هفتبرکه (گریشنا) – شیدا شرقی: سوم بهمنماه ۹۵ پزشکان خانواده در اعتراض به دیرکرد پرداخت بیمهها، این اطلاعیه را در ورودی مطب خود نصب کردند که میگفت تا اطلاع ثانوی تمامی خدمات پزشکی در مطبها خارج از طرح پزشک خانواده و طبق طرح سی / هفتاد اجرا میشود؛ یعنی هر ویزیت پانزده هزار تومان.
«به دلیل عدم رعایت مفاد قرارداد از سوی بیمهها و بیاعتنایی مسئولین در تحقق خواستههای پزشکان خانواده علیرغم مکاتبات و جلسات متعدد قبلی با آنان، از امروز یکشنبه سوم بهمنماه تا اطلاع ثانوی پزشکان خانواده شهری گراش طی اقدامی هماهنگ و در راستای احقاق حق خود و به نشانه اعتراض، ویزیت را برابر تعرفه سی / هفتاد همانند سایر استانهای کشور دریافت خواهند کرد.» این متن اطلاعیهای است که در مطب اکثر پزشکان خانواده نصب شده بود و از روز یکشنبه در حال اجرا شدن بود.
برای پی بردن به دلیل این که چرا به یکباره تعرفهها افزایش یافته است، با چند پزشک خانواده سطح شهر و همچنین قائممقام معاونت بهداشت صحبت کردهایم. البته باید در همین ابتدا یادآوری کرد که طرح پزشک خانواده شهری با طرح تحول سلامت تفاوت دارد.
دکتر آهنزاده: مردم گناهی ندارند، ولی ما هم از مردم هستیم.
دکتر آهنزاده یکی از پزشکانی است که در راستای اعتراض به عدم پرداخت بیمهها، از سوم بهمن تعرفهها را طبق طرح سی / هفتاد دریافت میکند. او میگوید: «من از سوم بهمن این کار را شروع کردهام و همه بیمارانی که به من مراجعه میکنند، برای من یکسان هستند؛ چه آنانی که پزشک خانوادهشان من هستم و چه دکتر دیگری باشد و بیمارش به من مراجعه کند. از همه همان مبلغ پانزده هزار تومان را میگیرم، یعنی طبق طرح سی / هفتاد.»
دکتر آهنزاده در ادامه به طرح سی/ هفتاد اشاره کرد و گفت: «طرح سی / هفتاد طرحی است که قبل از اجرای طرح پزشک خانواده اجرا میشد و در حال حاضر هم در تمامی شهرهایی که طرح پزشک خانواده ندارد، اجرا میشود. در طرح سی / هفتاد، سی درصد مبلغ را بیمه پرداخت میکند و هفتاد درصد را مردم.»
دکتر عبداللهی شمسی: علت را از بیمهها و فرماندار شهر بپرسید.
دکتر عبداللی شمسی در جواب سوال ما، توپ را از زمین پزشکان دور میکند و میگوید: «به پزشکان نگوید که چرا اینکار را کردید. بپرسید که چرا اینجور شد. دلیل را جویا شوید. پیشنهاد میکنم به سراغ فرماندار شهر هم بروید و با او در رابطه با این موضوع صحبت کنید.»
دکتر مرتضی فتحی: از قبل اعلام کرده بودیم که از بهمن اعتراض میکنیم
دکتر فتحی نیز یکی از معترضین به طرح پزشک خانواده است. او در خصوص اعتراض به دیرکرد پرداخت بیمهها به پزشکان میگوید: «ما قبل از اجرای این طرح بارها با مسئولین صحبت داشتهایم و در هجدهم آذرماه ۹۵ نامهای از سوی پزشکان خانواده شهری به ریاست ستاد اجرایی پزشک خانواده شهرستان گراش زده بودیم که اگر پرداختها انجام نشود، چارهای به جز گرفتن مابهالتفاوت از بیماران باقی نمیماند. اما جوابی به نامه ما داده نشد و ما به نشانهی اعتراض از سوم بهمن تعرفهها را طبق طرح سی / هفتاد دریافت میکنیم.»
نامهای که دکتر فتحی از آن صحبت میکند، سال قبل نیز سابقه داشت. بهمنماه سال گذشته نیز پزشکان خانواده اعلام کرده بودند در یک اعتراض صنفی، یکم اسفند از بیماران پزشک خانواده شهری استان فارس، فرانشیز ویزیت دریافت میشود (خبر در هفتبرکه).
دکتر فتحی در ادامه به دلیل این اعتراض اشاره کرد و افزود: «عدم پرداختها یکی از این مشکلات است، اما ما مشکلات دیگری هم مثل عدم وجود سیستم مناسب، اصرافهای بیرویه و بر باد دادن ثروت ملی با ارجاعهای الحاقی داریم.» پیش از این نیز دکتر فتحی در گفتوگو با روزنامه افسانه شماره ۱۱، آذرماه ۱۳۹۱، این انتقادها را به طرح پزشک خانواده وارد کرده بود.
