هفت‌برکه (گریشنا): مراسم تودیع و معارفه‌ی شهردار گراش، سی و هفت روز بعد از استعفای غلامعباس زارع، شهردار سابق، برگزار شد. احمد فقیهی‌کیا دوازدهمین شهرداری است که به انتخاب اعضای شورای شهر پنجم گراش، امور شهرداری را به دست می‌گیرد. او پیش از این شهردار استهبان بوده است.

به گزارش هفت‌برکه، این مراسم امروز، دوازدهم مهر ۱۳۹۶، با حضور دکتر بیات‌پور، مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استان فارس؛ فرودی، فرماندار شهرستان گراش؛ اعضای شورای اسلامی شهر گراش؛ قنبرنژاد، شهردار لارستان؛ شهردار شهر صدرا، اعضای شورای اداری و شورای تامین شهرستان و جمعی از معتمدین شهر برگزار شد.

13960712 Shardar

درخواست‌های فرماندار از شهردار جدید

اصغر فرودی در ابتدای جلسه با تسلیت ایام محرم و خیر مقدم به حاضرین گفت: «شهرداری‌ها نهادی دولتی و عمومی هستند که عمدتا در راستای توسعه مسائل شهری که عناوین زیادی دارد خدمت می‌کنند. شهرداری‌ها از بدو تاسیس تا به امروز نقش موثری در حوزه‌های مختلف عمران شهری و فرهنگی و اجتماعی داشتند، که بر هیچ کسی پوشیده نیست. در حوزه رفاه اجتماعی و امنیت، شهرداری نقش به‌سزایی دارد. در حوزه ترافیک و حمل و نقل شهرداری حرف اول را می‌زند. شهرداری در حوزه فرهنگ‌سازی نیز نقش‌آفرین است و حتی در زمینه روانشناختی با فراهم کردن محیطی آرام همراه با توسعه‌ی فردی و اجتماعی، موثر است. شهرداری در ایجاد نظم اجتماعی و امور مذهبی هم جایگاه ویژه‌ای دارد.»

فرماندار در ادامه به نقش و جایگاه شهرداری گراش اشاره کرد: «شهرداری گراش نیز از بدو تاسیس تا به امروز در همه‌ حوزه‌هایی که به آن اشاره شد و موضوعاتی که مطرح نشد، نقش اصلی را ایفا کرده است و زمینه‌ی رشد و توسعه اجتماعی را فراهم کرده است. شهرداری بدون وابستگی به دولت، عوارض را صرف بهبود و اصلاح زیر‌ساخت‌های شهری می‌کند.»

فرودی در ادامه صحبتش از خدمات شهردار پیشین گراش تشکر کرد: «جا دارد تشکر کنم از برادر خوب و صادق و باپشتکار، آقای زارع، که در مدتی که به عنوان شهردار گراش بودند، خوش درخشیدند. ما راضی به رفتن ایشان نبودیم اما با توجه به تمایل خودشان و شرایطی که برایشان مهیا بود، بعد از این در محل دیگری خدمت می‌کنند. او خدمات خوبی در تمامی حوزه‌ها داشته است، اما مهم‌ترین خدمتی که می‌توان به آن اشاره کرد، حوزه جذب درآمد بود. در شرایطی که بیشتر شهرداران استان در زمینه جذب بودجه با مشکل مواجه هستند، او با تلاش شبانه‌روزی در زمینه جذب درآمد موفق بود. سال گذشته بودجه مصوب شهرستان ۱۰ میلیارد تومان بود که با تلاش زیاد، قریب به ۱۸ میلیارد جذب داشتیم و این نشان از برنامه‌ریزی و تلاش وافر ایشان است. زارع فردی کارشناس در حوزه امور شهری و مسلط به قوانین است و امیدواریم هر جایی که مشغول به خدمت است، موفق باشد.»

