هفتبرکه – گزارش آگهی: دانیال خواجی، مدیر کافهی نوتاسیس وافل، به تازگی وارد ۲۲سالگی شده است و حرفهای تازه را به گراش آورده است که هم طعم و رنگ تازهای دارد و هم برای اولین بار است که وارد منطقهی ما شده است. یک دهه هشتادی که در جستجوی شغلی امروزی و پرطرفدار، کافهداری را انتخاب کرده و علاقهاش به خلاقیت و سبک غذایی مدرن، او را به سمت وافلسازی جذب کرده است. یک انتخاب سالم، چندکاربره و امروزی که هم اسمش نو است و هم قیافه و طعم خاصش. ترکیب طعمها با میوه، بستنی، خامه و مزههای دیگر، دنیایی از تازگی و نوآوری را برای ذائقهی مشتری تدارک دیده است که او را از خوشمزگی و تازگیاش شگفتزده خواهد کرد.
دانیال خواجی، مدیر کافهوافل
دانیال خواجی فرزند حسین، مدیر کافه وافل و کارآفرین جوان، متولد ۱۳۸۲ است. او قبل از اینکه شاغل شود دانشآموز بوده و بعد هم به سربازی میرود. اما نقطهی عطف زندگی او کار کردن در دبی بوده است که ایدهی شغل موردعلاقهاش را به او نشان میدهد و از همان جا دانیال این شغل شیرین و خوش رنگ و لعاب را دنبال میکند. او از اولین باری میگوید که برای کار به دبی رفته است: «یک سال به دبی رفتم پیش عمویم و در کنار تجار گراشی که آنجا بودند ماندم و تجربهی خوبی هم بود و چیزهای زیادی یاد گرفتم.»
اما مغازهداری و کاسبی در دبی دانیال را قانع نمیکند. او چیز بیشتری از شغلش میخواسته است، نوآوری، ارتباط با گروههای مختلف سنی و حرفهای امروزیتر تا هم خودش لذت بیشتری از شغلش ببرد و هم شغلی تازه و ابتکاری را وارد شهر کند. دانیال با اطرافیانش هم مشورت میکند و هر کسی بنا به فضای اجتماعی و اقتصادی شهر و نیازهای آن به او پیشنهادی میدهد. اما هیچ یک باب دل دانیال خواجی نبوده است. او میگوید: «دنبال یک سری روشها و شغلهایی بودم که وارد گراش کنم، شغلهایی که در گراش نیست و کمبودش در شهر حس میشود و جدید باشد و بازخورد خوبی هم داشته باشد و اینکه جوانها به سمت چیزهای جدید بروند. دنبال یک سری مشاغل جدید رفتم. خالهام که وکیل است پیشنهاد داد مانتوفروشی داشته باشم که کمبودش در سطح شهر حس میشود اما من باز هم دنبال چیزهای جدیدتر بودم که در گراش نیست یا در منطقه کمتر وجود دارد یا دیده شده.»
جرقهی شغلی که سرانجام نظر او را جلب میکند در دبی زده میشود، در یک روز معمولی و گشت و گذاری دوستانه در دبی، شهری که درنگی برای توسعه و پیشرفت ندارد و به دانیال ایدهای میدهد که موردپسند او است. او سوغاتی را از دبی میآورد که تبدیل به شغل او شده است. او میگوید: «از خود دبی و در مغازهی عمویم در این فکر بودم. با پسرعمویم بیرون بودیم و اتفاقی با یک مغازه آشنا شدم به اسم وافل Waffle. آشنایی اولیهام با وافل از آنجا شروع شد. میخواستم بدانم وافل اصلا چیست؟ یک وافل بستنی گرفتیم و دیدم خیلی خوشمزه است. گفتم ما وافل را کپیبرداری و وارد گراش میکنیم.»
