هفتبرکه: با حضور وزیر آموزش و پرورش و هیات همراه ۱۲ پروژه خیرساز از جمله ۴ مدرسه و ساختمان اداره آموزش و پرورش گراش رسما افتتاح شد.
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش صبح روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ در شهر گراش حضور داشت. وزیر و همراهان، از جمله علاالدین بروجردی نماینده مجلس، حمیدرضا خانمحمدی رئیس سازمان نوسازی مدارس کل کشور، فرشید قاسمی مدیر کل آموزش و پرورش و محمدخلیل خرد مدیرکل نوسازی مدارس فارس از ۱۶ پروژه برای افتتاح و کلنگزنی، فرصت افتتاح ۴ طرح را پیدا کردند.
دعوت از وزیر برای افتتاح با هدف تجهیز ساختمان آ.پ
وزیر آموزش و پرورش در افتتاح ساختمان جدید آموزش و پرورش گراش گفت: « با اطمینان میگویم که ساختمان اداری به این شیکی و واقعا با استاندارهای بسیار بالا نداریم و از همه مهمتر خیری نداریم که بیاید اداره بسازد، مدرسه میسازند ولی اداره من به یاد نمیآورم ساخته باشند.»
حاج محمدحسن حسنی خیری که در دهه ۶۰ ساختمان قدیمی آموزش و پرورش گراش را ساخته بود، بانی ساختمان جدید آموزش و پرورش گراش در دو طبقه با زیربنا بیش از دو هزار متر مربع است.
ساخت این ساختمان که کلنگ آن سال ۱۳۹۷ به زمین زده شده بود با هزینه ۲۱ میلیارد تومان از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و عملیات ساختمانی آن سال ۱۴۰۳ به پایان رسید. هر چند استقرار اداره آموزش و پرورش در ساختمان جدید نیازمند تامین تجهیزات از سوی دولت است. خواستهای که دلیل اصلی دعوت از وزیر برای افتتاح این ساختمان بود.
محمود رادمرد به عنوان نماینده خیر و مهندس قاسمعلی وقارفرد به عنوان پیمانکار در ساخت این پروژه حضور مستقیم داشتند.
مدرسه رحمتی، وصیتی که انجام شد
افتتاح دبیرستان رحمتی نخستین برنامه وزیر آموزش و پرورش در گراش بود. وزیر پس از افتتاح این مدرسه در یکی از کلاسها با دانشآموزان گفتگو کرد و خطاب به معلمان گفت: «تلاش کنید بچههای ایمانی تربیت کنید.»
مدرسه حاج عباس رحمتی را طبق وصیت او فرزندانش در غربیترین نقطه شهر گراش و محدوده شهرک عظیمی با هزینه نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان ساختهاند.
یکی از دختران حاج عباس رحمتی درباره ساخت این مدرسه به هفتبرکه گفت: «وصیت خودش بود که این دبیرستان ساخته شود و مدرسه در زمین و با پول خودش ساخته شده است. در سال های پیش از انقلاب رییس خانه انصاف گراش بود و به صورت افتخاری کار میکرد و یکی از نوحهخوانان خوش صدای گراش بوده است که در سال ۱۳۸۲ درگذشت.»
حاج عباس سه فرزند دختر و یک پسر داشت و حاج احمد رحمتی فرزند او کار ساخت مدرسه را سال ۱۳۹۹ شروع کرد. کلنگ این مدرسه ۹ کلاسه در ماه ۱۳۹۹ در زمینی به مساحت ۲۱۲۰ متر مربع و زیر بنا ۱۰۰۰ متر مربع به زمین زده شد. با درگذشت حاج احمد، عنایت رحمتی کار ساخت مدرسه را تمام کرد. علی سلیمی پیمانکار این پروژه بود.
مدرسه رحمتی از مهرماه ۱۴۰۳ با پذیرش دانشآموزان دختر مقطع دبیرستان اول فعالیت خود را آغاز کرده است و ۱۸ بهمنماه با حضور وزیر آموزش و پرورش آیین افتتاح آن برگزار شد.
مدرسه اکبری، ماندگاری نام حاج درویش
مدرسه اکبری در عمر خود شاهد فعالیتهای مختلفی از مدارس دخترانه و پسرانه تا کانون و آموزشگاه رانندگی بوده است. از مهرماه ۱۴۰۳ دانشآموزان پسر ابتدایی پایههای چهارم تا ششم در شش کلاس این مدرسه نوساز درس میخوانند و ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ با حضور وزیر آموزش و پرورش مدرسه اکبری با همان نام قدیمی خود اما در یک ساختمان با نمایی سنتی بازگشایی شد.
حاج درویش اکبری مدرسه اکبری را دهه ۵۰ در خیابان درمانگاه گراش ساخت با گذشت نزدیک ۵۰ سال و نیاز این مدرسه به نوسازی، ساختمان آن تخریب شد. دختر حاج درویش اکبری در کنار همسرش حاج محمد پژمان در طول سه سال این مدرسه را از نو ساختند و در کنار آن یک منزل مسکونی و ساختمانی تجاری ساخته شده است.