فرودی با معرفی و تبریک و خیر مقدم به شهردار جدید، مشکلات حوزه شهری را مطرح کرد و گفت: «آقای فقیهی‌کیا از نیروهای باتجربه هستند و نظر شورای شهر گراش نظر صحیحی بود و امیدواریم ایشان نیز راهی که آقای زارع دنبال می‌کردند در زمینه خدمات‌رسانی ادامه دهند. چند نکته در زمینه مشکلات شهری به عنوان فرد مطلع باید مطرح کنم و باید در همین راستا تلاش شود تا مشکلات به تدریج مرتفع شود.»

نظر فرماندار گراش درباره‌ی اولویت‌های کار شهرداری به این ترتیب بود: «اولین بحث، توجه به بافت قدیم و بافت سنتی شهر است که در این خصوص می‌بایست اقدامات خوب و ضربتی صورت گیرد. هر چند در بخش ورودی و خیابان‌های اصلی شهر کار شده است ولی به بافت فرسوده و شهرک‌ها در طول این‌ سال‌ها خوب نرسیدیم. رسیدگی به مشکلات شهرک‌ها و محلات قدیمی موردی است که شورا و شهرداری باید برای حل آن اقدام کنند.

«مشکل دوم تقسیم بار ترافیکی شهر است که عمده بار ترافیکی شهر به خیابان اصلی محدود است. شهردار قبل و شورای چهارم تلاش و زمینه‌سازی خوبی انجام دادند و مخصوصا در بخش تملک اراضی، این موضوع می‌بایست با قوت ادامه پیدا کند.

«دیگر مشکل عمده شهر، مبحث کشتارگاه است. کشتارگاه نیاز به یک کار اساسی دارد که شورای جدید این قضیه را دنبال می‌کنند. نباید نگاه درآمدزایی به کشتارگاه داشت. این به سلامت مردم برمی‌گردد و نگاه باید نگاهی خدمات‌رسان و سلامت‌محور باشد.

«نقیصه‌ی دیگری که در شهر داریم، در بخش امنیت، نداشتن سیستم پایش تصویری است. این موضوع در شورای تامین بررسی و تصویب شد و مقدمات آن انجام شده اما باید تسریع شود و نیاز ضروری شهر است که این نقیصه برطرف شود.

«موضوع بعدی این است که ما مرکز معاینه فنی خودرو نداریم. شهرداری یک نفر را معرفی کرده اما به نتیجه‌ای نرسیده است. باید این موضوع در دستور کار شورا و شهرداری قرار بگیرد تا بحث معاینه فنی زودتر به نتیجه برسد.

«مبحث دیگری که انتظار داریم آقای بیات‌پور نیز در استان آن را دنبال کنند، بحث سهم شهرداری گراش از ارزش افزوده است. قرار شد ساز و کاری اندیشیده شود و سهم ما هفت، هشت برابر افزایش یابد. این موضوع نیز باید در دستور کار شهرداری قرار بگیرد.

«مشکل بعدی این است که باید اعتراف کرد که در سالیان متوالی در گراش نسبت به حفظ حریم شهر و حفظ کاربری زراعی اراضی کوتاهی شده است. ما خیلی تلاش کردیم که با تغییر کاربری مقابله کنیم. رعایت قانون به نفع مردم است. حریم شهر را باید شهرداری مواظبت کند تا ساخت و ساز خلاف قانون صورت نگیرد. متاسفانه ما گریز از قانون زیاد داریم و شهرداری نسبت به حفظ کاربری اراضی شهر باید حساسیت زیادی داشته باشد.

«حمایت از تولیدات و نیروی داخلی موضوع دیگری است که باید در دستور کار قرار بگیرد؛ مثلا محصولاتی که در داخل تولید می‌شود و مورد نیاز شهرداری است، مثل موزاییک که باید با کیفیت و قیمت مناسب و در چارچوب مقررات باشد. و همین طور حمایت و توجه به پیمانکاران داخلی.»