وافل، ریسکی که به طعم خوبش میارزد
اما این حرفهی جدید و آوردن طعمی که به ذائقهی مشتری خوش بیاید ریسکی است که دانیال آن را میپذیرد و اتفاقا از همان ابتدای شروع کارش طرفداران زیادی پیدا کرده است. دانیال امیدوار است جوانهای دیگر هم به سمت کسب و کارهای جدید بروند تا شهر چهرهی امروزیتر و نوتری به خود بگیرد. او میگوید: «تحقیق کردم و دیدم در کلانشهرهای ایران هم وافل وجود دارد اما کم است و وارد کردنش به گراش خیلی کار بزرگی است چون در شهرهایی مثل اینجا یک ریسک است و مردم شاید ندانند وافل چیست. اما به خودم گفتم باز هم امتحان میکنم. الان که مغازه تازه تابلو زدهام مردم خیلی استقبال کردهاند و امیدوارم در آینده که افتتاحیه را زدم این استقبال همین طور ادامه پیدا کند و جوانها هم به سمت شغلهای جدید بروند.»
اما برویم سر اصل مطلب! وافل چیست؟ این خوشمزهی ترد و شیرین، خنک، سالم و تازهوارد که هواخواه زیادی پیدا کرده و احتمالا محبوب ذائقهی هر نسلی خواهد شد، چه ترکیباتی دارد؟ این شیرینی ترکیب چند خوراکی ساده است که در کنار خمیر خاص وافل، یک طعم جادویی و منحصربهفرد خلق میکند. دانیال حالا خالق این وافلهای بینظیر است که از گروه دسرهایش شروع کرده و نوع استیک و فست فودی آن هم در راه است!
شما میتوانید در کافهوافل هم دسر و هم در آینده غذایی تازه امتحان کنید که مطمئنا مشتری دائمیاش خواهید شد. او میگوید: «وافل ترکیب چند ماده است که حالت خمیریشکل دارد و باید وارد دستگاه شود. البته حالت خودمونی هم دارد و میتواند روی تابه درست شود اما این مورد را من هنوز به منویمان اضافه نکردهام و به مرور زمان اضافه میکنم اما خود ترکیب وافل میتوان گفت ترکیب کیک و نان است که خمیر وافل به دست میآید و آیتمهای مختلفی دارد. وافل با گوشت، بستنی، میوه و چیزهای دیگر سرو میشود و بستگی به ایده و انتخاب شما دارد که به مرور زمان جلو برود. من در قدم اول برای اینکه کار را شروع کردهام با میوه و بستنی شروع کردهام اما قطعا با مرور زمان با استیک و یک سری چیزهای دیگر هم سرو خواهیم کرد.»
وافل چون ترکیب چند مادهی غذایی سالم و مقوی است و با چند مادهی غذایی تازهی دیگر هم کامل میشود، منوی کافهوافل را تکمیل کرده و فعلا بیرقیب است تا زمانی که کافه بزرگتر و شلوغتر شود. اما باز هم وافل و انواع آن تاج منوی کافهوافل باقی میماند. تمرکز دانیال فعلا روی وافل است چون دوست دارد محصولی باکیفیت و درجه یک روی میز مشتری بگذارد. او میگوید: «اول میخواستم نوشیدنیهای گرم و سرد هم اضافه کنم اما دیدم وافل خودش خیلی کامل است و در کشور امارات هم دیدم که خودش به طور تخصصی فروخته میشد. البته وافل بستنی با شیرکاکائو و شیر موز هم در حالت طبیعی سرو میشود اما اینکه بخواهم شیک لوتوس و این موارد را اضافه کنم ممکن بود تمرکز کارم روی وافل از بین برود پس آمدم تخصصی فقط وافل کار کردم. ریسک بزرگی است اما فعلا تمرکزم بر روی وافل است.»
یادگیری دستور اصلی وافل از سرآشپز لبنانی
دانیال خواجی وافلسازی را آسان به دست نیاورده است. اگرچه خیلی جوان است اما کوشش کرده بهترین دستور وافل را یاد بگیرد و برای یادگیری آن هم در کنار شور و اشتیاقش آنقدر گشته تا دستور و سرآشپز حرفهای پیدا کرده است، یک سرآشپز لبنانی که به او آموزش میدهد چطور به بهترین روش وافل را آماده کند. او میگوید: «در این کار آموزش دیدهام. اوایل خیلی دنبال این گشتم که کجا آموزش ببینم. یکی از همکارانم در شهر قم گفت آموزش خارج از کشور دیدهام و دلاری هزینه کرده است. من هم در سایتها و پیش افراد مختلف خیلی دنبال این مساله بودم و پیدا نمیکردم. بالاخره یک آشپز غیرایرانی اهل لبنان پیدا کردم و آموزش آنلاین دیدم و با هر سختی که بود مثلا همزبان نبودن، از او کار را یاد گرفتم و الان توانستهام پیاده کنم.»