حاج محمدحسن مهرابی به عنوان پیمانکار و نماینده خیر در ساخت این مدرسه مشارکت داشت. مدرسه اکبری در زمینی به مساحت ۲۷۰۰ متر در زیربنا هزار مترمربع ساخته شده است و یک منزل به متراژ ۱۳۲ مترمربع و دو واحد تجاری ۱۲۰ متر مربع تکمیل کننده این مرکز آموزشی است.
۲۶.۵ میلیارد تومان برای ساخت دوباره مدرسه اکبری هزینه شده است.
بچههای مدرسه کریمیان در ساختمان نوساز
دبستان کریمیان از دیگر مدارسی گراش بود که همان سازندگان نخستین آن را دوباره ساختند. آموزشگاه حاج کریم کریمیان سال ۱۳۶۶ در انتهای بلوار ملاصدرا تاسیس شد. با فرسوده شدن ساختمان آن، ساختمان جدید به همت فرزندان حاج کریم سال ۱۴۰۱ کلنگزنی شد و دو ساله به پایان رسید.
حضور وزیر آموزش و پرورش با خوشامدگویی و سرودخوانی دختران مدرسه کریمیان همراه بود. مدرسه کریمیان با اهدا یک برکه و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و آثار تاریخی به استقبال وزیر رفته بودند
حاج محمد، حاج احمد و حاج ابوالحسن کریمیان به یاد پدرشان این مدرسه را ساختهاند تا دختران ابتدایی دوم کریمیان از سال ۱۴۰۳ از ساختمان قدیمی به ساختمان نوساز مدرسه منتقل شوند.
وزیر آموزش و پرورش: گراش در بحث مدرسهسازی خیرین در سطح کشور بینظیر است
وزیر آموزش و پرورش پس از مراسمهای افتتاح سه مدرسه و اداره آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما موقعیت گراش در بحث مدرسهسازی خیرین را در سطح کشور بینظیر توصیف کرد و گفت: « تقریبا در سطح کشور با اطمینان میگویم که ساختمان اداری به این شیکی و واقعا با استاندارهای بسیار بالا نداریم و از همه مهمتر خیری نداریم که بیاید اداره بسازد، مدرسه میسازند ولی اداره من به یاد نمیآورم ساخته باشند.»
وزیر آموزش و پرورش گفت: «انشاالله در شورای آموزش و پرورش و شورای اداری که تشکیل خواهد شد حتما بخشی از مشکلات را کمک خواهیم کرد که حل شود، نگرانیها برطرف شود، پروژههای نیمهتمام تکمیل خواهد شد، بخشی از مسائل مربوط به فضاهای آموزشی و تجهیزات آموزشی و امکانات ورزشی را تامین خواهیم کرد و اگر نگرانیها و دغدغههای دیگری هم داشته باشند ما صدای آنها را قطعا در دولت پخش خواهیم کرد و زبان گویای مردم خوب اینجا در دولت خواهیم بود. گزارش سفرم را هم حتما تقدیم اعضای هیئت محترم دولت خواهیم کرد.»
از جناب آقای دکتر بروجردی هم که زمینهی حضور ما را فراهم کردند سپاسگزارم. پیگیریهای ایشان در زمینهی حل مسائل و مشکلات این منطقه واقعا قابل توجه و قابل تقدیر است. از همکاران خودم معلمان، مدیران و روسای آموزش و پرورش این حوزه هم به طور ویژه تشکر میکنم.»
از نمازخانه تا چمن مصنوعی
با توجه به برنامه فشرده وزیر آموزش و پرورش تنها فرصت افتتاح چهار پروژه فراهم شد و تعداد دیگری از پروژها با تقدیر از خیرین آنها در سالن شوری افتتاح شد.
مدرسه علیابن ابیطالب که محمد ابراهیم عبداللهی بانی آن است در روبهروی حوزه علمیه خواهران، نمازخانه مدرسه قمری با مساحت ۲۰۰ متر مربع ساخته مرحوم رباب رحمتی، نمازخانه، کتابخانه و سالن مطالعه هنرستان امام حسین(ع) به همت حاج حسین دارا، زمین چمن مدرسه شادرام با کمک تیم شاهین و زمین چمن مدرسه سلیمی مهر با کمک والدین، دو کلاس جدید مدرسه بانو غفاری شمسآباد از طرحهایی که در زمان حضور وزیر آموزش و پرورش افتتاح شد.
ساخت آموزشگاه مهدیه در خلیلی و پروژه تجاری آموزش و پرورش به متراژ ۲۸۰۰ مترمربع , ساختمان تجاری آموزشگاه سلیمی نیز قرار است به زودی آغاز شود.