گریشنا: تدوین تقویم فرهنگی و مشخص کردن اولویتهای فرهنگی ادارات شهرستان مهمترین موضوعات طرح شده در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان گراش بود.
به گزارش خبرنگار گریشنا شش ماه پس از تاسیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش در مهرماه ۱۳۹۲ نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان برگزار شد. این جلسه کمی بعد از ساعت ۱۸ یکشنبه ۲۴ فروردین ماه در سالن نشست های فرمانداری گراش آغاز شد. امام جمعه هر شهر ریاست شورای فرهنگ عمومی را بر عهده دارد و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر این شورا است.
فرماندار: شناخت و ارتقا مولفههای فرهنگی وظیفه شورا است.
اصغر فرودی فرماندار گراش در آغاز جلسه با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری گفت: «همه ما نه در شعار بلکه در عمل باید در جهت ارتقا فرهنگ شهرستان گام برداریم.»
نایب رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان وظایف این شورا در سه محور تشریح کرد: «اول شناخت مولفههای فرهنگ شهرستان که باید اعضای شورا از مسایلی مانند سبک زندگی اطلاع دقیق داشته باشند. بعد از شناخت تلاش برای ارتقا فرهنگ شهرستان از وظایف شورا است. سومین مساله پیگیری مصوبات شورای عالی فرهنگی عمومی و شورای استان و دنبال کردن این سیاست ها در شهرستان است.»
تاکید امام جمعه بر ساماندهی سخنرانان مذهبی
امام جمعه گراش به عنوان رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان در مورد نامگذاری امسال گفت: «اقتصاد و فرهنگ همانند تار و پود قالی به هم پیوسته هستند. هر زمان که مشکلات فرهنگی مطرح میشود دچار افراط و تفریط میشویم. بعضی با تظاهرات میخواهند مشکلات را یک شبه حل کنند و از سوی دیگر گروهی میگویند که معنی آن میشود یعنی فعلا کاری نکنیم.»
حجتالاسلام و المسلمین سید رضا حسینی بر ضرورت ساماندهی سخنرانان سطح شهر تاکید کرد: «باید متمرکز هماهنگ و همدل با مشکلات رو به رو شد. برای برخی سخنرانیها میلیونها تومان هزینه میشود ولی یک دانش آموز دبیرستانی میگوید من از این سخنران بهتر صحبت میکنم. برای دعوتها بعضی سخنرانان نور چشم ما هستند ولی هیچ اثری به آن مترتب نیست. ولی متاسفانه این یک جور رقابت مساجد و هیاتها شده است.»
تدوین تقویم فرهنگی تا جلسه بعد
نعمتاللهی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به جلوگیزی از موازی کاری و همپوشانی برنامههای فرهنگی اشاره کرد. او موضوع جلسه را تدوین تقویم فرهنگی سال ۹۳ اعلام کرد و از نهادهای فرهنگی خواست برنامه کلان فرهنگی خود را به شورای فرهنگ عمومی اعلام کنند. فرماندار نیز خواستار تشکیل مرتب و ماهانه جلسه شورای فرهنگ عمومی شد.
مهندس قایدی شهردار گراش گفت: «سال جاری ۱۰۰ میلیون تومان بودجه فرهنگی داریم که شامل کمک به ادارات و برگزاری مراسمهای فرهنگی و ورزشی است.» شهردار قول داد در سال جاری فرهنگسرای شهرداری در کنار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس شود. شهردار خواستار این شد که فعالیتهای فرهنگی در جهت منافع شهر و بالا بردن فرهنگ شهروندی و فرهنگ عمومی باشد.
حجتالاسلام صفایی رییس اداره تبلیغات اسلامی با اشاره به نقش فضای مجازی در فضای فرهنگی گفت: «وی چت را بستیم و واتساپ آمد اینجا با بستن کاری درست نمیشود.» صفایی خواستار کمیتهبندی اعضای شورا و تشکیل کار گروههایی همانند خانواده و جوانان شد. او گفت: :«اعتبارات فرهنگی کم است و باید این اعتبارات همراستا شود.»