اما سختی کار به نتیجهاش میارزد و او حالا حرفهای شده چون رضایت مشتری برایش حرف اول را میزند. او با تمرین و تجربهی مداوم دوست دارد تازگی این تازهوارد خوشمزه، کافهاش را به یکی از انتخابهای اصلی همشهریهایش تبدیل کند و راهی که میرود نشان میدهد این اتفاق دارد میافتد.
وافل، هم نان و هم شیرینی، سالم و مغذی
خوبی وافل این است که یک خوراکی چندکاره است. خمیری که از آن چند خوراکی متنوع به دست میآید و با هر مادهی غذایی که به آن اضافه شود یک طعم جدید متولد میشود. هم نان است و هم شیرینی و فرق آن را دانیال برای ما توضیح میدهد. او میگوید: «وافل به حالت غذا هم سرو میشود اما در نوع خمیر فرق میکند. وافل را میتوان هم به عنوان شیرینی و هم به عنوان نان مصرف کرد. فقط فرق آن در دو چیز است، در نمک و شکر. اگر نمک اضافه شد نان است و اگر شکر ریختید شیرینی است.»
درست است که وافل نوعی شیرینی است اما ترکیبات سالمش از آن یک شیرینی کمضرر ساخته است. علاوه بر این، دیگر موادی که به آن اضافه میشود تازه و طبیعی است؛ میوه، بستنی، شکلات و مواد دیگر که با آن اشنایی داریم و حالا وافل آمده همراه با آنها خوراکیهای جدید دیگری برای ما رو کند. همین شکر کمتر باعث میشود برای افراد میانسال و مسن هم گزینهی مناسبی باشد تا در کنار بچههایشان طعمی متفاوت امتحان کنند. دانیال میگوید: «دیدگاه من این است که وافل سالمتر از شیرینی عادی است چون کنارش میوه و بستنی هم سرو میشود. موادی است که سالمتر است و شکر کمتری نسبت به شیرینی معمولی دارد و برای افراد مسن هم سالمتر است. مثل شیرینی نیست که شکرش را تفت میدهند تا کاراملی شود. شکر در مقدار خیلی کم است و شرینیجات اصلی که به وافل طعم میدهد در اصل میوه است که سالم و تازه است. بستهی وافل را که در نظر گرفتهایم یک بخشی میوهی برشدادهشده است و بخشی هم بستگی به انتخاب مشتری شکلات یا بستنی است.»
وافل یک دوست و آشنای قدیمی دارد که حتما همهی ما یک بار آن را امتحان کردهایم و به آن شبیه است؛ بستنی حصیری. پس اگر شما در امتحان کردن طعمها و دسرهای جدید محتاط هستید، میتوانید با خیال راحتتری وافل را هم امتحان کنید که نه تنها چیزی از آن خوشمزهی قدیمی در خودش دارد بلکه مزهای تازه به شما میدهد که دوست دارید باز هم میل کنید. وافل بیضرر است و همین یک مورد کافی است تا برویم برای امتحانش! دانیال میگوید: «یک نوع مشابه وافل بستنی سنتی با نان حصیری است اما در چند مورد باز هم متفاوت است. در کل دیدگاه من روی سالم بودن وافل است. وافل چند کاربرد دارد و طعم تازهای ساخته و سالم و تازه هم است و نسبت به سایر انواع شیرینی ضرری ندارد.»
