بستن

زنجیره‌ی استعفا در شورای شهر گراش

هفت‌برکه گریشنا: در یک قسمت از کارتون تام و جری، بخشی از لباس گربه «نخ‌کش» می‌شود. او نخ را می‌کشد و می‌کشد به خیال این که کار درست می‌شود؛ بی‌توجه به این که در واقع دارد تاروپود بدنش را از هم باز می‌کند. در نهایت چیزی از تام باقی نمی‌ماند.

ابتدای شهریور ۱۳۹۶، در ابتدای شروع به کار شورای پنجم، بخشی از لباس شورای شهر گراش نخ‌کش شد. شهردار غلامعباس زارع ساز جدایی زد. چند روز بعد، او از گراش به آباده رفت. نخ شورا از همینجا کشیده شد و تاروپودش شروع به باز شدن کرد: حبیب‌الله مهرابی به اعتراض به این امر و البته مسائل دیگر استعفا کرد. عبدالرضا هرمزی نیز به همین دلایل و در پی مهرابی استعفا کرد. اکبر باقرزاده وارد شورا شد و احمد فقیهی‌کیا به شهرداری آمد تا کشیده شدن نخ شورا برای مدتی متوقف شود.

اما فقط برای یازده ماه. احمد فقیهی‌کیا هم استعفا کرد تا ابراهیم خداشناس به شهرداری بیاید. در این میان، محمد ناصری، آخرین عضو علی‌البدل شورا، نیز در اقدامی عجیب از علی‌البدلی استعفا کرد، و در اقدامی عجیب‌تر آن را پس گرفت.

استعفاهای تازه

اما زنجیره‌ی استعفاها همچنان ادامه دارد. اردیبهشت ۱۳۹۸ دکتر مرتضی فتحی از استعفایش از شورا در فروردین ۱۳۹۸ خبر داد. استعفایی که هنوز قبول نشده، هرچند دکتر فتحی از آن زمان در جلسات شورا حضور پیدا نکرده است. دکتر فتحی مشکلات پزشکی را بهانه‌ی استعفا کرده است، اما در میان مطلعان از وضعیت شورا، کسی نیست که از اختلافات او با رییس شورا خبر نداشته باشد.

هفته‌ی قبل نیز شهردار ابراهیم خداشناس، تنها بعد از هفت ماه حضور در گراش، استعفا کرد. این استعفا هم هنوز قبول نشده است. ظاهرا این اولین بار هم نیست که شهردار تهدید به استعفا کرده است. اینجا هم نقش اختلاف با رییس شورا برجستگی دارد.

سر این نخ دست کیست؟

این زنجیره را مرور کنید: زارع، مهرابی، هرمزی، فقیهی‌کیا، محمد ناصری، فتحی، خداشناس. هفت استعفا در ۲۱ ماه، رکوردی است که شورای پنجم را جذاب کرده است. جالب است که در تک‌تک این استعفاها، نقش علی‌اصغر حسنی به عنوان رییس شورا برجسته است. در دو مورد آخر، یعنی استعفای دکتر فتحی و شهردار خداشناس، نیز اختلاف با حسنی و درگیری لفظی با او محرک اصلی استعفا بوده است. به عبارتی دیگر، کسی که باید تاروپود شورا را محکم کند و به آن انسجام بدهد، خودش نخ شورا را می‌کشد و می‌کشد و …

و این پایان کار هم نیست. حسنی خودش هم در شرف استعفا از شورا برای ورود به انتخابات مجلس است. با وجود رد صلاحیت در دو دوره گذشته، و با وجود رها کردن شورا در میانه‌ی دوره‌ی چهارم، حسنی باز هم سودای کاندیداتوری مجلس را دارد.

ماندن یا نماندن مصطفی خورشیدی هم به تصمیم حسنی بستگی دارد. مصطفی خورشیدی بارها به صراحت از تمایلش برای ورود به انتخابات مجلس صحبت کرده است، و در صورتی که بخواهد وارد این عرصه شود، باید تا یک هفته‌ی دیگر (تا چهاردهم خردادماه) استعفایش را به تایید شورای شهر و فرمانداری برساند.