فرودی در بخش پایانی صحبت‌های خود با تشکر از زحمات زارع گفت: «شهرداری ما از موفق‌ترین شهرداری‌ها بود که دوست داشتیم تدوام داشته باشد. اما امیدواریم آقای زارع ارتباطش را با شهرستان قطع نکند تا ما از تجربیاتشان استفاده کنیم. برای شهردار جدید نیز آرزوی توفیق داریم. مجموعه شورای اداری شهرستان در خدمت شهردار جدید و به دنبال تعامل و همکاری دو جانبه است. از شورای پنجم نیز به خاطر انتخاب مناسب و دلسوزی نسبت به مسائل شهر تشکر می‌کنم و قدردان زحمات شورای چهارم در راستای زحماتشان در بخش عمران و آبادی شهر هستیم.»

SHARDAR8

رییس شورا: فقیهی‌کیا را بیات‌پور به ما معرفی کرد

علی‌اصغر حسنی، رییس شورای اسلامی شهر گراش، سخنران بعدی مراسم بود. حسنی با خیر مقدم به دکتر بیات‌پور و حاضرین جلسه، بخش اول سخنانش را به تشکر اختصاص داد. او از شهرداران و اعضا شوراهای اسلامی ادوار گذشته، از تلاش‌ها و زحمت‌های زارع، از قبول مسئولیت مهندس فقیهی‌کیا، و همچنین از مهروری، سرپرست شهرداری، و کلیه پرسنل و کارکنان شهرداری تشکر کرد.

رییس شورا سپس با گلایه از سوالات مطرح شده در رسانه‌ها و فضای مجازی در مورد عملکرد شورا در انتخاب شهردار، نحوه‌ی انتخاب شهردار جدید را اینگونه توضیح داد: «اعضای شورا پس از جلسات فشرده با کاندیداهای محترم بومی و غیر بومی و علی‌رغم میل باطنی برخی اعضا شورای پنجم، جهت حفظ وحدت و همدلی هر چه بیشتر، به جناب آقای زارع با اکثریت آرا رای اعتماد داد. که متاسفانه پس از چند روز، جناب دکتر بیات‌پور طی تماس تلفنی با اینجانب اظهار نمودند که آقای زارع از شهرداری گراش استعفا داده‌اند، بدون هماهنگی با اعضای شورا و اینکه قبلا در این خصوص اظهار نماید. و ما این انتظار را از فردی با سابقه‌ی آقای زارع نداشتیم. در این تماس تلفنی، از برادر ارجمند جناب آقای بیات‌پور تقاضا کردم که شهرداری لایق و توانمند و کاردان و با سابقه‌ی درخشان معرفی نماید که اعضای شورا در جلسات فشرده در حدود ۲۴ ساعت با مذاکره مفصل، ایشان اطهار نمودند که با توجه به علاقه و احترامی که به مردم خوب و شریف گراش دارم، آقای مهندس فقیهی‌کیا که جزو سه شهردار برتر و نمونه استان فارس است به شما معرفی کنم.»

حسنی در ادامه اظهار کرد: «پس بیایید به جای این بحث‌های بی‌نتیجه با تعامل همفکری و همدلی و همکاری صادقانه در راستای خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش و کوشش کنیم. زیرا که عملکرد صادقانه و بی‌ریا افراد است که شخصیت واقعی و اجتماعی افراد را مشخص می کند، زیرا به عمل کار برآید به سخندانی نیست. اکنون که به لطف و عنایت خداوند بزرگ در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) شورای همدلی و همفکر و مخلص و بی‌ریا و خدمتگزار که با همکاری شهرداری فعال و توانمند که عضو ششم شورای اسلامی محسوب می شود با همکاری و همفکری هم مسئولینی عزیز و مردم شریف و سخاوتمند شهرستان شهری زیبا که در خور شان این مردم می باشد در جهت توسعه و پیشرفت همه جانبه آن با کوشش و تلاش مضاعف بتوانیم انجام وظیفه نماییم.»

