گریشنا: با الحاق بخشهایی از شهرستان پارسیان واقع در منتهیالیه غرب استان هرمزگان به شهرستان لامرد، استان فارس به خلیج فارس متصل شد.
خبرگزاری فارس خبر تصویب این اتصال در هیات دولت را به نقل از دو منبع رسمی، یعنی حسین صادقعابدین، استاندار فارس، و سید موسی موسوی، نماینده مردم شهرستانهای لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی، منتشر کرده است.
پیش از این در خبری که گریشنا نیز آن را منتشر کرد، موسوینژاد نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفته بود اتصال فارس به خلیج فارس از طریق استان هرمزگان اتفاق خواهد افتاد، که در صورت تحقق این امر، این احتمال وجود دارد که ۴ کیلومتر از کوشکنار از توابع شهرستان پارسیان به استان فارس ملحق شود.
استاندار فارس: اتصال به خلیج فارس از طریق لامرد
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حسین صادقعابدین، استاندار فارس، سهشنبه نهم شهریور در آیین بهرهبرداری از فاز نخست هتل شیراز اعلام کرد: «پس از گذشت ۵۱ سال با همت و تلاش دولت یازدهم و شخص رئیس جمهور، استان فارس از طریق شهرستان لامرد به خلیج فارس متصل شد. با پیوستن استان فارس به خلیج فارس، دو استان همجوار بوشهر و هرمزگان به ویژه منطقه جنوب فارس از مزایای مهمی بهرهمند میشوند.»
نماینده ارشد دولت در استان افزود: «فارس با داشتن ظرفیتهای فراوان، باید شرایطی در آن به وجود میآمد تا با ایجاد منطقه آزاد تجاری بتواند از مزیتهای نسبی نفت و گاز و همچنین دسترسی به آبهای آزاد بهرهمند شود.»
نماینده لامرد و مهر: برآورده شدن آرزوی دیرینه
به گزارش خبرگزاری فارس در لامرد، سید موسی موسوی نیز در گفتوگو با این خبرگزاری اظهار داشت: «با اقدامات موثری که استاندار فارس و مجمع نمایندگان این استان طی یک سال گذشته داشتند، در نهایت در آخرین روزهای دولت دهم موفق به اخذ مصوبه هیئت دولت در این مورد شدیم و با این مصوبه بخشهایی از شهرستان پارسیان واقع در منتهیالیه غرب استان هرمزگان به شهرستان لامرد در فارس ملحق میشود و از این پس فارس میتواند از برکات بزرگ ساحلی بودن کمال استفاده را ببرد.»
نماینده مردم شهرستانهای لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «این موضوع ماهها در شورای عالی امنیت ملی به بحث گذاشته شد و پس از تصویب در این شورا، شاهد اخذ مصوبه هیئت دولت دهم در این مورد بودیم و بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم و هماهنگی با مسئولان عالیرتبه دولت جدید، این مهم روز گذشته توسط وزارت کشور ابلاغ شد.»
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: «الحاق استان فارس به خلیج فارس موضوعی بوده که فواید بسیاری بر آن مترتب است و به همین دلیل از سالها پیش توسط مسئولان کشوری و استانی پیگیری میشد که در عین حال تمام تلاشها به نتیجه مطلوبی دست نیافته بود.»
نائب رئیس کمیته نفت، گاز و پتروشیمی مجلس در پاسخ به سئوالی در مورد فواید این اتفاق ابراز داشت: «به طور کلی این بحث را میتوان در سه سطح مطرح کرد که در سطح نخست به مبحث امنیت ملی مرتبط میشود و باید اذعان داشت یکی از تهدیدات دشمنان علیه نظام همواره از ناحیه مرزهای آبی جنوب کشور بوده است و این الحاق سبب میشود با حضور قدرتمندانه نیروهای نظامی و امنیتی استان توانمند فارس در کنار یگانهای نظامی دریایی سایر استانهای ساحلی، امنیت مرزهای آبی کشور بیش از قبل حاصل شود.»
این نماینده مردم در مجلس نهم شورای اسلامی یکی دیگر از دلایل الحاق فارس به دریا را همگون بودن این استان با نام خلیج فارس عنوان کرد و افزود: «در شرایطی که تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای تبدیل نام خلیج فارس به عناوین مجعول دیگری در جریان است، اتصال استان فارس به آبهای نیلگون خلیج فارس و نامگذاری بندر آتیالاحداث در این منطقه بهنام بندر خلیج فارس که هم تداعی کننده نام استان فارس است و هم نام خلیج فارس را به همراه دارد میتواند مثمر ثمر باشد.»
عضو مجمع نمایندگان فارس در تشریح سطوح دیگر فواید این تصمیم گفت: «این استان توانمند و پهناور میتواند از طریق استقرار بندر اختصاصی صادرات و واردات، موجب رونق تجارت، صنعت و اقتصاد این استان شده و منافع اقتصادی بسیاری را نصیب مردم شهیدپرور فارس کند.»