اما آیا علی‌اصغر حسنی و مصطفی خورشیدی بر سر یک میز می‌نشینند و درباره‌ی سرنوشت شورای شهر و انتخابات مجلس گفتگو می‌کنند؟ یا هر کدامشان تا روز آخر منتظر اقدام دیگری می‌مانند؟

و یک سوال کلیدی دیگر، که حتی الآن هم جواب دادن به آن دیر شده است: آیا مردمی که به آنها رای داده‌اند و به عنوان وکیل خودشان به شورای شهر فرستاده‌اند، نقشی در این مذاکرات خواهند داشت؟

نقش برجسته اکبر باقرزاده

به نظر می‌رسد در گیرودار استعفاها و رفتن‌ و آمدن‌ها، نقش اکبر باقرزاده کمتر دیده شده است. او از زمان ورودش به شورا، آرام‌آرام رشته‌ی کار را به دست گرفته است و خودش را در موقعیت‌های حساسی قرار داده است. او دست کم در سه موقعیت کلیدی، نقش اصلی را اشغال کرده است: در سال دوم، او سمت سخنگویی را از فوزیه ناصری گرفت و آن را به کلی بایگانی کرد تا ارتباط شورا با رسانه‌ها و مردم از قبل هم کمتر شود. در کمیسیون عمران شورا جایگاهش را تثبیت کرد تا در مهم‌ترین تصمیمات شورا و شهرداری نقش اساسی داشته باشد. و در تعیین شهردار فعلی، ابراهیم خداشناس، نیز نقش اصلی را ایفا کرد، تا جایی که طبق شنیده‌ها، با جدی شدن استعفای شهردار، او نیز تهدید به استعفا کرده است.

با این وجود، باقرزاده توانسته است به خوبی نقش کلیدی خودش را از دیده‌ها پنهان نگه دارد و بقیه‌ی اعضای شورا، از جمله حسنی و خورشیدی و ناصری، را در تیررس انتقادات و گلایه‌ها قرار دهد. اما با مرور دقیق‌تری بر صحبت‌های افراد مرتبط می‌توان فهمید نوک پیکان انتقادات به سمت او بیشتر از بقیه نشانه رفته است. برای مثال، در جلسه پرسش‌وپاسخ شورا در سال گذشته، اکبر باقرزاده سیبل تندترین حملات از سوی افراد مرتبط و نزدیک به شورا قرار گرفت (گزارش در گریشنا). به عنوان مثالی دیگر، دکتر افضلی، مشاور طرح تفصیلی گراش، نیز در مصاحبه‌اش با گریشنا، نقش اکبر باقرزاده را در مسکوت ماندن طرح تفصیلی گراش بسیار پررنگ می‌دید (مصاحبه کامل در گریشنا). باقرزاده بارها از زیر بار پاسخگویی به این مساله در رفته است.

اتفاقا نقش باقرزاده در ماندن یا رفتن اعضای دیگر شورا نیز پررنگ است. او کسی است که برای جلوگیری از فروپاشی شورا بیشترین تلاش را خواهد کرد چون نمی‌تواند به راحتی از نقش‌های کلیدی که اشاره شد بگذرد. هیچگاه نمی‌توان آینده را پیش‌بینی کرد (بخصوص در مورد آینده‌ی شورای پنجم) اما لحظه‌ای تصور کنید حسنی و خورشیدی از سودای مجلس دست نکشند؛ فتحی بر استعفایش پافشاری کند؛ و فوزیه ناصری برای استعفا از شورا فرصت را مناسب ببیند. در این صورت چه کسی بیشترین ضرر را می‌کند؟ البته باز اگر خداشناس در شهرداری بماند، حرف دیگری است.

زنجیره‌ی استعفاها

زنجیره‌ای که خط اشتراک بین اعضای شورای شهر را می‌سازد، تمایل به استعفا و گریز از شورای پنجم است؛ وگرنه کسی نیست که نداند اختلافات بین اعضای شورا حتی در مقاطعی به درگیری فیزیکی و شکایت هم رسیده است. این درگیری‌ها به اعضای شورای پنجم هم محدود نمانده، و دامنه‌اش به شکایت از دو عضو موثرتر شورای چهارم هم کشیده شده است. حالا که اعضای شورا نمی‌توانند سر یک میز بنشینند، همه در ترک کردن آن میز به اشتراک رسیده‌اند.