نسل جوان، پدر و مادرها و همهی مردم، میهمان طعم خاص وافل
اما تا وقتی ذائقهی مردم به طعم تازهی وافل عادت کند کمی زمانبر است. برای این مساله چه میشود کرد؟ دانیال امیدوار و مطمئن میخواهد با یک ترکیب تازه و مواد غذایی مفید آن را جا بیندازد. او میگوید: «ما کشش کار را داریم و روز افتتاحیه کل آیتمها را رایگان گذاشتهایم تا مردم بیایند و تست کنند و بدانند چیست و میخواهیم به مشتری احترام بگذاریم تا مشتری هم وقتی قرار است هزینه کند بداند چیست و امتحان کرده باشد. من از کارم مطمئن هستم که هم کارم خوب و تمیز است و هم چیزی که وارد کردهام جنس خوبی است و مواد غذایی ارزشمند و غنی است و برایش زمان گذاشتهام. فکر میکنم با ذائقهی مردم جور است. الان دوستان گاهی اوقات که استوری میکنم ادمین میگوید هم مردم سفارش میدهند و هم دوستان خودم که نزدیک هستند. حس میکنم جا میافتد.»
مشتری کافهها بیشتر نسل جوان و نوجوانها هستند. قشرهای دیگر معمولا کمتر به این جور جاها سر میزنند اما دانیال امیدوار است با خلق طعمهای جدید و پرآوازه و وایرال کردن عملی هنرش، دیگر مردم را هم به کافهی زیبایش بکشاند. او میگوید: «قطعا نوجوانها مشتری اصلی ما خواهند بود و به خاطر فضای مجازی که با وافل آشنایی دارند یقین دارم اولین گروهی هستند که به سمت مغازهام میآیند. بعد هم جوانان بین گروه سنی بیست و دو سه سال به بالا. امیدوارم نوجوانها که علاقهمند میشوند و میآیند پدر و مادرهایشان را هم بیاورند و امتحان کنند تا تبدیل به یک شیرینی خانوادگی شود.»
اگر به دنبال یک پذیرایی نو و ابتکاری برای دورهمیهایتان هستید، کافهوافل چیزی برای شما کم نمیگذارد و از استقبال مهمانهایتان از آن مطمئن باشید. وافل میتواند شیرینیبخش دورهمیهای کوچک خانوادگی، تولدها، هدیههای دوستانه و دسرهای عصرانه و شبانه باشد. او میگوید: «یکی از مراسمهایی که میشود در نظر گرفت مهمانیهای کوچک خانوادگی است. جمعیت هدف ما جوان است اما از سایر گروهها هم غافل نشدهایم و سعی داریم دیگر گروهها را هم برای امتحان کردن طعم وافل دعوت کنیم.»
قیمت اقتصادی وافل، احترام به مشتری
اولین چیزی که در مورد کافهها و خوارکیهای امروزی به ذهن ما میآید قیمت بالای آن است. منوهایی گران و انتخابهایی که به جیب ما بستگی دارد. اما به نظر میرسد در کافهوافل جای نگرانی نیست. قیمتها اقتصادی و منصفانه است و میتوانید با خیال راحت سفارش بدهید. دانیال خواجی میگوید وافل قیمت بالایی ندارد و سعی کرده اقتصادی باشد و با کمترین سود شروع کرده است.» او اضافه میکند: «کسی که میآید این کار را شروع میکند دیدگاه کلی این است که به خودش میگوید به قولا تا دست زیاد نشده بگذاریم سود زیاد باشد تا سود کنم اما دیدگاه من این نیست. هم سود خودم را کمتر میگیرم و هم به مشتری احترام میگذارم تا بتواند خرید کند.» از دید او اولین قدم برای جلب اعتماد مشتری و احترام به او قیمت خوب است و او عملا این کار را در کافهاش شروع کرده است.
منوی خاص وافل، پیشتاز در منطقه
شعار کافهوافل پیشتاز بودن وافلش در منطقه است. چیزی که کافهوافل را در میان کافههای دیگر متمایز میکند همین نو بودن محصولی است که به مشتری عرضه میکند آن هم با دستگاههای خاص و پیشرفته. یعنی اگر بپرسید کجا وافل اصلی بخرم؟ جوابش کافهوافل است. منوی اینجا هم خاص است. منویی که به گفتهی مدیر کافهوافل تنها در شهرهای بزرگ میتوان آن را یافت. دانیال میگوید: «منوی ما در منطقه نو است و و تخصصی مربوط به کافهی ما است. در شیراز هم تنها یک مغازه خمیر آن را کار میکند و اگر درست میشود هم خمیر اصلی و برند خود وافل نیست و میتوانم بگویم اولین بار است که به منطقهی ما وارد میشود و تنها در شهرهایی مثل تهران و کرج وجود دارد.»