سوالها و واکنشهای مردم
سه روز از اجرای این حرکت اعتراضی میگذرد و واکنشها به اعتراض پزشکان متفاوت است. بخشی از این واکنشها را میتوان در شبکههای اجتماعی دید. مردم از پزشکان خانواده میپرسند که چرا باید تاوان دیرکرد بیمهها را آنها بدهند. و عدهای میخواهند بدانند آیا این افزایش تعرفهها تخلف است یا قانونی؟ مثلا علیاکبر شامحمدی میپرسد: «بعد از اینکه بیمهها دیرکردها را پرداخت کردند آیا این مبلغ اضافی که از مردم گرفته شده بازگرداننده میشود؟
دکتر آهنزاده در صحبتهایش پاسخ این سوال را هم میدهد: «من به شخصه از یکشنبه که دارم طرح سی / هفتاد را اجرا میکنم، بیمه قرار نیست مبلغی به من پرداخت کند، چون در این طرح نیستم و پزشک خانواده هستم اما باز هم به فکر مردم هستیم. تفاوتش در این است که از روز یکشنبه همه را به یک چشم میبینیم، چه آنانی که زیر پوشش پزشک خانواده هستند و چه مردمی که پزشک خانواده ندارند. بیمه در این قبال چیزی به ما پرداخت نمیکند. به خاطر مردم رعایت میکنیم تا لااقل این را بدانند که دفترچه بیمهشان کارآیی دارد.»
اما اسماعیل بلبلی نظر خود را اینگونه بیان میکند: «با این حساب به بیمارستانها مراجعه کنیم بهتر است. بدون برگ ارجاع، ویزیت پزشک متخصص سیزده هزار تومان است و پزشک عمومی سه هزار و هشتصد تومان. با این کار خزانه بیمارستان هم پر میشود و از بدهکاریهایش کم میشود. البته قبلش باید دعا کنیم که کسی مریض نشود.»
معاونت بهداشت: از پزشکان خواستیم فعلا روند قبلی را ادامه دهند
معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی، یکی از مراجع رسیدگی به این اعتراضهاست. دکتر محمد رادفر، قائم مقام این معاونت، از پیگیریها برای شنیدن صدای اعتراض پزشکان میگوید: «با توجه به دریافت هزینه خارج از سیستم پزشک خانواده از مراجعین به مطب، جلساتی به صورت حضوری در مطب پزشکان و نیز در محل معاونت بهداشتی شهرستان تشکیل شد. علت اصلی اعتراض پزشکان محترم شهرستان گراش، تاخیر طولانیمدت و چندین ماهه در پرداخت مطالبات و نیز اعمال کسورات توسط سازمانهای بیمهگر است.»
دکتر رادفر در ادامه از نتیجهی جلسه امروز با پزشکان خانواده گزارش میدهد: «طی جلسهای با حضور اکثر پزشکان در تاریخ پنجم بهمن، از پزشکان درخواست گردید فعلا روند پزشک خانواده همانند قبل اجرا گردد و درخواستهای ایشان به صورت مکتوب جهت اقدام لازم به ستاد اجرایی پزشک خانواده استان و سازمانهای بیمهگر ارسال شود.»
با این حساب، اگر پزشکان خانواده این بار هم به درخواست معاونت بهداشت دانشکده جواب مثبت بدهند، باید از فردا شاهد برداشته شدن آن اطلاعیه از دیوارهای مطبها باشیم. البته فقط «فعلا» و «تا اطلاع ثانوی».
انصاف
۷ بهمن ۱۳۹۵
اخذ حتی یک ریال وجه در ساعت کار پزشک خانواده تخلف بوده و میتوانید به مراجع ذیصلاح شکایت ببرید.
