هفت‌برکه: ۹ اسفندماه ۱۴۰۱ بعد از هفت سال، دکتر احمد عبدالهی، فوق تخصص سرطان، صندلی ریاست دانشکده علوم پزشکی گراش را ترک کرد. دکتر عبدالهی بارها تاکید کرده بود که علاقه اصلی او کار درمانی است و تلاش شبانه‌روزی و تخصص کم‌نظیر او در کار درمان، باعث شده بود که خدمات مدیریتی دکتر عبداللهی کمتر دیده شود. 

تعدادی از خیرینی که در این سال‌ها همکاری نزدیکی با او داشته‌اند در این یادداشت برای هفت‌برکه کارنامه دکتر عبداللهی در ریاست دانشکده را مرور کرده‌اند و از او درخواست کرده‌اند که ارتباط خود با شهر گراش را حفظ کند.

Abdollahi

همراه با نام نیک خیراندیشانی همچون مرحوم حاج شیخ احمد انصاری و دیگر خیراندیشان  که در زمینه ارتقای سطح بهداشت و درمان منطقه گام‌های اساسی برداشته‌اند، نام دکتر احمد عبداللهی (فوق تخصص جراحی سرطان  و رییس پیشین دانشکده علوم پزشکی گراش) نیز به چهره‌ای شاخص و ماندگار در جنوب مرکزی ایران تبدیل شده است که راز این ماندگاری را باید در عملگرایی ایشان در موارد زیر جستجو کرد.

حمایت و پشتیبانی از محرومین منطقه

نزدیک به سی سال خدمت ایشان به عنوان پزشک، جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان در بخش دولتی و کمک به خانواده‌های بی‌بضاعت، دریافت کمترین دستمزد و همچنین سر زدن به منازل افرادی که امکان مراجعه به بیمارستان را نداشتند، شهره بوده و تمام همّ و غم خود را در این زمینه، حتی در بخش غیر درمانی، همچون ایجاد اشتغال برای بانوان سرپرست خانواده با نیت کمک به آنها گذاشته است.

ارتباط سازنده با خیراندیشان

خدمات بی‌دریغ و نفوذ کلام ایشان، موجبات ارتباط سازنده‌ای را با خیراندیشان منطقه به ویژه گراش را فراهم آورد. در نتیجه این تعامل، علاوه بر احداث و بهره‌برداری از اماکن و مراکز درمانی متعدد، خدمات ارزنده‌ای در بخش بهداشت و درمان شهرستان برای اولین بار ارائه گردید. گوشه‌ای از این موارد را در ادامه مرور می‌کنیم:

الف: احداث و بهره‌برداری از مرکز پیشگیری از سرطان جنوب فارس و تکمیل زنجیره درمان این بیماران از سراسر مناطق محروم جنوب

ب: احداث و بهره‌برداری از پروژه‌های سه‌گانه دیالیز، اورژانس ۱۱۵ و انتقال خون

پ: راه‌اندازی مرکز رادیوتراپی به عنوان تنها بخش مستقر در غیر مرکز استان در کشور

ت: راه‌اندازی بخش درمان ناباروری

ث: خرید دستگاه سی‌تی اسکن ۲۵۶ اسلایس (پیشرفته‌ترین دستگاه سی‌تی کشور)

ج: احداث و راه‌اندازی همراه‌سرای بیمار

چ: احداث فاز یک سالن بزرگ سرپوشیده چند منظوره در دانشکده

ح: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز جهت تربیت و آموزش دانشجویان رشته پزشکی و تحصیلات تکمیلی

خ: احداث و بهره‌برداری از کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مولی‌الموحدین با ده هزار مترمربع زیربنا در ۵ طبقه

د: احداث و بهره‌برداری از مرکز خدمات جامع سلامت سعادت و حضرت ابولفضل (ع)

ذ: احداث و بهره‌برداری از بخش VIP بیمارستان

ر: احداث و بهره‌برداری از بخش LDR (بخش ویژه زایمان)