تاریخچهی پیدایش وافل هم جالب است. یک نان ترد و شیرین که دسر محبوب مردم در سرتاسر جهان است و حالا به گراش کوچک ما پا گذاشته تا یک جوان آن را با دستور اصلی به مردم عرضه کند. قدمت شیرینی که شبیه به وافل بوده به هزاران سال قبل و رومیان باستان برمیگردد و در طول زمان با تغییر و نوآوری تبدیل به وافل امروزی شده است. دانیال از تاریخچهی معاصرتر این شیرینی خوشمزه شروع میکند و میگوید: «وافل یک نان مکزیکی- آمریکای لاتین است که تاریخچهای در جنگ جهانی دارد که در مکزیک و در پی یک قحطی فراگیر میشود. آن زمان مردم یک سری مواد را ترکیب میکنند و باعث میشود نان وافل روی آتش و تابه پخت شود. به مرور مشاغل جدید مانند کافهداری هم شکل میگیرد و کافهها این موادهی غذایی را گسترش میدهند و با ایدهی افزودن میوه و یا خامه متوجه میشوند خوشمزهتر است. از آنجا وافل امروزی جا میافتد. وافل تازه وارد کشورهای حوزهی خلیجفارس شده و شاید من هم از اولین افرادی هستم که وافل را وارد منطقهی خودمان کردهام.»
پیش به سوی آینده
دانیال الان کار در دبی را کنار گذاشته است. اما شغل جدیدش مانع رویاپردازی بیشتر او برای علماندوزی و ادامه تحصیل نشده است. دانیال خواجی دوست دارد وکیل شود. او میگوید به وکالت علاقهمند است و میخواهد در همین رشته ادامه تحصیل بدهد.
او در زمینهی شغلی بیشتر مشاورهی داییاش آقای سجاد عطایی و خانم عطایی و پدرش را داشته و میگوید: «پدرم خیلی کمکم کرد و یک مقداری هم سرمایه کم آوردم که از عمویم تشکر میکنم که در این زمینه از من حمایت کرد.»
آدرس کافهوافل روبروی محوطهی هفتبرکه، پشت بانک اقتصاد نوین، روبروی ساختمان عنیبه قدیم است. دانیال همانطور که برای یادگیری وقت گذاشته، برای مغازه هم هزینه کرده است تا بتواند بهترین نتیجه را بگیرد و آن چیزی جز رضایت مشتری و بیشتر شدن آنها نیست. دستگاه مخصوص وافلسازی تنها یک گوشه از هزینههایی است که برای این کافه شده تا مشتری راضی باشد. منظرهی زیبای روبروی کافه ترکیب حضور در یک فضای مدرن و همنشینی با فضای سنتی خودمان است. او میگوید: «مغازه هزینهی زیادی داشت اما چون روبروی محوطهی تاریخی هفتبرکه بود مغازه را خودم گرفتم و خرجش کردم چون میخواهم نمادی از شهر گراش و نوآوری شغلی باشد.»
فضای کافهوافل میتواند از بیست مشتری میزبانی کند و بیرونبر هم دست مشتری را برای سفارش و سرو وافل در هر جای دیگر که بخواهد، باز گذاشته است. در این روزهای بهار و آغاز سال نو، دانیال خواجی با امید و اشتیاق دست به کار جدیدی زده است. نگاه او به آینده است و کافه، تازه شروع راه موفق او در زندگی شغلی او است.
از اینجا میتوانید به صفحهی اختصاصی کافه در اینستاگرام هم دسترسی داشته باشید و از ترکیبهای متنوع وافل سریع و به روز باخبر شوید.
دانیال میگوید: «قبل از افتتاح مغازه هم صفحه کافه فعالیت داشته است و دست مدیر صفحه بوده و اداره میکند. سعی میکنیم هر جور میتوانیم به صورت تخصصی جلو ببریم تا هم مردم راضی باشند و هم خودمان بتوانیم از این فضا استفاده کنیم.»
اگر برای روزهای عید، هوس یک پذیرایی نو و دسر مهمانپسند کردید، کافهوافل در کمترین زمان وافلهای خوشمزهاش را درب خانهی شما تحویل میدهد.