سروان درستکار جانشین ناحیه مقاومت به موضوع کتاب اشاره کرد: «کتابخانه عمومی در شان شهرستان نیست.» او همچنین پیش نهاد داد که در فضاهای سبز و پارکها محیطی برای عرضه کتاب و محصولات فرهنگی در نظر گرفته شود. رهبر رییس اداره کتابخانه عمومی گراش با تایید این سخنان گفت: باید اولویت بندی شود. نهاد کتابخانه های عمومی بودجه عمرانی ندارد.
در پایان جلسه که به زمان نماز مغرب نزدیک میشد امام جمعه از ادارات درخواست کرد که دغدغههای فرهنگی خود را فهرست کنند و بعد از رایگیری در شورا فرهنگ عمومی تمام اعضا توان خود را برای حل یک معضل صرف کنند.
فرهنگی
۴ اردیبهشت ۱۳۹۳
سلام به همه کسانی که دغدغه فرهنگی دارند.
متاسفانه مسئولین ما فقط بلدن جلسه بگیرن که فلان کار می کنیم و بهمان کار می کنیم و بعد از جلسه همه چیز رو فراموش می کنن.
مسئولین فقط به فکر پاس کردن وظایفشون هستند و فقط برای پر کردن بیلان کاری. و گرنه کار فرهنگی از دل مردم شروع می شه . همین هنرمندان . همین کسانی که هر وقت بهشون نیاز دارن ازشون استفاده می شه و بعد از اینکه کارشون تموم شه فراموششان می کنن. درست مثل یک برگ دستمال کاغذی. سالها پیش گفتند بیمه می شن. نکردن. برنامه اجرا کنن حمایت می کنیم. نکردن. و مثالهای دیگه که نکردن و امیدوارم در آینده محقق بشه.
نمی خوام اینجا ایده بدم. و نمی خوام شعار بدم و نمی خوام علیه کس خاصی جبهه بگیرم.
فقط خواستم بگم مسئولین عزیز که می دونم دلسوز شهر هستید. اگر نمی توانید بکنید اعلام کنید ” نمیشه و نمی تونیم” . نه وعده بدید و امید واهی . مرد باشید و مردونه بگید نمی تونید.
و این را هم عرض کنم که اگر واقعا می خواستید کاری برای بحث های فرهنگی شهر بکنید در جلساتتون از نظر اهالی فرهنگ و هنر استفاده می کردید. دعوت می کردید. حرفا و ایده هاشون رو می شنیدید. ولی نکردید و نمی کنید.
همینجا هم به همه ی اهالی فرهنگ و هنر که این متن رو می خونن می گم لطفا نزارید توی برنامه ها ازتون استفاده کنن و فراموشتون کنن.. خودتون برای خودتون حداقل ارزش قائل شید.
همینجا هم تشکر می کنم از مهندس قائدی شهردار محترم شهر گراش که همیشه هوای بچه های فرهنگ رو داشتند. دستشون رو می بوسم و امیدوارم بقیه مسئولین یاد بگیرن از ایشون.
و شورای قبلی البته که خیلی کمک کردند به فرهنگیان انصافا.
و همچنین آقای حبیب مهرابی که می دونم بسیار هم خودش فرهنگیه و هم هوای فرهنگیان رو داره. ممنون از شما
علی
۲۵ فروردین ۱۳۹۳
سلام…اقایون بجای جلسه بدون خروجی وبرنامه عملی فرهنگ بدست نمیاد…فرهنگ ساختنی هست از بالا به پایین وقتی بزرگان فرهنگی خود مشکل فرهنگی دارن نمی تونن متولی فرهنگ باشن بیایم از خودمون شروع کنیم…اقایون بقول خودتون وی چت فیلتر شد وات ساپ اوموده با این کارها نمیشه فرهنگ بقول خودتون ساخته بشه وات ساپ هم فیلتر بشه برنامه های دیگه ای میاد بازار و کارایی بیشتر…شماها که متولی فرنگ هستین مشکل جایی دیگه هست خودتون بهتر می فهمید با فیلتر شدن برنامه ای نمیشه کاری پیش برد…بقول یکی از بزرگان ماهواره که ممنوع شده روزی میاد بدون انتن به کل دنیا وصل بشه وای به روز بچه های اینده که چی تحویلشون میدم ما به کوروش و سعدی حافظ فروسی ابن سینا رازی مولانا و….افتخار میکنیم در سازمان ملل و جوامع بین الملی باعث افتخار ایران وایرانی هست ولی ما چی تحویل بدیم با این اوضاع و تفکر کوته بین………