هفتبرکه: سارقین پس از سرقت بیش از ۴۰۰ گرم طلا از چهار منزل در گراش، تنها چند ساعت بعد در مسیر فرار با خودرو ۲۰۶ خود در جهرم به دام پلیس افتادند.
به گزارش خبرنگار هفتبرکه، شامگاه یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴، در فاصله زمانی بین ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۲، چهار خانه در محلههای بندوشیخ و شهرک فرهنگیان گراش مورد سرقت قرار گرفت. این سرقتها بازتاب زیادی نیز در فضای مجازی داشت و بر اساس اطلاعات شهروندان، سارقان بدون ایجاد سر و صدا و در مدتزمان کوتاه وارد خانهها شدند و مقادیری طلا را به سرقت بردند. خودروی مظنون، یک پژو ۲۰۶ بود که از سوی دوربینهای مداربسته شناسایی شد.
سردار یوسف ملکزاده، جانشین فرمانده انتظامی فارس، در توضیح روند رسیدگی به این پرونده گفت: «در پی وقوع ۴ فقره سرقت از منازل در گراش و متواری شدن سارقان با یک سواری پژو، طرح مهار در سطح استان اجرا شد. مأموران انتظامی جهرم موفق شدند خودرو را شناسایی و در یک عملیات ضربتی توقیف کنند. در بازرسی از این خودرو حدود ۴۰۰ گرم طلای مسروقه کشف شد.»
در میان خانههای سرقت شده، منزل قاسم غلامی در محله بندوشیخ قرار دارد. او در گفتوگو با هفتبرکه گفت: «ما ساعت ۱۹:۳۰ از خانه بیرون رفتیم و ساعت ۲۱:۳۰ برگشتیم. وقتی وارد خانه شدیم، متوجه شدیم این اتفاق افتاده است. با پلیس تماس گرفتیم و دیشب همه چیز صورتجلسه شد و انگشتنگاری هم انجام دادند. حدود ۸۰۰ میلیون تومان طلا از خانهام سرقت شد. ما فقط دو ساعت بیرون بودیم و وقتی برگشتیم، با صحنه سرقت مواجه شدیم.» به گفته غلامی، حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان طلا از خانهشان به سرقت رفته که شامل یک گردنبند، دو انگشتر و یک دستبند بوده و همگی در کشوی کمد اتاق قرار داشتهاند.
در مورد دیگری، خانه مرتضی غفوری نیز در همین محله هدف سارقان بود. بر اساس اطلاعات استخراجشده از دوربین مداربسته، سارقان در کمتر از پنج دقیقه عملیات سرقت را انجام دادهاند. حامد آشفته، خواهرزادهی غفوری، که پیگیر پرونده است، توضیح داد: «ساعت ۲۰:۰۵ یک نفر اول آیفون خانه را میزند و وقتی کسی جواب نمیدهد، از روی لوله گاز وارد خانه میشود. بعد از آن در خانه را باز میکند و دو نفر دیگر وارد میشوند. این سه نفر بعد از ۴ دقیقه از خانه خارج شده و سوار ماشین میشوند و فرار میکنند.»
این مورد نشان دهنده تاثیر دوربینهای مداربسته در کشف موارد سرقت است. توصیهای که بارها از سوی پلیس برای پیشگیری از سرقت تکرار شده است.
در شهرک فرهنگیان نیز خانه اسد عالمی مورد دستبرد قرار گرفت. خواهر همسر او در گفتوگویی با خبرنگار هفتبرکه گفت: «دیشب حدود ساعت ۱۹:۵۰ زنداداشم از خانه بیرون میآید تا به منزل ما برای مراسم روضه بیاید و بعد از آن به خانه پدرش رفت. حدود ساعت ۲۱:۳۰ دزدگیر خانهشان به صدا در میآید. پدر او سریع به خانه میرود و میبیند که در خانه و هال باز است. تمام طلاهای زن داداشم و بچههایش را برده بودند.»
طبق گفته خانم عالمی، در هال منزل از دو نوع قفل معمولی و مخفی بوده است، اما با این حال، سارقان بدون ایجاد هیچگونه تخریب یا بهمریختگی وارد خانه شده و طلاها را سرقت کردهاند. «حتی شیشهها را نشکستهاند، قفلها را شکستهاند، ولی چیزی را بههم نریختهاند. انگار طلایاب داشتهاند. دزدگیر داشتیم ولی دوربین نه.»
سردار ملکزاده در مورد شیوه این سارقین گفت: «در بررسی تکمیلی مشخص شد که متهمین از سارقین «در حرکت» و اهل یکی از استانهای غربی هستند که پس از سرقت قصد خروج از استان فارس داشتند که با هوشیاری پلیس، ناکام شدند.»
دو متهم دستگیر شده در جهرم تحویل مامورین انتظامی شهرستان گراش شدهاند و همزمان تحقیقات برای دستگیری سایر متهمان ادامه دارد.
هر چند سارقین این بار ناکام ماندند اما با توجه به تجربهها درباره حضور سارقین گذری و در حرکت، این توصیههای پلیسی را باید جدی گرفت.
توصیههای پلیسی برای پیشگیری از سرقت منازل
۱. نصب دوربین مداربسته و دزدگیر فعال:
داشتن سیستمهای حفاظتی نظیر دوربین و دزدگیر در کنار هم میتواند هم بازدارنده باشد و هم در صورت وقوع سرقت به شناسایی سارقان کمک کند.
۲. استفاده از قفلهای مطمئن و چندلایه:
استفاده از قفلهای پنهان، قفل ضد سرقت و ایمنی بالاتر در درهای ورودی و پنجرهها میتواند زمان نفوذ را افزایش داده و احتمال دستگیری سارق را بالا ببرد. مواردی بوده است که سارقین با مشاهده این نوع قفلها بدون انجام کاری محل را ترک کردهاند.
۳. خودداری از نگهداری طلا و اشیای قیمتی در خانه:
پلیس بارها توصیه کرده است که طلا و پول نقد به مقدار زیاد در منزل نگهداری نشود و در صورت لزوم از صندوقهای امانات بانکها استفاده شود.
۴. همکاری با همسایگان و ایجاد شبکههای محلی مراقبتی:
هماهنگی با همسایهها برای مراقبت از منازل در زمانهای نبودن در خانه میتواند بسیار مؤثر باشد. گزارشدهی سریع موارد مشکوک به پلیس، یکی از عوامل مهم در پیشگیری است. اولین کار پس از مشاهده سرقت تماس با ۱۱۰ است.
۵. خاموشکردن آیفون یا پاسخ ندادن، میتواند نشانه خالی بودن خانه باشد:
در بسیاری از سرقتها، سارقین ابتدا آیفون را امتحان کردهاند؛ بنابراین نصب آیفون تصویری با امکان پاسخگویی از راه دور (مثلاً با اپلیکیشنهای موبایلی) میتواند یکی از راههای پیشگیری از سرقت باشد.
۶. مراقبت در ساعات بین غروب تا شب:
بر خلاف تصور عمومی در مورد سرقت در ساعتهای نیمه شب، طبق الگوهای گزارششده، بیشترین سرقتها بین ساعت ۱۹ تا ۲۲ اتفاق میافتد؛ در این بازه زمانی، حضور در خانه یا حداقل ایجاد نشانههای حضور (مثل روشنبودن چراغها) ضروری است.
۶ مرداد ۱۴۰۴
عکس چهره شون رو نشون بدید تا درس عبرتی باشه برای سایرین