیادین شکل گیری شخصیت، مقطع دبستان است و می بایست دانش آموزان این دوره را که در حقیقت آینده سازان این مرز و بوم هستند با نهایت دقت پرورش دهیم.
سپس مصیب قادری، معاون آموزشی آموزش و پرورش گراش، به ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت در سال جاری پرداخت و افزود: در سال جاری کلاس ها و دوره های متفاوت و متنوعی به منظور توانمندسازی همکاران در زمینه های ارزشیابی توصیفی، کلیات و روش های نوین تدریس، بررسی و تحلیل محتوای کتاب های جدیدالتالیف و اختلالات یادگیری و … برگزار شده است.
در ادامه این مراسم، علیعسکر جمشیدی معاون آموزش ابتدایی اداره کل سخنان خود را با چند سوال آغاز کرد و گفت: «چرا دانش آموزان ما در سنین پایین اعم از پیش دبستانی و دبستان با عشق و علاقه بالایی وارد مدرسه می شوند ولی در مقاطع بالاتر انگیزه خود را از دست می دهند؟ چرا دانش آموزان در مقاطع پایین تر ذهن کنجکاوی دارند و سوالات مختلفی را مطرح می کنند ولی در مقطع بالاتر کنجکاوی آنها کمرنگ می شود؟ چرا دانش آموزان ما در سنین پایین تر اعتقادات مذهبی بیشتری دارند ولی در بزرگسالی این اعتقادات کمتر می شود؟»
جمشیدی تصریح کرد: آموزش مفاهیم دینی به دانش آموزان باید مبتنی بر رایحه بهشتی باشد و نباید از تعابیر ترساننده در این زمینه استفاده کرد. معاون مدیر کل خاطرنشان ساخت: انتصاب همکاران در سمت های مدیریتی باید بر اساس شایستگی ها باشد و نحوه برخورد با مراجعین ما به گونه ای باشد که آنها را ارباب خود بدانیم. او افزود: شخصیت مدیران مدارس باید فراتر از مدیریت صرف و برخوردار از روح عاطفی و معنوی باشند تا بتواند با ارتباط روحی با همکاران و دانش آموزان در هر شرایط به رهبری و اداره مدرسه بپردازد و خللی در انجام امور مدرسه وارد نشود.
در پایان این مراسم از ۸۰ نفر از آموزگاران و مدیران برتر تقدیر شد.
عباس
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶
زنده باد زحمت کشان عرصه آموزش، تربیت، علم و فرهنگ.
زنده باد خانم فوزیه ناصری.
زنده باد پدر و مادر زحمتکششان.
میلاد
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶
انشالله قدر معلمانمون رو بیشتر بدونیم و بیشتر به معلما توجه بشه.