SHARDAR9

گزارش عملکرد شهردار سابق

بعد از سخنان رییس شورا، غلامعباس زارع به جایگاه دعوت شد تا چند دقیقه‌ای سخن بگوید. شهردار سابق با تشکر ویژه از اعضای شورای اسلامی شهر در دوره چهارم و پرسنل شهرداری، گزارشی از عملکرد شورا در طول مدت خدمتش ارائه داد که در خبری جداگانه می‌خوانید (گزارش عملکرد زارع در گریشنا). او در این گزارش به مباحثی از جمله بودجه‌ی شهرداری، خدمات عمرانی و فضای سبز، برندسازی برای شهرداری، ورود خیرین به امور شهرداری، ارتقای خدمات اداری، و منابع درآمد پایدار برای شهرداری گراش اشاره کرد. او اشاره کرد که فعالیت‌های شهرداری به تفصیل در کتابچه‌ای تحت عنوان «سیمای خدمت» آمده است. زارع در انتهای صحبتش گفت: «در پایان از همه کسانی که در این مدت با مجموعه شهرداری همکاری داشتند صمیمانه تشکر می‌کنم. اگر از بنده قصوری سر زد به بزرگواری خودتان ببخشید و ما را مورد عفو قرار بدهید. برای برادر عزیز خودم آقای فقیهی‌کیا که از شهرداران پرتلاش و دوستان بنده هستند آرزوی موفقیت و پیروزی و سربلندی دارم.»

بیات‌پور: گراش به اولین شهر الکترونیک کشور تبدیل می‌شود

دکتر بیات‌پور، مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استان فارس، که با هیات همراهش به گراش سفر کرده بود سخنران بعدی مراسم بود. او با سخنی از امام علی(ع) در قالب وصیت به امام حسن مجتبی(ع) شروع کرد که چنین محتوایی داشت: «چنان زندگی کن که هنگامی که عقاب مرگ چنگال در گلویت فرو داشت، به حسرت و ندامت گرفتار نیایی». او در تفسیر این مقدمه گفت: «حضرت علی(ع) این سخن را تنها برای پایان عمر نگفته است. این سخن در تمام امورات و پایان روز‌ها، هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌ها و مسئولیت‌ها صدق می‌کند. آقای زارع که در حال تحویل این پست است، سوا از قضاوت مردمی و مدیران و مسئولین، مورد قضاوت وجدان خودش است که آیا دچار حسرت و ندامت است یا نه؟ اگر در پایان کار دچار این دو حالت نیستید، انسانی سعادتمند هستید، ولی اگر هستید، یا باید به دنبال جبران باشید.»

بیات‌پور به سختی کار شهرداری نیز اشاره کرد و به تمجید از شیوه مدیریت شهردار سابق پرداخت: «کار شهرداری جزو پرمشقات‌ترین مشاغل کشور است. خدمات شهرداری عام است و باید به تمام شهروندان به صورت یکسان ارائه شود. شهرداری مثل قلب و چشم در بدن است. تا زمانی که خوب کار می‌کند، کسی متوجه آن نیست. اما اگر دچار مشکل شد، مورد توجه قرار می‌گیرد. در طول مدت شهرداری آقای زارع از شهرداری شکایتی نداشتیم و این یعنی عملکرد شهرداری خوب بوده است. شهر گراش از بین ۱۰۲ شهر استان فارس، درگیر مسائل حاشیه‌ای نبود.»

او به سابقه‌ی پررنگ فقیهی‌کیا در شهرداری استهبان نیز اشاره کرد: «با وجود این که شورای شهر گراش در اقدامی خوب آقای زارع را ابقا کردند، اما به هر دلیلی ایشان ترجیح دادند در پشت شهرداری آباده ادامه خدمت دهند. مهندس فقیهی‌کیا نیز جزو بهترین شهرداران است که ما به آقای حسنی پیشنهاد دادیم. ایشان جزو مهندسین باسواد و لایق هستند که کار باارزشی را در شهرستان استهبان انجام دادند و آزمایش خود را پس داده است و شورای شهر از انتخاب خودش پشیمان نخواهد شد.»

