گریشنا: جمشید جعفرپور سخنران میان‌دستور جلسه ۶ اردیبهشت مجلس شورای اسلامی بود. او که نمایندگی سه شهرستان لارستان، خنج و گراش را بر عهده دارد در این جلسه ۱۰ خواسته را مطرح کرد که بخشی از آن به شهرستان گراش مربوط بود.

دکتر جعفرپور در این نطق خواستار تکمیل مجتمع اداری شهرستان گراش و آب‌رسانی به ارد و فداغ شد. در کنار آن طرح آبرسانی از خلیج‌ فارس، طرح مشترک سه شهرستان است. اما حساس‌ترین بخش سخنان جعفرپور اشاره به ارتقای دانشکده‌های علوم پزشکی بود. او گفت: «با توجه به وجود دانشکده‌های مستقل علوم پزشکی در شهرستان‌های حوزه انتخابیه، ارتقای این جزایر مجزا و ارتقای آنها به دانشگاه علوم پزشکی برای هم‌افزایی و ارائه خدمات بهتر مورد توجه قرار گیرد.» طرح جعفرپور ادغام دو دانشکده گراش و لارستان و تشکیل یک دانشگاه علوم پزشکی است که مشخص نیست مرکز آن کجا خواهد بود.

Jafarpoor1

خبرگزاری خانه ملت متن کامل نطق میان‌دستور نماینده لارستان، خنج و گراش را منتشر کرده است. (خانه ملت)

همکاران محترم!‌

اینجانب به نمایندگی از مردم شهرستان‌های لارستان، خنج و گراش، که در چنین ایام خجسته‌ای با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۸۷ به آن خطه، توسط رهبر فرزانه مزین به نام «لارستان بزرگ» گردید، با شما سخن می‌گویم. سرزمینی که از حیث وسعت از ۶ استان فعلی پهناورتر است، از اولین خاستگاه حکومت اسلامی، حکومت سید عبدالحسین لاری، دیار عالمان مجاهد و نام آشنا همچون سید عبدالعلی آیت اللهی و سید مجتبی موسوی لاری، دیار عالمان بزرگ و نیک نفس اهل سنت،

آنچه بلافاصله از شنیدن نام «لارستان» به ذهن متبادر می‌شود خطه‌ای است با مردمانی مومن، ولایتمدار و سخاوتمند و خیر که بسیاری از طرح‌های عمرانی منطقه به ارزش صدها میلیارد تومان توسط آنها به انجام رسیده یا در حال انجام است. بله، این موضوع حقیقت است اما فقط نیمی از حقیقت. نیمه دیگر حقیقت، عمق محرومیت است که بر اکثر روستاها و حتی شهرهای منطقه سایه افکنده و مسلما بدون توجه و حمایت موثر دولت و صرفا با اتکاء به خیرین، نمی‌توان گرد محرومیت را از چهره منطقه زدود. در شرایطی که در جای جای کشور اسلامی با استفاده از منابع ملی و بودجه عمومی، کار رفع نیازهای مناطق پیگیری می‌شود، مشروط کردن تخصیص بودجه از سوی دستگاه اجرایی به مشارکت خیرین که به ویژه در برخی مسئولان استانی نهادینه شده انتقاد عمومی را برانگیخته است.

برای دیدن عمق محرومیت نیازی نیست به روستاهای دور دست منطقه سر بزنید، کافی است گذری بر محلات قدیم و بزرگ در شهر قدیم لار همچون کوریجان، گاله، پا قلعه، پشتو، محله نو، کهویه و شهرک امام داشته باشید و عمق محرومیت را لمس نمایید.

رئیس محترم جمهور و هیات محترم دولت!‌

قرار است انشاا… استان فارس مقصد بعدی سفر دولت باشد. ضمن خوشامدگویی از سوی مردم میهمان نواز فارس و حوزه انتخابیه لارستان، خنج و گراش، اساسی‌ترین نیازهای حوزه انتخابیه که لازم است در سفر آینده و پس از آن مورد توجه دولت محترم قرار گیرد فهرست وار باطلاع می‌رسانیم:

۱- بحران آب اکثر مناطق استان پهناور فارس بویژه کم آب ترین شهرستان‌های آن را در جنوب استان یعنی لارستان، خنج و گراش را تهدید می‌کند. خشکیدن چا‌ه‌ها و حمل آب با تانکر در بسیاری از مناطق مشاهده می‌شود. این تهدید نیازمند ۲ اقدام است:

اول: اقدام بلند مدت و آن انتقال آب از خلیج فارس به لارستان، خنج و گراش می‌باشد.