وضعیت عجیب پنج عضو شورای پنجم (به اضافه‌ی شهردار خداشناس) را برای آخرین بار مرور کنید: حسنی به فکر استعفا برای انتخابات مجلس است؛ خورشیدی هم همین‌طور. دکتر فتحی استعفا کرده است؛ خداشناس هم همینطور. باقرزاده در صورت استعفای خداشناس، بعید نیست که استعفا بدهد یا دست کم تهدید به استعفا کند. فوزیه ناصری هم بارها تهدید به استعفا کرده است و بعید نیست فرصت را مناسب ببیند. حتی محمد ناصری، آخرین عضو علی‌البدل شورا، نیز یک بار استعفا کرده است (و آن را به دلایلی پس گرفته) و باز هم ممکن است به همان دلایل قبلی استعفا کند.

هر عضو شورا، یک قلم و کاغذ برای استعفا. این نخ‌کش شدن زنجیره‌ی استعفاها، شما را یاد چیزی نمی‌اندازد؟

 

سردبیر پایگاه خبری هفت‌برکه عضو هیات مدیره موسسه فرهنگی هنری هفت‌برکه گراش دکترای ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران

20 نظر

  1. مگه بچه بازیه اینجا
    مگه مردم گراش مسخره‌ی شما هستن که بیان بهتون رأی بدن و بعد شما دسته جمعی استعفا بدین
    مگر اینکه این استعفاها دلیل منطقی‌ای داشته باشه که اگر اینطور باشه باید برای مردم شفاف‌سازی کنین که دلیل این بی‌نظمی‌هاتون در شورای شهر چه کسی یا چه چیزیه!!
    با این کار شما مردم به نامزد‌های آینده شورای شهر گراش هم بدبین میشن
    معلوم نیست این وسط حق با کیه! هر کسی یه چیزی میگه!

  2. فکر کنم وقت این رسیده که با تشکیل یک نشست بین مردم و اعضای شورای شهر تمام مشکلات شفاف سازی بشه و گرنه مردم مجبور میشن از دوره‌های بعدی به نامزدهایی رأی بدن که بلد باشن شفاف‌سازی کنن و با مردم صحبت کنن

  3. الان آزمون خوبی برای باقیمانده اعضای شورا است دکتر فتحی اگر بر سر استعفای خود پافشاری کند و هرگز پایش به شورا باز نشود معلوم خواهد شد دلسوز گراش و مردم خوبش است چرا که خوب میداند در شورا چه میگذرد متاسفانه اقای خورشیدی با اصرار موندنش در شورا و سکوت او در خصوص مسایل بعضی از اعضای شورا نشان میدهد که دنبال پست و منصب و مقام است و افسوس که دیگه برای مردم ان چهره دوست داشتنی نیست مگر اینکه مرد و مردانه یا استعفاه دهد و یا اتفاقات و منافع شخصی بعضی از افراد را برای مردم روشن کند نفوذ بعضی از فرصت طلبان احتمالی در شورا استفاده از رانت و زمین خواری اگر واقعا بوده اقای خورشیدی اگر دنبال کسب محبوبیت خود است مردانه افشا کند دستهای پشت پرده بعضیها و سکوت خانم ناصری و پس گرفتن استعفای اقای ناصری شبهاتی است که مردم باید بدانند جای تعجب است که خانم ناصری با همه ناملایمات و بی مهری هایی که از سوی بیشتر اعضا شده است استعفا نمیدهدِِ. زمان آن رسیده است که دوستداران گراش و مردمش در شورا استعفا دهند و این شورا ناکارآمد را منحل کنند

  4. اینجا جا داره فرمانداری به عنوان مدعی و العموم ورد کنه از تک تک اعضا شورا چه اصلی چه فرعی و …. شکایت کنه
    مگه ملت مسخره شمان نشتسین بازی خاله خاله می کنید!

  5. آفرین به نویسنده

    چه نازی می کنند اعضای این شورا، عجب استعفا بارانی شده است،

    ترکیب شورای پنجم آنقدر نامناسب است که اگر کسی هم به آنها کاری نداشته باشد، بالاخره خود بخود از هم پاشیده میشود. اگر نخ این شورا مثل داستان تام و جری، کاملا باز شود، یقینا لطف خداوند بخاطر شب های قدر شامل حال مردم خوب گراش شده است. مردم باید بدانند چه اتفاقاتی در شورا درحال رخ دادن است و در سر برخی از اعضای شورا چه میگذرد.
    اگر برخی از اعضای شورا زودتر استعفا ندهند اشتباه میکنند و حیات سیاسی و اجتماعی آنها، حتی حیات معلمیشان و حرفه پزشکیشان، کم جلوه خواهد شد. اکثریت مردم نظر خوبی راجع به این شورا ندارند. با سریش هم که نمیشود هر ترکیب نا متوازنی را به هم چسباند!!!
    چئخه ی مُک شِ دَر اءِ بِسسه😀
    دعاهای شب قدر و تعقیبات نماز در رمضان باید اثر خودش را بکند، اللهم اصلح……

