هفت‌برکه – مهدی جعفری: طبق سنت اسلامی، مستحب است در پنج مورد، ولیمه داده شود: ۱. عروسی؛ ۲. تولد نوزاد (از حیوان عقیقه شده برای نوزاد، ولیمه دهند.)؛ ۳. ختنه‌ی فرزند؛ ۴. بازگشت از سفر و غیبت؛ ۵.خانه‌دار شدن.

ولیمه ی حج، مصداقی از مورد چهارم است و گرنه در روایت ولیمه‌ی خاصی برای حج ذکر نشده است.

در شهرستان گراش که حاجیان زیادی به سفر معنوی حج مشرف می‌شوند، در ایام بازگشت عزیزان از حج، مشکل تداخل ولیمه‌ها و مهمانی‌ها پیش می‌آید؛ به طوری که یک شخص در یک روز، چند جا دعوت می‌شود. لذا به نظر می‌رسد ساماندهی این امر، فواید زیادی داشته باشد.

راهکار: با همت عقلاء و معتمدین شهرستان، شورایی به نام «شورای ساماندهی ولیمه‌ی حجاج» تشکیل شود به طوری که دارای اعضای ثابت و شماره حساب بانکی باشد و حاجیانی که هر سال به حج مشرف می‌شوند، اعضای متغیر این شورا باشند.

مثلا اگر قرار باشد در فلان سال، ۱۵۰ نفر از گراش به حج مشرف شوند، قبل از اعزام، اعضای ثابت‌ با حاجیان یا نمایندگان آنها، جلسه بگیرند که بعد از بازگشت همه‌ی حاجیان، ولیمه‌ای بزرگ و متمرکز در چند حسینیه‌ی شهرستان‌ در طی یک یا دو یا سه روز داده شود.

اگر هر حاجی هزینه‌ی ۳ دیگ برنج به حساب شورای ساماندهی واریز کند، می‌توان ولیمه‌ی بزرگی با ۴۵۰ دیگ برنج داد به طوری که همه‌ی مردم شهر، شاد و همدل از این ولیمه‌ی بزرگ بهره ببرند.

اگر حاجیانی لطف کردند و هزینه‌ی بیشتر از ۳ دیگ به حساب شورای ساماندهی واریز کردند، دست شورا باز می‌شود تا به مراکز خیریه‌ی معتبر شهرستان که در خدمت نیازمندان هستند، کمک نماید.

Manshur 7 Valimeh Haj

☑️ هفت‌برکه: در هشتگ #منشور، حجت الاسلام مهدی جعفری سعی می‌کند استفاده از آیات و روایات را در زندگی روزمره به زبانی ساده بیان کند.