هفتبرکه: حامد زارع روزنامهنگار شناخته شده لاری، سردبیر ایبنا خبرگزاری کتاب ایران شد.
به گزارش خبرنگارایبنا، آیین تودیع محمدمهدی شیخصراف و معارفه حامد زارع سردبیران خبرگزاری کتاب ایران، رسانه تخصصی کتاب، با حضور ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و مدیرمسئول خبرگزاری کتاب ایران، معاونان «اقتصاد و فرهنگ» و «کتاب و فرهنگ» موسسه سهشنبه (۱۶ بهمنماه) در سرای کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
حامد زارع روزنامهنگار و مولف متولد ۱۳۶۳ در لار است. زارع از دوره دانشجویی و دهه ۸۰ روزنامهنگاری را شروع کرد و صاحبامتیاز و مدیر مسئول فصلنامه سیاستنامه است. از زارع چندین کتاب منتشر شده که بیشتر آن گفتگو با صاحبان اندیشه و چهرههای شناخته شده فرهنگی ایران است.
حیدری مدیرعامل خانه کتاب با تاکید بر فعالیت پرتلاش و جدی در دوره جدید خبرگزاری کتاب ایران، درباره سردبیر جدید ایبنا، گفت: آقای زارع، در حوزه نشر، خبر و قلم، دستاوردها و پیشینه خوبی دارند؛ بنابراین ازخبرنگاران ایبنا میخواهم با تقویت انگیزه آقای زارع، ایبنا را بهعنوان مرجع خبری حوزه کتاب بیش از پیش معرفی کنیم.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، افزود: معتقدم همه اتقافات حوزه نشر و کتاب، باید از ابتدا درگاه خبرگزاری کتاب ایران، منتشر شود؛ بهعبارت دیگر ایبنا بهعنوان مرجع رسانهای این حوزه شناخته شود. ایبنا باید محل گپ و گفت اهالی فرهنگ و بیان دیدگاه منتقدان و محل انتشار خبرها و رویدادهای داخلی و خارجی و نشر باشد.
وی بر انعکاس خبرهای حوزه نشر به زبان انگلیسی تاکید کرد و ادامه داد: نباید از اتفاقات بینالمللی خارجی، بخش خصوصی غافل شد. با ناشران و موزعان و کتابفروشان ادارات کل استانی تعامل کنید. از نقد نهراسیم، قطعاً باید از نقد استقبال کنیم؛ علاوهبر این باید همه اتفاقات حوزه نشر رصد شود. به مقوله فرهنگ، به شکل عامل نیز گریزی داشته باشیم؛ چراکه با حوزه نشر مرتبط است.
تقویت کند.
وی بر توجه ایبنا به رویدادهای خبری در استانها بهعنوان یکی از رویکردهای اصلی و سیاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: علاوهبر رویدادهای کتابمحور مرکز، توجه به رویدادهای این حوزه در استانها باید تقویت شود. ایبنا با برقراری ارتباط فرا دستگاهی و تعامل با رسانههای مختلف و فضای مجازی، به رسانه مروج کتابخوانی در سراسر کشور تبدیل شود.
به زیستبوم ایبنا تعلق دارم
حامد زارع، سردبیر جدید خبرگزاری کتاب ایران، با بیان اینکه خود را خبرنگار کتاب میدانم، به سابقه آشناییاش با خبرگزاری کتاب ایران اشاره کرد و گفت: بسیاری از نیروهای فعال در خبرگزاری کتاب ایران را میشناسم و تولیدات آنها را پیگیری کردم؛ علاوهبراین نزدیک به ۱۰ است، تقریباً هر روز ایبنا را رصد میکنم، بنابراین خودم را متعلق به زیستبوم فرهنگی خانه کتاب و ادبیات ایران، بهویژه ایبنا میدانم.
وی با اشاره به عنوان «ایران» در عبارت «خبرگزاری کتاب ایران» بر حفظ رویکرد فرهنگی این رسانه تخصصی تاکید کرد و گفت: کتاب، باید در کانون توجه ایبنا و رویکرد ما باید حرفهای و معطوف به تحولات زمان باشد؛ البته برخی مسائل نظیر وحدت ملی و تمامیت سرزمینی نیز فراتر از هر زمان دیگری باید در ایبنا در اولویت توجه قرار بگیرد.
زارع در تشریح برنامههای خود بهعنوان سردبیر خبرگزاری کتاب ایران، گفت: تلاش دارم، علاوهبراینکه ایبنا یک رسانه حرفهای باشد، با حفظ نقاط قوت خبرگزاری و رفع نقاط ضعف و ایجاد تغییرات لازم، بازگشت به ماموریت اصلی خبرگزاری را در دستور کار خود قرار دهم ماموریت اصلی ایبنا؛ چیزی جز پرداختن به کتاب نیست.
زارع، ادامه گفت: تصور عمومی مردم از کتاب، ادبیات و تصور خواص از کتاب، معطوف به اندیشه و مبانی فکری است؛ بنابراین حتماً تلاش میکنم، ایبنا را در حوزه اندیشه و ادبیات ارتقا دهم؛ تلاش خواهم کرد از ظرفیت موجود استفاده کنم و اگر این ظرفیت کفایت نکرد حتماً از ظرفیتهایی که از سوابق مطبوعاتی خود کسب کردهام، بهره خواهم برد.
زارع با تاکید بر انعکاس دیدگاه فعالان فرهنگی از طیفهای مختلف در ایبنا، افزود: حتماً در ایبنا، باید همه افرادی که در سپهر فرهنگی کشور فعال هستند پرداخته شود؛ از محمود دولتابادی در ادبیات و مصطفی ملکیان در اندیشه گرفته تا چهرههای دیگر روشنفکری که متاسفانه در سالهای اخیر صدایشان در ایبنا شنیده نشد. در کنار این توجه، به طیفهایی که به مباحث مذهبی و معارف انقلابی میپردازند نیز توجه داریم؛ بنابراین تلاش داریم به فراگیری و همافزایی جریانات فرهنگی، اهتمام جدی داشته باشیم.
ایبنا؛ خبرگزاری تخصصی کتاب ایران، از ۲۴ آبانماه سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد. تنها رسانه تخصصی حوزه کتاب در ایران، دارای سرویسهای خبری «مدیریت کتاب»، «تاریخ و سیاست»، «ادبیات»، «مقاومت»، «کودک و نوجوان»، «دین و اندیشه»، «استانها»، «هنر» و «چند رسانهای» است.