  6. شورایی که بارای مردم انتخاب شده انداین رای امانت است اعضای محترم شورا کشک که نیست مردم به شما اعتمادکردندوبایدشما مصالح مردم رابرآرزوهای شخصی ارجع تربدانیدنه اینکه به خاطر مجلس یاچیزدیگربه رای مردم پشت با بزنیدوبدانیدمردمی که شماراانتخاب کرده اند برای شورای شهر اصلا والله برای انتخابات مجلس به شمااعتمادنمیکنندشماها توی وظایف شورای شهرموندیدمیخواییدبه مجلس برید شما که برای رای مردم ارزش قایل نیستیدچه تضمینی وجودداردبرای رای مردم در مجلس ارزش قایل شویددیگرنبایدبیشترازاین مردم گراش به همچون ادم هایی اعتمادکنندواقعاخیانت به شهر کرده اند

  7. با عرض سلام
    لطفا گزارشیتون رو با صحبت های اختصاصی(جوابیه ، دفاعیه) تمام اعضای شورا تکمیل کنید ،اینجوری بهتر مردم میتونن فکر کنن و از وضعیت آگاه بشن، و این روند به حق و عدالت نزدیک تره. کسایی ک جواب نمیدن هم اعلام کنید تا مردم بدونن

    1. سلام. انتشار جوابیه وظیفه ماست. ما طبق روال همیشگی، از تمام افرادی که در این گزارش از آنها نام برده شده دعوت می‌کنیم چنانکه توضیح یا جوابی دارند، برای گریشنا ارسال کنند تا عینا منتشر شود.

  8. جالبه اگه بگن فردا قراره انتخابات شورا از اول برگزار بشه همینا اولین نفر هستند که برای انتخابات ثبت نام میکنن، دوباره همون وعده وعیدهای دروغین و حرف های عوام فریب میزنند ، امان از قدرت که بعضی ها حاضرند بخاطرش دنیا و اخرتشون را خراب کنند

  9. زمانی که مردم حاظر نشدن به جوانهای شهر اعتماد کنند و فقط به شعارهای که مشخص بود هرگز عملی نمیشه و فقط به نفع خود همان شخص هست که وارد شورا میشه گوش میدادن و به افرادی رای دادن که سابقه خوبی نداشتن بین مردم این اتفاق و درگیری در شورا دور از ذهن نبود
    تنها چند نفر هستن که از شورا سود میبرن
    مردم بیدار باشید
    مثل استعفا شهردار قبل اینم فراموش میشه

  10. من حسنی را به عنوان فرد دلسوزی می شناسم .احتمال دارد بریک موضوعی پافشاری می کند و لجاجت به خرج می دهد و بقیه میگن نه اون میگه حرف خودمه.آقای حسنی تو به عنوان بزرگتر گراش هستی ما قبول داریم ولی بعضی جاها باید کوتاه بیایی .من فکر می کنم حسنی برای پیگیری و دعوا و تنش با شهرهای که حق خوری می کنند خوب هست ولی برای بعضی جاها نه .الان آقای خورشیدی فردی دلسوز بوده هست و من و مطمین هستم حقایقی را دارد پنهان می کند .باید بدون ترس همگی حقایق را بگویند و یا تذکر بدهند .

  11. در روزگارانی دور غریبی وقت اذان وارد قریه ای شد و برای نماز به مسجد رفت. پیش نماز را دید که یک پا و یک دست یک گوشش را بریده اند و همین طور یک چشمش را از کاسه درآورده اند! ازریش سپیدی علت را پرسید.
    پیرمرد لبخندی زد و گفت:

    راه خطا رفت، به حکم شرع پایش را قطع کردیم. دزدی کرد، دستش را بریدیم. گوش به خطا سپرد ،گوشش را کندیم و چشم به نامحرم دوخت ،چشمش را از کاسه درآوردیم!
    مرد با طعنه گفت: با این همه فضیلت چطور پیش نمازش کردید؟
    پیرمرد سری تکان داد و گفت: اگر جلوی چشم مان نباشد، وقت نماز کفش هامان را می دزدد !

