هفتبرکه: زمینی که سال ۱۳۹۹ به عنوان پارک بانوان کلنگزنی شد، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ با کاربری بازارچه میوه و ترهبار افتتاح شد. به گفته رییس شورای شهر، قرار است بخشی از فضای آن همچنان به کاربری پارک اختصاص پیدا کند و پارک بانوان در بوستان شهر ساخته خواهد شد. باید دید شهرداری این بار چقدر در انتقال دستفروشان به بازار میوه و ترهبار موفق خواهد بود.
به گزارش هفتبرکه، صبح روز یکشنبه ۲۱ بهمنماه ۱۴۰۳ و در ادامهی افتتاحهای دههی فجر، با حضور اعضای شورا، شهرداری و سایر مسئولین، فاز یک بازارچهی میوه و ترهبار گراش در ۱۳ غرفه در بلوار خلیج فارس، بلوار شهیدان نامآور، روبروی سالن لالهها به بهرهبرداری رسید.
افتتاح ضربالعجلی میدان میوه و ترهبار
تغییر کاربری و انتخاب این محل برای بازار میوه و ترهبار انتقاداتی را نیز در پی داشت. علیرضا دانشور، رئیس شورای شهر، در مراسم افتتاحیه سعی کرد به بخشی از این انتقادات پاسخ دهد: «این مکان چند سال قبل از شروع شورای ششم، با عنوان پارک بانوان فضاسازی شده بود و برای دیوار دور و محوطهی داخلی، لبهگذاری و اتاق اداری و سرویس بهداشتی، بالغ بر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن موقع هزینه شده بود که قسمتی از آن هزینه هم خیر محترمی هزینه کرده بودند. ما دیدیم اینجا به دلیل مشرفیت و مسکونی بودن منطقه، آن چارچوب استانداردی که برای ایجاد پارک بانوان داشته باشد را ندارد و گفتیم اینجا را به عنوان پارک بانوان ادامه ندهیم.»
موضوع انتقال دست فروشان به یک محل مشخص از سالهای پیش مطرح بود. دانشور گفت: «با توجه به مصوبهای که در استانداری و اتاق اصناف بابت ساماندهی دستفروشان گلزار شهدا داشتند و باعث بینظمی شده و دلیل آن پرتردد بودن آن جاده است، اینجا را ما ضربالعجلی آماده کردیم. این مکان در اختیار شهرداری بود. هزینههایی شده بود و از نظر ترافیکی هم مشکلی نداشت. زیرساختهایی آماده بود و قریب به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اینجا در قالب ۱۳ غرفه احیا شد و امیدواریم دستفروشان ساماندهی و مردم استقبال کنند.»
رییس شورا به افتتاح ضربالعجلی این بازار اشاره کرد. موضوعی که گلایه دست فروشان را در پی داشت. یک هفته پس از افتتاح یکی از دستفروشان در پیامی برای هفتبرکه نوشته است: «اینجا نه آب دارد و نه برق و حتی محوطه هم آسفالت نیست که از نظر بهداشتی مشکلزا است. چرا بدون این که امکانات آماده باشد ما را مجبور کردهاند که به اینجا بیاییم؟ وقتی آب و برق و امکانات نباشد مردم هم مراجعه نمیکنند.»
زمین این بازارچه که قبلا برای پارک بانوان در نظر گرفته شده بود، اکنون به بازارچهی میوه و ترهبار تبدیل شده است و پارک بانوان به پارک شهر انتقال پیدا کرده است. دانشور رئیس شورا در صحبتهایی دربارهی دغدغهی مردم دربارهی پارک بانوان هم گفت: «مردم میگویند اینجا قرار بوده پارک باشد و نباید به بازار تغییر کند. وسعت اینجا ۵ هزار مترمربع است و تصمیم شورا و شهرداری این است که با فضای پارکی ادغام شود و مساحت ۳ هزار متر آن در بودجه و اعتبارات سال آینده قرار دادهایم و فضای پارکی احداث خواهد شد.»
پارک بانوان در بوستان شهر
برنامه شورا و شهرداری ساخت پارک بانوان در بوستان شهر است. دانشور گفت: «ما پارک بانوان را انتقال دادیم. زمینی به مساحت ۴۸ هزار متر مربع در پارک شهر در نظر گرفتهایم. دیوار پیشساختهی آن هم از یزد بارگیری و پیمانکار آن هم مشخص شده و امسال ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای اتمام دیوار آن گذاشتهایم و نقشهی آن هم رو به اتمام است و آن فضا قطعا چون اعتبار بالایی میخواهد، طی چند سال آینده در اختیار بانوان محترم قرار میگیرد. فضای پارکینگ و همهی جوانب کارشناسی آن انجام شده و قطعا قبل از پایان سال دیوارهای آن دارد تخلیه میشود و سعی میکنیم کار شود و در سال آینده سعی میکنیم یک اعتباری برای فضای داخلی پس از طراحی طی چند فاز تکمیل شود.»
دانشور در مورد تقاضای اهالی برای احداث پارک و فضای سبز در این محله گفت: «اینجا هم فضاسازی که باید انجام شود، انجام میشود و قطعا از فضای پارکی و پوشش سبز و فضای استانداردی برخوردار میشود. علاوه بر آن حدود ۵۰۰ متر پایینتر، در خیابان نیایش کنار پل پوستی، ساخت یک پارک به مساحت ۲۵۰۰ مترمربع آغاز شده است. پیمانکار آن نیز مشخص شده است و این در حد وعده و قول هم نیست. به سامانه رفته و مراحل اداری آن نیز تمام شده است. این پارک در نقطه استراتژیکی قرار گرفته و خیابان شهیدان نامآور، بند و شیخ تا خیابان بسیج را پوشش میدهد و همهی اهالی میتوانند از آن پارک استفاده کنند. در سال آینده نیز ضلع دیگر این بازارچه در قالب پارک بازارچه فضاسازی پارکی انجام خواهد شد تا مکمل این بازارچه بشود.»
این چندمین تلاش شهرداری گراش در ۲۰ سال اخیر برای ساماندهی دستفروشان و احداث بازارچه میوه و ترهبار در گراش است. باید دید این بار شهرداری چقدر در انتقال دستفروشان به بلوار شهیدان نامآور و بازار میوه و ترهبار موفق خواهد شد؛ بازاری که به جز احداث سرپناه، هنوز امکانات خاص یک بازار یا میدان را ندارد.
۲۸ بهمن ۱۴۰۳
یه نکته در مورد ایجاد پارک بانوان:
طرف می خواد با همسر و یا نامزذش وارد پارک شده و قدمی و گپی بزنند شما با ساختن چنین پارکهایی مانع این تفریح مردم می شوید.
اگر شما رفاه عمومی را افزایش دهید هیچگاه با انتقاد مردم روبرو نمی شوید بلکه مشکل اساسی نبود رفاه عمومی است و نه اختصاصی.