هفتبرکه: خدماتدهی دستگاه سنگشکن برون اندامی بیمارستان گراش با حضور حاج علیبابا عسکری، خیری که این دستگاه را خریده بود، آغاز شد.
یکشنبه بیست و چهارم فروردین ۱۴۰۴ پیشرفتهترین دستگاه سنگشکن برون اندامی موجود در کشور در بیمارستان گراش راهاندازی شد. در مراسم افتتاحیه در کلینیک مولیالموحدین(ع) گراش در کنار حاج علی بابا عسگری، خیر این دستگاه؛ فرماندار گراش، اعضای شورای شهر، امام جمعه، برخی مسئولین بیمارستان، رییس دانشکدهی علوم پزشکی و جمعی از خیرین سلامت حضور داشتند.
این دستگاه که سال گذشته به مبلغ ۱۶ میلیارد تومان خریداری شد، ساخت شرکت اشتورز کشور سوئیس است و در ایران تنها چهار عدد از آن نصب شده است. به گفته رییس دانشکده علوم پزشکی گراش، بخشی از تجهیزات مرتبط از طریق بودجه دولتی تامین شده است و فضای فیزیکی آن نیز که در درمانگاه مولیالموحدین(ع) قرار دارد از سوی فرزندان شیخ احمد انصاری، بانی خیر بیمارستان گراش، تامین شده است.
دکتر مهدی محسنزاده، رئیس دانشکدهی علوم پزشکی گراش، در ابتدای مراسم افتتاح دستگاه سنگشکن برون اندامی، در سخنانی گفت: «امروز در خدمت شما هستیم تا حاصل خدمت یکی دیگر از خیرین شهرمان، جناب آقای حاج علیبابا عسکری، را افتتاح کنیم. او یکی از بزرگمردان شهرمان است که نه فقط در خصوص خرید دستگاه سنگشکن بلکه در حوزههای مختلف چه در گراش و سایر شهرها کار خیرشان زبانزد است.»
به گزارش هفتبرکه حاج علیبابا عسکری از تجار قدیمی گراشی در دبی است و پیشتر در خرید دستگاه سیتیاسکن نیز همیار بیمارستان گراش بوده است. او در حوزههای مختلف فعالیتهای خیریه دارد. ساخت سه مدرسه امام رضا(ع)، فاطمه الزهرا(س)، امام حسن عسگری(ع) و دو مسجد خدیجه کبری (س)، ابراهیم خلیل الله از شاخصترین فعالیتهای عسکری در شهر گراش است.
دکتر محسنزاده به لزوم خرید این دستگاه و سطح بالای کیفی آن اشاره کرد و افزود: «خرید این دستگاه به درخواست متخصصین امر از مجموعهی علوم پزشکی بود. خصوصیت این دستگاه این است که جدیدترین دستگاهی است که وارد ایران شده و از آن فقط چهار دستگاه وارد ایران و نصب و راهاندازی شده است و مهندس نصاب گفت اولین دستگاهی در این سطح در ایران است. در منطقهی ما که دستگاهی با این خصوصیات وجود ندارد.»
او با اشاره به پیشینهی کار خیرین در گراش افزود: «باعث افتخار ما است که در خدمت خیرینی باشیم به خصوص در حوزه سلامت که در بخشهای مختلف ورود کرده و هزینه میکنند. یک زمانی خیرین گراش آب انبار احداث میکردند. بعد مسجد و حسینیه و مدرسه و الان خیرین ما خودشان آن نیازها را تشخیص میدهند و از زمانی که مرحوم حاج شیخ احمد انصاری بیمارستان و این کلینیک را ساختند یک فاز جدیدی از کمکهای خیرین در این حوزهها باز شده که ما هر زمان به خیرین نیاز داشتیم جواب مثبت شنیدیم و از این لحاظ باعث شده که ادعا بکنیم که قطب درمان منطقه هستیم.»
دکتر محسنزاده به مشارکت گستردهی خیرین گراش در حوزهی درمان و ساخت فضاهای درمانی و آموزشی هم اشاره کرد و برای افتتاح دانشکدهی پزشکی حضور وزیر بهداشت و درمان را وعده داد و افزود: «چیزی که ملموس است اینکه خیلی از خیرین دوست داشتند فقط در حوزهی درمان هزینه کنند و کار خیرشان آنجا ثبت شود. در مدت اخیر این درخواستهای دیگر ما که به خیرین منتقل شد خوشبختانه نه فقط در زمینهی درمان بلکه در زمینهی بهداشت شاهد این بودیم که هزینه کردند و خانههای بهداشت [احداث شد]. در حوزهی آموزش که پیشتر ما کمتر تا الان دیده بودیم که کمک بکنند در این چند ماه اخیر موسسه آبشار اندیشه زحمت کشیدند دانشکدهی پزشکی را با هزینهای بالغ بر ۴۰ میلیارد به اتمام رساندند که با حضور وزیر محترم بهداشت به بهرهبرداری میرسد.»
او از مشارکت یکی دیگر از خیرین گراش، حاج حسین حسنزاده در احداث دو ساختمان آموزشی برای مجموعهی علوم پزشکی گراش خبر داد و گفت: «یک ساختمان نیمهتمام دیگر هم داشتیم که یکی دیگر از خیرین آقای حاج حسین حسنزاده قبول زحمت کردند و تفاهمنامه بستیم و کار شروع شده و پیشبینی ما این است که طی دو سال آینده دانشکدهی پرستاری و دانشکدهی پیراپزشکی ما هم با همین سبک دانشکدهی پزشکی به اتمام برسد و هزینهای که خیر تقبل کرده بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان است.»
به توجه به نزدیک شدن به وقت اذان امام جمعه و فرماندار گراش نیز سخنان کوتاهی داشتند. حجتالاسلام سید محمد باقر بخشایشپور امام جمعه گراش گفت: «یکی از بخشهایی که نیاز شدیدی به کمک خیرین داریم بخش نیروسازی است. ما استعدادهای زیادی در بخشهای علمی، ورزشی، هنری و … داریم که با حمایت خیرین میتوانند به نیروهایی موثری برای شهر گراش تبدیل شوند.»
دکتر سید جواد محقق معاون درمان دانشکده علوم پزشکی گراش در گفتگو با هفتبرکه گفت: «با حضور فوق تخصص کلیه در مرکز، این دستگاه در هر شیفت کاری ظرفیت درمان حدود ۱۰ نفر بیمار کلیوی را دارد که در هر ماه میتوانیم به بیش از ۲۰۰ بیمار خدمات بدهیم.»
دکتر محقق گفت: «با توجه به کیفیت دستگاه و این که بیماران بدون نیاز به بیهوشی و داروی آرامبخش، درد کمتری متحمل میشوند پیشبینی ما این است که میزبان افراد زیادی از شهرهای همجوار باشیم و همانند دستگاه رادیوتراپی این دستگاه هم در جذب بیماران به شهر گراش تاثیر زیادی داشته باشد.»
۲۶ فروردین ۱۴۰۴
جناب اقای حاج علی بابا عسکری:
قدردانی من برای اهدای صمیمانه شما فراتر از آن چیزی است که کلمات می توانند توصیف کنند، از شما متشکرم!
۲۶ فروردین ۱۴۰۴
کار عالی و ارزشمند خیرین گراش و برعکس در گرا بدترین مسئولین وجود داره. امیدوارم خدمات دهی با اولویت منطقه خودمون باشه بعد جاهای دیگه.