  12. اقای حسنی اصلا به درد شورا نمیخورد او ذاتا ادم تندی است و برخورد درست بلد نیست
    بنظرم تمام مشکلات حسنی است
    حتی استفای مهرابی و هرمزی
    خصوصا بعد از اینکه کاری بزرگی برای گراش کرد و شهرستان شدیم که این خودش جدا جای تشکر دارد.در کل اخلاق کلی ایشان برای شورا خوب نیست بهتر است ایشان بیشتر به مجلس فکر کند

  13. سلام قولامن رب رحیم
    *مردان خدا*
    اگرمامی بینیم،مردان خدایی همچون استادخورشیدی سکوت کرده اندیاهماننددیگراعضای شورادرقبال خدمات خود،اعلانیه نمی دهندودربوق وکرنانمی دمند، به خصلتِ بی ریابودن همین مردان الهی برمی گرددکه خواسته اندبرای رضای خداکارکرده باشندیااگراختلافی بین اعضای شوراورئیس می باشدبدون آنکه قلب مردم ازشنیدن آن جریحه دارگردد،خودآن راحل کنند.
    بله ؛بعدازاثبات شدن فردلایقی چون استادخورشیدی ،هم اکنون درمرحله ثبوت می باشیم که باتمام قوا،تمام مردم گراش از وی به عنوان تنهانامزدمجلس حمایت کنیم چراکه چنین مردان الهی ازپست ومقام گریزان اند واین مائیم که به جهت نیل به اهداف پیشرفتی شهرمان به چنین رجال سیاسی الهی رای دهیم؛
    اگرمابه تاریخ نگاه کنیم متوجه می شویم که وقتی مردم به درخانه امام علی ع هجوم آوردندتااورابه عنوان نماینده خودمعرفی کنندامام فرمودندبرویدافراددیگری غیرازمن رابرگزینید،درسالی که بنده متولدشدم ،رهبرکنونی به رغم داشتن اکثریت آرا،ولی فرمودنددیگری رابه عنوان رهبرانتخاب کنید؛
    آری مردان خدا ازپذیرش مسئولیت نگران اندچه برسد به اینکه به آن دل ببندند ؛ ولی وقتی مردم خواستارباشندومرحله ثبوت رخ دهد*فخذها بقوه*مصداق پیدامی کندوامام علی ودیگررهبران دینی،این منصب رابرای رضای الهی وخدمت به مردم ،باقوت می پذیرند…
    باری ؛برای پیشرفت شهرمان ، استادخورشیدی به حمایت من وشمانیازدارند.

    همیشه مویدباشید.

  14. سلام
    باید سوالات از آدم ها پرسید از کارگزاران گرفته تا خبرنگاران
    ولی یک چیز هم همه می‌دانید و می‌دانند و میدانیم ولی نمی‌خواهیم قبول کنیم
    حرف ها و صحبت ها فراوان و راز دلها هم فراوان
    چه کسی از اهداف این گزارش ها با خبر هست
    واقعیت ها را باید گفت ولی تمام واقعیت ها
    از زمانی آقایان هم فکر خود این سایت در شورا بودند حمایت ها شدین و چرا آنها تحمل نکردند در شورا نماندند و به رای و اعتماد مردم بی اعتنایی کردند و
    همچنین به آقای حاج اصغر حسنی هم باید بگیم در این خصلت ها ماندنی می‌شوند که خود آدمی هم احترام به شخصیت گذشته خود بگذارد شما برای این مردم سردار شهرستانی هستید و زمانی در دلها بیشتر رسوخ میکنید که گذشت کنید و برای این مردم تصمیم بگیرید نه برای خود

    دوستتان داریم خدمتگزاران در شورا ولی تصمیمی بگیرید تا دشمنان شما از کارگزار گرفته تا خبرنگاران دست از پرحرفی ها بردارند و حیرت زده بشوند
    یا علی بگویید تصمیم تاریخی بگیرید

    با علی یا زهرا

  15. این افرادی که الان سکان شورای شهر رو در دست دارند بدانند که اگر بار دیگه میتونست انتخابات شورای شهر تکرار بشه از آخر اول میشدند. لذا ازشون تقاضا دارم خیال خام سوار شدن بر شانه مردم در کسوت نمایندگی مجلس رو از سرشون بیرون کنن. “کسی که استطاعت انجام کار کوچک نداره، ازش کار بزرگ نخواه”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 نظر
scroll to top