هفت‌برکه: دبیر اجرایی فستیوال کوچه بوشهر برای برگزاری رویدادی مشابه در لارستان اعلام آمادگی کرد و پیش‌نهاد داد این رویداد مشترکا در لار و گراش و اوز برگزار شود.

به گزارش آفتاب لارستان پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ نشست عیدانه فعالین گردشگری لارستان با موضوع نقش جشنواره‌ها در معرفی مقاصد گردشگری با حضور ادریس عبدی‌پور دبیر اجرایی فستیوال کوچه بوشهر به همت کارگروه توسعه گردشگری لارستان و با همکاری شورای شهر لار در کاروانسرایِ تاریخیِ معتمد لار برگزار شد.

ادریس عبدی‌پور در این نشست از تجربه‌های خود در برگزاری در سه رویداد کوچه در بوشهر ، جزیراتی در کیش و بندراتی در چابهار گفت و اعلام آمادگی کرد برنامه مشابه‌ای در لار نیز برگزار شود.

Abdipoor

گزیده‌ای از صحبت عبدی‌پور را به نقل از آفتاب لارستا بخوانید. فایل صوتی سخنان عبدی‌پور و گزارش کامل‌تری از جلسه را در چارسوق بخوانید.

۱) کار ما با آمدن یک گروه شش نفره از تهران به منظور خیام‌خوانی در بافت تاریخی بوشهر آغاز شد؛ الآن شرایط به گونه‌ای شده که افراد زیادی به نیت خیام‌خوانی، کافه، رستوران و هتل می‌سازند.

۲) بعدا که استقبال زیاد شد و آدم‌های زیادی با موسیقی بوشهری ارتباط برقرار کردند، تصمیم گرفتیم به موسیقی‌های فاخر ترکی، کردی، لری و… نیز بپردازیم که با استقبال بسیار خوبی مواجه شدیم، الآن به گونه‌ای شده که وقتی موسیقیِ پاپ در بوشهر برگزار می‌شود، سالن‌ها با التماس و تخفیف پر می‌شود، اما برنامه‌های خیام‌خوانی و موسیقی‌های محلی، در یک لحظه، پر می‌شود.

۳) حسادت و چشم و هم‌چشمی، صفت‌های خوبی نیستند، اما اگر این صفات را در گردشگری استفاده کنیم جذاب است، اگر آدم‌های بیشتری وارد این مسیر شوند، گردشگری جذاب‌تر می‌شود.

۴) اگر بافت تاریخی راه بیفتد، به همه آدم‌ها کمک می‌کند و برای اصنافِ مختلف، آورده دارد.

۵) تنها تفاوت لار با بوشهر این است که اینجا دریا ندارد، اما در عوض، آدم‌های خوب و درجه یکی دارد، ما بوشهری‌ها حتی اگر گذرمان به لار نیفتاده باشد، لاری‌ها را از سال‌ها قبل، در دبی دیده‌ایم و ذهنیتِ بسیار خوبی از آن‌ها داریم، انسان‌هایی که ویژگی‌های خوب‌شان از جاهای دیگر شاخص‌تر بود؛ همین موضوع باعث می‌شود که گردشگری در اینجا تداوم و استمرار یابد.

۶) اگر جایی معماری، دریا و چیزی نداشته باشد، اما آدم‌های خوبی داشته باشد، قطعا می‌تواند بِرَند و مقصد گردشگری شود.

۷) گاهی اوقات، برای توسعه گردشگری باید از پول جیب‌مان بزنیم، اما همین پول، یک سال دیگر دوباره به ما برمی‌گردد، اگر راننده تاکسی، قصاب و… از شخصی که شهر دیگری آمده پول کمتری بگیرد، آن مسافر جذب شهر و مهمان‌نوازی مردم می‌شود و برای دیدن مردم شهر دوباره برگردند، حتی در ماه‌هایی همچون رمضان، محرم و… که شاید گردشگرِ کمتری به اینجا بیاید.

۸) فقط به این قانع نشویم که خرده‌فرهنگ‌هایمان را عرضه و موسیقیِ فاخر اجرا کنیم یا در یک مقطع متوقف شویم، بلکه باید سفر برون‌مرزی هم داشته باشیم و فرهنگ و سنت‌هایمان را در فستیوال‌های مختلف نشان دهیم، همچنین شب لار را در شهرهای دیگر نیز اجرا کنیم.

۹) تا وقتی فستیوال کوچه، کوچک بود مشکلی نداشتیم و کسی کاری به کارمان نداشت. مشکل اصلی با بزرگ شدن و اثرگذار بودن رویدادها است.