گریشنا (هفت‌برکه): با پایان مهلت تبلیغات انتخاباتی، ترکیب نامزدهای انتخابات مجلس دهم تقریبا نهایی شده است. هر چند هنوز تا پیش از آغاز رای‌گیری فرصت برای کناره‌گیری وجود دارد، اما با توجه به پایان مهلت تبلیغات انتخاباتی، کناره‌گیری به نفع نامزدهای دیگر به نوعی تبلیغات انتخاباتی محسوب می‌شود.

وضعیت نامزدهای باقی‌مانده و اهمیت آن‌ها را مرور می‌کنیم.

گراش: بهمنی و حسین‌شیری باقی‌ مانده‌اند

از شش نامزد تایید صلاحیت شده گراش، چهار نفر کنار رفتند. حسین فقیهی به نفع دکتر بهمنی کنار رفت، اما سیدعباس جهانبانی و دکتر مرتضی فتحی به نفع مردم کنار رفتند. آخرین نامزد حسین حسین‌زاده بود که امیدوار بود با به اجماع رساندن دو نامزد دیگر قهرمان ماجرا باشد، اما او هم سرانجام ناامید شد و بدون این که از کسی حمایت کند، کنار کشید. حسنی‌پور نامزد خنجی نیز به نفع حسین‌شیری کنار رفت.

دو نامزد باقی‌مانده فشار زیادی برای اجماع داشتند ولی تقریبا تمامی راه‌ها پیموده شده است و به نظر می‌رسد که برای اولین بار گراش تجربه حضور انتخاباتی دو نامزد را از سر بگذراند. با این که در عمل رقابت حسین‌شیری و بهمنی بیش از این که در سطح کل حوزه باشد، به رقابت در گراش منتهی شده است.

بهمنی بیانیه حمایت کارگروه انتخاباتی گراش را پشت سر خود دارد و همه تلاش حسین‌شیری این است که کارگروه انتخاباتی را بی‌اثر نشان دهد. هر دو می‌دانند حضور هم‌زمان‌ شانس برنده شدن‌شان را بسیار کم می‌کند، اما هر دو هم اصرار به ماندن دارند و بر این باورند رای اکثریت با آن‌ها است.

لار: جعفرپور و زاهدی و سه نفر دیگر

اول باید تکلیف علی‌زاده را مشخص کنیم. او که متولد علامرودشت است در زمان ثبت‌نام گفت:‌ بعد سال‌ها زندگی در لار، لاری هستم. البته علیزاده در جلسه زندوی شرکت کرد و در لار هم فشار برای کنار رفتن او وجود داشت، ولی تاکنون در عرصه انتخابات باقی‌مانده است. علیزاده کم‌شانس‌ترین نامزد لاری‌ها در انتخابات است.

جعفرپور بیشترین حمایت‌ها را در لار داشته است. در حالی که در ابتدای انتخابات به نظر می‌رسید عملکرد چهارساله جعفرپور باعث شود روزهای سختی را در مقابل انتقادهای نامزدهای دیگر داشته باشد اما در عمل جعفرپور راحت‌ترین کمپین انتخاباتی را برگزار کرد. در نهایت با تکرار استراتژی «مقابله با نامزد غیر لاری» نامزدهای غیر مطرح یکی یکی به نفع جعفرپور کنار رفتند. یگانه‌فرد، فراست، فرج‌پور و مقدس چهار نامزدی بودند که به نفع جعفرپور کنار رفتند، ولی فشارها برای سه نامزد نامدارتر دیگر موثر نبوده است. هر چند اجماع در لار هم مثل گراش رخ نداد اما به نظر می‌رسد نسبت به دیگر نامزدهای لار، جعفرپور حمایت‌های بیشتری داشته باشد.

زاهدی نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان با حمایت دو کارگروه اهل سنت وضعیت خوبی دارد. البته او چند روز گذشته گرفتار مسئله قرار گرفتن در لیست اصلاح‌طلبان و حامیان دولت به نام گام دوم یا لیست امید بود. در نهایت نام او ثبت شد. ۷ نامزد رد صلاحیت شده‌ی اصلاح‌طلب تاکنون از زاهدی حمایت کرده‌اند. غریبی، رحیمی‌نژاد، آیت‌اللهی، تقوی، نخبه و مرادی در بیانیه‌هایی جداگانه از زاهدی حمایت کرده‌اند.

محبی و محتاجی سهم خود را از آرای شهر لار و منطقه دارند. آن‌ها تا این لحظه راضی نشده‌اند به نفع جعفرپور کنار بروند و به طور مرتب در کانال‌های تلگرامی انصراف خود را تکذیب می‌کنند. محتاجی سابقه فرمانداری لارستان و محبی سابقه نمایندگی مجلس هفتم را دارد. هر دوی آن‌ها با شرایط انتخابات منطقه آشنا هستند.

دیگران: چهار باقی‌مانده

از میان چهار نامزد باقی‌مانده، هوشمند از دیگر نامزدها شناخته‌شده‌تر است. هوشمند سال‌ها در اداره جهادکشاورزی لارستان بوده است و امیدوار به آرا روستاها است. این نامزد اهل دهکویه از روز ثبت‌نام با قاطعیت اعلام کرد کنار نمی‌رود. او حمایت حزب اعتدال و توسعه را نیز دارد.

زارعی در دو حضور خود در انتخابات حتی نتوانسته است آرای اکثریت شهرستان خنج را به دست بیاورد. زاهدی در دوره هفتم که در انتخابات بود با وجود حضور زارعی با ۳۲ درصد بیشترین آرا خنج را به دست آورد. این دوره هم زاهدی وضعیت خوبی در خنج دارد، اما همه‌ی نامزدها کم و بیش از خنج رای خواهند داشت.

قاسمی هر چند از ماه‌ها پیش فعالیت انتخاباتی خود را شروع کرده است اما در میان نامزدهای مطرح دیگر نام‌اش گم شده است. سپاده جوان‌ترین نامزد این دوره بیشتر به انتخابات به عنوان یک فرصت نگاه می‌کند.

اجماع در بن‌بست

به نتیجه نرسیدن فرآیند اجماع در لار و گراش، شرایط انتخابات این دوره را برای رای‌دهندگان مشکل کرده است. به جای یک انتخابات دو مجهولی (لاری-غیرلاری) با یک انتخابات چند مجهولی روبه‌رو هستیم. انتخاباتی که جواب آن در بامداد هشت اسفند مشخص می‌شود.

این داده‌نما به شما کمک می‌کند که نامزد مورد نظر خود را بین نامزدهای موجود انتخاب کنید.

Majles10 Namzad