بیات‌پور در مورد کارهای انجام شده و مورد نیاز برای شهر گراش نیز گفت: «در شهر گراش اقدامت خوبی انجام شده است، اما با توجه به موقعیت‌های زیادی که دارد، از جمله نزدیک بودن به فرودگاه، نزدیک بودن به دریا و پتانسیل بالای افراد، می‌تواند پیشرفت و توسعه بیشتری داشته باشد. لازمه‌ی این امر این است که شورا و شهرداری  پلان و نقشه داشته باشند. یکی از مهم‌ترین کارهای شورا این است که شهردار را مکلف به تهیه نقشه راهبردی مصوب کند و به صورت روزمره حرکت نکند. شورا و شهرداری‌ای موفق است که بیست سال آینده خودش را ببیند. خیلی از اقدامات در زمان انجام شاید در چشم شهروندان زاید بیاید، ولی زمان ثابت می‎‌کند که آن طرح مورد نیاز شهر بوده است. البته این موضوع مشروط به این است که آن طرح در نقشه راهبردی شهر پیش‌بینی شده باشد.»

و در نهایت، بزرگ‌ترین وعده‌ی بیات‌پور، یعنی تبدیل گراش به اولین شهر هوشمند و الکترونیک در کشور: «بنا داریم اولین شهر هوشمند و الکترونیک در کشور را با همت شورای شهر و مهندس فقیهی‌کیا در گراش ایجاد کنیم. گراش بستر مخابراتی لازم را داراست و وضعیت جغرافیایی نیز این اجازه را می‌دهد. ظرف ۲۴ ماه آینده و یا زودتر با ایجاد شهر هوشمند و الکترونیک در وقت و هزینه‌های مردم و شهروندان صرفه‌جویی می‌شود. درخواست‌های دیگری که مطرح شد نیز در صورتی که در حوزه خدماتی ما باشد مورد پیگیری قرار می‌دهیم.»

بعد از سخنان بیات‌پور، مسئول حاضر در جلسه به روی سن فرا خوانده شدند تا ضمن قرائت متن تقدیرنامه‌ی غلامعباس زارع و همچنین متن حکم فقیهی‌کیا، تودیع و معارفه‌ی رسمی این دو نفر انجام پذیرد. پس از اهدای لوح‌ها و هدایا، فقیهی‌کیا، شهردار جدید گراش، چند دقیقه سخنرانی کرد.

SHARDAR6

فقیهی‌کیا: به شهر زیبا و مردم بانشاط توجه خواهم داشت

احمد فقیهی‌کیا نیز با تشکر از حاضرین در جلسه، بخش اول سخنانش را به تشکر از شهردار سابق اختصاص داد: «از دوست و برادرم آقای زارع که در این چند سال در این شهر خدمت کرده‌اند قدردانی می‌کنم.» او سپس به اهمیت تعامل در مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: «در بحث مدیریت شهری، تلاش بر این است تا با تعامل هر چه بهتر با شورای شهر و فرماندار، امام جمعه، روسای ادارات و بزرگان، خدمات خوبی ارائه دهیم. لازمه‌ی کار خوب، تعامل خوب است.»

شهردار جدید گراش درباره اولویت‌های کاری‌اش نیز گفت: «در مدیریت شهری به دو بخش شهر زیبا و مردم بانشاط توجه خواهم داشت. علاوه بر توجه به بحث عمرانی و خدماتی، در بخش فرهنگی و نشاط مردمی باید خوب کار شود. با کسب اجازه از شورا، برنامه‌های فرهنگی و شادی را ارائه می‌کنیم. و اجرای برنامه‌ها منظم و با هماهنگی خواهد بود.»

او پایان صحبت‌هایش را نیز به تشکر از حاضرین اختصاص داد: «از شهرداران شهرهای لار و صدرا که در جلسه حضور دارند تشکر می‌کنم. مشکلاتی که فرماندار مطرح کردند را مد نظر خواهیم داشت. دستور آقای بیات‌پور در زمینه ایجاد شهر هوشمند و الکترونیک را نیز اجرا می‌کنیم. از اعضای شورای شهر دوره قبل و از کل شوراهای شهر و شهرداران سابق و همین‌طور آقای مهروری تشکر می‌کنم . امیدوارم بتوانیم ادامه‌دهنده‌ی مسیر و پروژه‌های خوبی باشیم که شروع شده است. ان‌شاااله بتوانیم خدمات به مردم گراش ارائه دهیم و در پیشگاه خداوند و مردم روسفید باشیم.»

SHARDAR3