گفتنی است برخی بررسی‌های اولیه در منطقه انجام شده که امید است در این سفر با تصویب مطالعه تکمیلی و اجرای آن، جنوب استان را از بحران خارج نماید.

دوم: اجرای خط دوم انتقال آب از سد سلمان به حوزه انتخابیه

۲- تصویب منطقه ویژه اقتصادی لارستان در جلسه هیات دولت و فراهم کردن زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران منطقه در تولید و اشتغال. همین جا لازم می‌دانم از توجه هیات محترم دولت به تذکر سال گذشته اینجانب از همین تریبون تشکر کنم که منجر به اصلاح تعرفه برق گرمسیری حوزه انتخابیه گردید.

۳- از پروژه احداث راه‌آهن لار- بندرعباس لفظ «مشارکت» حذف شود تا با توجه به اعلام آمادگی سرمایه‌گذار خارجی، اقدامات اجرایی این طرح مهم شروع گردد.

۴- در شهرستان گراش، به تخصیص ساختار اداری و نیروی انسانی برای تشکیل ادارات توجه ویژه شود، علاوه بر آن تکمیل مجتمع اداری این شهرستان از اولویت‌های این منطقه می‌باشد.

۵- آب رسانی به اردوفداغ و تکمیل و اختصاص بودجه برای اتمام طرح‌های آبرسانی به این دو حوزه مورد تاکید می‌باشد.

۶- بیمارستان مصوب ۱۳۰ تختخوابی خنج، با اعطای مجوز ۲۱۵ همانند سایر نقاط استان با استفاده از بودجه عمومی و نه تحمیل به خیرین، اقدام گردد.

۷- در حل مشکل زمین‌های شهر خنج، که با وجود سابقه سکونت طولانی مدت اهالی، در کمال تعجب ملی اعلام شده، تسریع گردد.

۸- برای خروج شهرستان خنج از بن بست، به تکمیل راه‌های مواصلاتی خنج با شهرستان های همجوار بویژه راه خنج- کاریان توجه ویژه مبذول شود و راههای ارتباطی بخش بحمله و آب شرب روستاهای آن مورد عنایت قرار گیرد.

۹- با توجه به وجود دانشکده‌های مستقل علوم پزشکی در شهرستان‌های حوزه انتخابیه، ارتقای این جزایر مجزا و ارتقای آنها به دانشگاه علوم پزشکی برای هم افزایی و ارائه خدمات بهتر مورد توجه قرار گیرد. بدیهی است مبنای این تصمیم، توجه به شاخص‌های مصوب همچون تعداد بیمارستان، تعداد مراکز بهداشتی، درمانی و خانه‌های بهداشت، امکانات و تجهیزات، تعداد پزشک متخصص، تعداد تخت و مانند آن می‌باشد.

کشور در آوردگاه نهایی،‌ پنجه در پنجه ۱+۵ به رهبری آمریکا افکنده‌اند و در این عرصه نیازمند حمایت مردم و مجلس‌اند.

مسلم است که آمریکا بیش از ایران نیازمند توافق است. تیم مذاکره کننده ایرانی بخوبی می‌داند، دشمن نیز باید بداند که جز با لغو کامل تحریم‌ها در همان روز امضای متن سند، هیچ توافقی بدست نخواهد آمد. متن نهایی می‌باید بدون اعتماد برطرف مقابل پیمان شکن و بدسابقه نگاشته شود و همه حقوق مسلم هسته‌ای کشور در برخورداری از فناوری صلح آمیز و امکان تحقیق و توسعه کامل، نه ویترینی، در چارچوب مقررات بین المللی باید نتیجه فوری این توافق باشد.

۱۰- دو بانده کردن جاده ارتباطی لار- بندرعباس که جزء ۱۰ جاده خطرناک و حادثه خیز کشور محسوب می‌شود. هم اکنون بیش از ۳۵% حمل و نقل استان از این محور صورت می‌گیرد. از هیات محترم دولت توجه ویژه به این طرح مهم و مصوب اما معطل را خواهانم.

با امید سلامتی و طول عمر با برکت مقام معظم رهبری

سربلندی و سرافرازی نظام اسلامی

توفیق دولت تدبیر و امید

آبادانی و عظمت همه نقاط ایران بویژه لارستان بزرگ

خدایا چنان کن سرانجام کار

تو خشنود باشی و ما رستگار/

Jafarpoor2

Jafarpoor3