ز: تجهیز، بهسازی و صنعتی کردن آشپزخانه بزرگ سلف سرویس (غذاخوری) و تجهیز و بهره‌برداری از طبقه دوم سلف دانشکده

س: احداث و بهره‌برداری از زمین چمن مصنوعی در دانشکده

ارتباط با مسئولین کشوری و استانی مرتبط

بسیاری از خدماتی که در مراکز درمانی منطقه ارائه می‌شود، مستلزم دریافت مجوز و تأمین اعتبار از سوی وزارت بهداشت و درمان و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی استان می‌باشد، که ایشان با نشان دادن لیاقت خود، همچنین پیوند اقدامات خیرین با مسئولین کلان کشوری، توانست بسیاری از خدماتی که تا چند سال پیش غیرممکن می‌نمود را نیز در منطقه راه‌اندازی و به بهره‌برداری برساند. نمونه‌هائی از این موارد عبارتند از:

الف: استقرار کامل کلیه واحدها در ستاد دانشکده و تکمیل ساختار و تشکیلات با توجه به نوپا بودن آن و به کارگماشتن مدیران بومی و متخصص

ب: پذیرش دانشجوی رشته‌ی پزشکی عمومی برای اولین بار

پ: پذیرش رشته تحصیلات تکمیلی ارشد بیوتکنولوژی به عنوان اولین دانشکده در کشور

ت: افتتاح بخش NICU

ث: کددار کردن پروژه ساختمان آموزشی مستقر در دانشکده جهت جذب بودجه‌های ملی برای اولین بار در گراش

ج: افزایش پایگاه اورژانس ۱۱۵ در مرکز شهرستان

چ: فعال نمودن بخش‌های فوق تخصصی جراحی سرطان، آنژیوپلاستی، جراحی قلب باز، درمان ناباروری و انکولوژی بصورت مستمر در مجموعه

ح: شبانه‌روزی کردن درمانگاه ارد

خ: احداث و راه‌اندازی خانه‌های بهداشت در بیشتر روستاهای توابع شهرستان گراش

د: بهسازی زیرساخت‌های ضروری لابراتوار تأسیسات و فناوری اطلاعات در دانشکده و بیمارستان

ارتقای منطقه به عنوان قطب درمان جنوب

برخلاف بسیاری از پزشکان متخصص و فوق تخصص منطقه که پس از اخذ مدرک به شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها مهاجرت می‌کنند و شهر و منطقه‌ی خود را به بوته‌ی فراموشی می‌سپارند، دکتراحمد عبداللهی با دیدن پتانسیل‌های منطقه، اندیشه‌ی ارتقای سطح بهداشت و درمان جنوب مرکزی ایران را در سر پرورانده، چه در زمان تصدیش بر دانشکده‌ی علوم پزشکی گراش و چه پیش از آن، توانست تا حد قابل قبولی به اهداف خود دست یابد. راهی که باید همچنان توسط جانشینان وی دنبال گردد.

لازم به توضیح است که تمام مواردی که در بخش دوم و سوم این مقال ارائه گردید، با زحمات سه‌گانه‌ی خیرین گرانقدر، مسئولین دلسوز و جناب دکتر احمد عبداللهی و همکاران ارجمندش بدست آمده است، که جا دارد ضمن تقاضای ادامه‌ی راه نیمه‌تمام، از تمام آن بزرگواران چه درگذشتگان آنها همچون حاج شیخ احمد انصاری و فرزندان برومند ایشان و چه آنهایی که همچنان در خدمات خود استوار باقی مانده‌اند، کمال قدردانی به عمل آید.

امیدواریم این همکاری چندجانبه در جهت خدمت به مردم ادامه داشته باشد و شهر گراش همچنان از نعمت دکتر عبداللهی چه در بخش درمان و چه در بخش‌های مدیریتی برخوردار باشد.