مهسا
۶ بهمن ۱۳۹۵
همه پزشکان شهرمون محترم هستن ولی سوال اینجاس که چرا بعضی از پزشکان قانون پزشک خانواده رو درست انجام نمیدن مثلا وصل سرم رو پول میگیرن در صورتی که نباید بگیرن ودر اغلب مطبها رایگانه وخدایی نکرده قصد جسارت به هیچکدومشون ندارم وخدا خیرشون بده پزشکانی که هر چند وقت بکبار ویزیت رایگان رو در مناطق محروم انجام میدن اجرشون باخدای متعال
علی داد
۶ بهمن ۱۳۹۵
سلام.با تشکر از زحمات خالصاته پزشکان خانواده.چند سوال؟چرا بعضی از پزشکان خانواده فقط صبح ها از ساعت ده ویزیت می کنند.وعصر ها فقط دو ساعت.چرا بعضی فقط درروز یک برگ ارجاع جهت پزشک متخصص می دهند.چرا پتجشنبه ها آزاد محسوب می شود ویزیت آنان
انصاف
۷ بهمن ۱۳۹۵
علی داد عزیز
ساعت کار پزشک خانواده هشت صبح لغایت دوازده ظهر است عصرها هم چهار الی هشت شب است. هر پزشک خانواده بسته به این که قراردادش یک شیفته باشد یا دوشیفت ساعات کار هم متفاوت است ضمن این که شاید استثنا باشد همان روز پزشک کار اداری داشته جلسه اجباری داشته سمینارها اجباری مرکز استانی رفته باشد کار بانکی داشته باشد بیمه رفته باشد اعضای خانواده اش بیماری داشته باشد خودش مریض باشد کار شخصی داشته باشد او هم انسان آست یقینا او هم دهها کار و گرفتاری و مشغله در زندگی خویش دارد شاید یک بار دو بار چنین بوده باشد ولی بعید میدانم سی روز ماه چنین باشد. چون انها هم بازرس دارند و عملا امکان ندارد از ساعت کار خود بزنند.
انصاف
۷ بهمن ۱۳۹۵
طبق قانون عصرهای پنجشنبه پزشک خانواده تعطیل است. روزهای جمعه و تعطیلات رسمی مملکت نیز چنین است. برگه های ارجاع یکی از معضلات و گرفتاریهای اساسی پزشک خانواده است که اصلا و ابدا قرار نبود به این صورتی که فعلا دارد اجرا و صادر میشود باشد. سهمیه محدود و تمام شدنی برگه ارجاع در طول روز برای هر پزشک خانواده باعث این سختگیریها و محدودیتها و سهمیهبندی شده است. جالب است بدانید صدور بیش از حد مقرر برگه ارجاع از جانب پزشک خانواده باعث میشود پایان هر ماه در پایش صورت گرفته جریمه و کسورات به وی تعلق گیرد و گرنه هیچ پزشکی سرش برای دعوا و جر و بحث آنهم با مردم و همشهریانش درد نمیکند.
وحید
۵ بهمن ۱۳۹۵
شنیده ام حتی لار هم اینکار رانکرده اند
انصاف
۷ بهمن ۱۳۹۵
درست است لار و خیلی از شهرستانهای دیگر استان هنوز دست به اعتراض صنفی نزده اند اما یقین بدانید کاسه صبر و آستانه تحمل هر پزشک در قبال تحقیر و بدحسابی با پزشک دیگر متفاوت بوده وقرار نیست یکی باشد. محض اطلاع جنابعالی عرض میشود عنقریب و به زودی این اعتراض نمادین پزشک شجاع خانواده گراش در استان فارس دارد سرتاسری میشود و انجمنهای صنفی آنان در حال برنامهریزی هستند که در آن هم دستیابی به هدف بهتر باشد هم آسیب به مردم به کمترین میران ممکن برسد.
.....
۵ بهمن ۱۳۹۵
زورشون فقط ب مردم…اگه دکترها معترض راست میگن از طرح پزشک خانواده خارج بشن مثل قبلا بودن….هر دکتری که خواست ادامه بده و نه اعتصاب کنن نه مردم ضرر کنن….
انصاف
۷ بهمن ۱۳۹۵
هروند عزیز
متاسفانه عدم اطلاع مردم از مصوبات و دستورالعمل های پزشک خانواده باعث شده قضاوتی شتابزده سطحی و همراه با احساس داشته باشند. همشهری عزیزم تمام پزشکان خانواده کل استان و همینطور شهر خودمان را با اجبار و اکراه وارد طرح کردند . چرا؟ چون راه دیگری برایشان باقی نگذاشتند و قانون “یا قرارداد ” “یا ترک استان ” را به آنها تحمیل کردند به نحوی که یک پزشک عمومی یا باید پزشک خانواده میشد یا اجازه فعالبت مطب را در قالب پزشک غیر خانواده نمییافت. جالب است نه ؟ پس به این راحتی که شما میفرمایید هم نیست که خواستند بمانند نخواستند هری !
مجتبي ام
۵ بهمن ۱۳۹۵
پزشکاهای مظلوم خیلی مظلوم هستن اینقدر مظلوم هستن که وقتی بیرون از مطبشون سر میزنند به بیمار ۱۰۰یا ۱۴۰هزار تومان از بیمار میگیرند
کلا این قشر خیلی خیلی مظلوم هستن
انصاف
۷ بهمن ۱۳۹۵
دوست عزیز درست نیست همه را به یک چوب برانید بار دیگر به متن جمله خود نگاهی بیاندازید خدا وکیلی آیا همه پزشکان چنین اند؟! هر چند تعرفه و جق قدم ویزیت در مترل همین حدود است