هفت برکه: رویکرد نماینده برای بودجهای که به عنوان بودجه «در اختیار نماینده» خوانده میشود، تقسیم آن بین پروژهها مختلف و اختصاص بیشتر به روستاها و مناطق محروم است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده، مهندس حسینزاده اعتباراتی که با عنوان «بودجه در اختیار» برای توسعه حوزه انتخابیه در اختیار دارد با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه فارس و فرمانداران به طرحهایی در حوزههای عمران، راهسازی، آب و کشاورزی، آموزش و پرورش، فرهنگ، ورزش، بهداشت و درمان و امنیت اختصاص داد.
حسینزاده، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ایران مبلغ کل بودجه در اختیار نماینده را ۳۰ میلیارد تومان در دو سال گذشته اعلام کرد و گفت:«از این ۳۰ میلیارد تومان، ۱۵ میلیارد تومان مربوط است به سال ۱۴۰۰ و ۱۵ میلیارد تومان مربوط است به سال ۱۴۰۱. اما نکتهای که باید روی آن تاکید شود این است که ما چیزی تحت عنوان بودجه در اختیار نداریم. این بودجه تحت عنوان تملک استانی ۲، در ردیف بودجه فرمانداریها قرار دارد و با مشورت با نماینده اعمال میشود.»
این بودجه بیشتر صرف آبادانی در روستاها شد و شهرها سهم کمتری از این اعتبار داشتند، حسینزاده دو دلیل برای این اولویتبندی مطرح میکند و میگوید:«از آنجایی عدد بودجه در اختیار، کم بود و اعتبار زیادی به ما اختصاص داده نشد این بودجه برای طرحهای بزرگ شهرستانهای کاری را از پیش نمیبرد و از طرفی روستاها به این اعتبار نیاز بیشتری داشتند و به همین دلیل تمرکز ما رسیدگی به مناطق محرومتر بود.»
نحوهی توزیع بودجهای که در اختیار نماینده خوانده میشود در حوزههای مختلف همیشه چالشبرانگیز بوده است. حسینزاده در این رابطه توضیح میدهد:«همیشه این سوال وجود دارد که چرا فلان حوزه هیچ عددی نیامده ولی به حوزه راه و یا حوزههای دیگر اعتبار بیشتری اختصاص یافته است. باید بگوییم که این موضوع دست ما نیست. خود سازمان برنامه و بودجه تعیین میکند که درصد و سهم هر حوزه از این اعتبار چقدر باشد. ما نمیتوانیم براساس اولویت خودمان تصمیم بگیریم که مثلا بخشی اعظمی از بودجه به فلان حوزه اختصاص یابد یعنی این توزیع بر اساس شاخصهایی است که خود سازمان برنامه و بودجه تعیین میکند و در نهایت با هم فکری و مشورت نماینده با فرماندار دستگاه اجرایی، نحوه توزیع مشخص میشود.»
روابط عمومی دفتر نماینده به تفکیک گزارشی از نحوه توزیع اعتبار درحوزههای مختلف را منتشر کرده است. حوزه «راهسازی» بیشترین سهم از این اعتبار را داشته است. در این گزارش آمده است:«۷ میلیارد و ۳۶۵ میلیون تومان به جادههای چکچک، لار – گراش، دیگاشکن، جویم – فرشتهجان، سهراهی دامچه – خردهدره، بین مزارع گراش، باغان – کورده، زاهدمحمود – اوه، فداغ – خلیلی، ارد – مز و شماره ۲ صحرای باغ و گردنههای هیرم و اوز – کهنه تعلق گرفت.»
روابط عمومی دفتر نماینده با بیان این که برای اجرا و تکمیل طرحهای هادی در روستاها ۵ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان تعلق گرفته است، گفت:«این اعتبار در جهت اجرا و تکمیل طرح هادی روستاهای «دشتی» و «دُرز» در لارستان، «خلیلی»، «کنگ و ریشه»، «بشیرآباد» و «محمدزینا» در گراش، «فیشور»، «کهنه»، «قلات»، «هیرم» و «بیدشهر» در اوز و «بلغان»، «چغان» و «کاریان» در جویم و احداث دیوار حائل رودخانه پئت گراش تامین شد.»
برای تامین آب آشامیدنی روستاها ۴ میلیارد و ۹۱۴ و نیم میلیون تومان از این اعتبار هزینه شد.«۴ میلیارد و ۹۱۴ و نیم میلیون تومان برای تامین آب آشامیدنی محمله، شهرک صنعتی خنج، گراش و روستاهای بریز، کورده، چاهنهر و شاهغیب در لارستان، بازسازی شبکه آب روستایی گراش و اوز، ترمیم قنات جلالآباد جویم و نوسازی و تجهیز مراکز خدمات کشاورزی تعلق یافت.»
به پیشنهاد مهندس حسینزاده ۴ میلیارد و ۸۳۶ و نیم میلیون تومان نیز از این اعتبار برای تکمیل مجموعههای ورزشی اختصاص یافت:«مجموعه ورزشی کورده، تختی لار، براک، امام حسین (ع) عمادشهر و هفتوان، زمینهای چمن مارمه و زاهدمحمود در لارستان و خنج، سالنها و سولههای ورزشی بسیج در لارستان، خنج، گراش و اوز و توسعه و تعمیر فضاها و اماکن ورزشی گراش از این اعتبار بهره بردند.»
در حوزه فرهنگی نیز ۳ میلیارد و ۷۵۲ میلیون تومان هزینه شد.«این اعتبار برای تکمیل و تجهیز کتابخانههای لار و بنارویه، کانون پرورش فکری گراش، مجتمع فرهنگی گراش (پلاتو)،حوزههای علمیه لار و گراش، خانههای عالم دهکویه، چاهطلا و جنگویه در لارستان و خنج و میراث فرهنگی گراش اختصاص پیدا کرد.»
جزییات دیگری که از نحوهی توزیع بودجه در اختیار در این گزارش آمده است از این قرار است:«۲ میلیارد و ۷۵۷ و نیم میلیون تومان نیز برای بیمارستان و هلال احمر گراش، مرکز جامع سلامت فداغ، مرکز بهداشتی ارد و خانههای بهداشت لاغر، جنگویه، گرمشت و چاهطوس در خنج تامین شده است. و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هم برای تجهیز کلانتریهای لارستان و گراش و تکمیل پایگاه علی بن ابیطالب (ع) گراش اختصاص پیدا کرد. ۲۰۱ میلیون تومان هم برای تجهیز مدارس گراش و خنج تعلق گرفت.»
در پایان این گزارش به پیگیری مسئولین دستگاههای اجرایی و روسای ادارات شهرستان برای اعمال و استفاده از این بودجه تاکید شده است.« این اعتبارات با پیشنهاد مهندس حسینزاده و با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه فارس و فرمانداران حوزه انتخابیه تعیین شده که اختصاص نهایی آن مستلزم پیگیری مسئولان دستگاههای اجرایی و روسای ادارات در شهرستانها است.»