هفت‌برکه (گریشنا): همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب در تهران، از چهار کتاب نویسندگان گراشی در تالار فرهنگ گراش رونمایی شد.

13950222 - Ketab (21)

چهارشنبه ساعت ۲۱ سینمای گراش میزبان جمعی از فرهنگ‌دوستان و مسئولان گراش بود که به افتخار نویسندگان گراش گردهم آمده بودند. بعد از قرآن و سرود ملی مهدی آیینه‌افروز رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش به حاضران خوشامد گفت.

در برنامه رونمایی از چهار کتاب جامعه‌شناسی گراش نوشته و پژوهش عبدالعلی صلاحی، توانمندسازی منابع انسانی در نظام ارزشی اسلام تالیف دکتر امیرحمزه مهرابی، مدیریت مبتنی بر کرامت انسانی نوشته زهرا خواجه‌زاده و با احتیاط حمل شود سروده مریم انصاری رونمایی شد.

فرماندار گراش در سخنان خود انتشار این کتاب‌ها را آغاز یک حرکت فرهنگی دانست و بخش‌های از یک غزل کتاب «با احتیاط حمل شود» را نیز خواند. فرودی گفت: «من خودم جامعه‌شناسی خوانده‌ام و می‌دانم که آقای صلاحی چه زحمتی برای این کار سترگ کشیده است.»

امام جمعه گراش نیز که در میانه برنامه به جمع آمده بود در سخنانی از مفاخر ایران زمین یاد کرد و خاطره‌ای از حضور خود در جمع دانشجویان کشور تاجیکستان را یادآوری کرد.

بعد از رونمایی از کتاب از نویسندگان چهار کتاب تقدیر شد. در غیاب امیرحمزه مهرابی، برادر او سلمان مهرابی رییس اداره راه و شهرسازی گراش در برنامه حضور داشت. احمد نوروزی نیز به جای همسرش زهرا خواجه‌زاده به این برنامه آمده بود. در بخش پایانی تقدیر از ۱۴ نفر برگزیده برنامه‌های سعدی‌خوانی و شاهنامه‌خوانی تقدیر شد. (خبر در هفت‌برکه)

معرفی کتاب‌های با سخنان مهندس قاسمعلی وقارفرد در مورد کتاب «مدیریت مبتنی بر کرامت انسانی» آغاز شد. وقارفرد با مروری بر دیدگاه‌های مختلف مدیریتی گفت: «این کتاب سعی می‌کند با استفاده از منابع اسلامی یعنی قرآن و نهج‌البلاغه نگاهی انسانی به مساله مدیریت داشته باشد.»

عبدالعلی صلاحی در سخنان خود از کسانی که برای انتشار کتاب «جامعه‌شناسی گراش» او را یاری کرده بودند تشکر کرد. او گفت: «این کتاب حاصل بیست سال تلاش است و در واقع آغاز راهی است برای انتشار گنجینه تاریخ،فرهنگ و زبان کهن پارسیان، از این گنجینه ۱۲ کتاب دیگر به کوشش گروه گردآورندگان فرهنگ گراشی منتشر خواهد شد.» در غیاب احمد حبیبی که نتواسته بود مهمان این شب باشد، احمد نوروزی یادداشت حبیبی بر کتاب صلاحی را خواند.

مصطفی کارگر شاعر گراشی نگاهی فنی به مجموعه غزل مریم انصاری داشت. کارگر با توجه به تنوع اوزان شعری در این مجموعه گفت: «استفاده از هشت وزن متفاوت در ۲۴ غزل مجموعه نشانه تنوع زبان شاعر است.» کارگر  مباحثی همانند طنز در شعرهای مجموعه، استفاده شاعر از نام کوچک خود در شعرها، نگاه زنانه را از ویژگی‌های برجسته این کتاب دانست.

محمد خواجه‌پور در نگاهی به کتاب «توانمندسازی منابع انسانی در نظام ارزشی اسلام» گفت: کتاب تلاشی برای تولید علوم انسانی اسلامی است و برای نقد این کتاب باید موفقیت آن در این زمینه را سنجید.»

خواجه‌پور در مورد اهمیت کتاب گفت: «کتاب از سه نظر گردآوری مجموعه نظریات در مورد توانمندسازی، استفاده از یک روش پژوهشی خاص به همراه ثبت جزییات و همچنین استفاده فراوان از منابع اسلامی را ویژگی‌های برجسته کتاب دانست.» به نظر خواجه‌پور این کتاب هنوز دارای قالب پایان‌نامه‌ای است و بهتر است بخش‌های آن به صورت متون درسی دانشگاهی مستقلا منتشر شود.

شب فرهنگی کتابخوان‌های گراش با جشن امضای کتاب به پایان رسید.