موسوی در همین زمینه افزود: «کاهش نزولات آسمانی در سالهای اخیر مشکلات فراوانی را در عرصههای مختلف کشاورزی و صنعتی برای استان فارس به وجود آورده است و اکنون میتوان طرح انتقال آب دریا به بخشهای جنوبی، مرکزی و شرقی فارس که سبب حل معضل کمبود آب کشاورزی و واحدهای صنعتی میشود را با جدیت بیشتری دنبال کرد. همچنین برای رفع مشکل کمبود آب شرب نیز میتوان از تکنولوژی شیرینسازی آب دریا استفاده کرد.»
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس بُعد سوم فواید این تصمیم را مربوط به استان هرمزگان دانست و بیان کرد: از آنجا که منطقه ملحق شده به فارس نقش بسیار حیاتی را در اقتصاد و حتی گردشگری این استان ایفا میکند، طبیعی است که به سرعت زیرساختهای مورد نیاز در این مناطق مهیا شود و از این رو این تصمیم نه تنها برای استان فارس، بلکه برای کسانی که هماکنون در این روستاها زندگی میکنند نیز دارای برکات فراوان است.»
موسوی در پایان با تبریک این اتفاق مهم به آحاد مردم اظهار امیدواری کرد از آنجا که دسترسی فارس به دریا میتواند مشکلات اقتصادی این استان را تا حد بسیاری حل و زمینه را به منظور بهرهبرداری بیشتر از دریاها فراهم کند، مسئولان تمام توان خود را به منظور تسریع در بهرهگیری از ظرفیت عظیم ایجاد شده به کار گیرند.
باانصاف
۱۶ مهر ۱۳۹۲
متاسفانه قبل از بجاآوردن سجده ی شکر نماینده لامرد جناب دکتر اجرایش متوقف شد با فشار مجمع نمایندگان هرمزگان بدلیل تنش داربودن ایکاش موسوی زودتر به سجده میرفت
کوشکنار
۱۴ مهر ۱۳۹۲
بالاخره استان فارس به خلیج فارس رسید جدا این اسم برازنده استان فازس هست
احیرا سایت قیقا
سایت فدراسیون بینالمللی فوتبال، فیفا در بخش معرفی تیمهای ملی ایران و امارات به جای نام خلیج فارس از نام مجعول خلیج عمان استفاده کرد. این درحالی است که پیش از این، فیفا بر اساس اسناد تاریخی تنها از نام خلیج فارس استفاده کرده بود
http://aftabnews.ir/fa/news/213225/%D9%81%DB%8C%D9%81%D8%A7-%D8%AE%D9%84%DB%8C%D8%AC%E2%80%8C%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%E2%80%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AE%D9%84%DB%8C%D8%AC%E2%80%8C-%D8%B9%D9%85%D8%A7%D9%86%E2%80%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C%E2%80%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%B9%DA%A9%D8%B3
ش
۱۱ مهر ۱۳۹۲
من می خوام از نقشه لامردی ها که حداقل از سال ۸۵ دنبالشن پرده بردارم که یه لامردی اون رو لو داد .
متن پایین رو یه لامردی سال ۸۶ در پاسخ به مقاله ای با عنوان « استان لارستان یک حق یا یک شعار در بخش نظرات وبلاگ ماهنامه پسین دهکویه نوشته
یکشنبه ۵ فروردین۱۳۸۶ ساعت: ۹:۴۷توسط:عبدالهی reza_abdolahi80@yahoo.com
با عرض سلام و خسته نباشید و با آروزی توفیق و سعادتمندی همه شما عزیزان یک خبر خوبی در اول عید برای ما لامردیها پخش شد دوست دارم به شما هم بگویم بزودی شاهد تعیین جلسه کمیسیون های مجلس مبنی بر تأیید استان پارسیان به مرکزیت شهرستان لامرد می باشد . شهرستانهای آن هم عبارتند از خنج – لامرد – مهر – بندرگاوبندی – کنگان – بندر دیر – و شهرستان ویژه عسلویه – که به مرکزیت لامرد می باشد . با پیگیریهای دکتر سید محمود علوی کمیسیون برنامه ریزی تلفیقی مجلس این پیشنهاد را تصویب کرده است در آخرین جلسه سال ۸۵ هیات دولت هم توسط وزارت کشور مطرح شده که با تأئید وزیر نفت و رئیس جمهور همراه بوده است و قرار است بعد از تعطیلات در مجلس در مورد آن به بحث بپردازند . دلایل که در ذیل قید می گردد عوامل این تصمیم بوده است . وجود پالایشگاههای گاز پارسیان ۱ و ۲ در شهرستان های مهر و لامرد – کارخانه در دست احداث آلومینیوم لامرد – مجتمع فولاد لامرد – کارخانه در دست افتتاح سیمان لامرد ( پیشرفته ترین کارخانه سیمان خاور میانه ) – وجود بیش از ۱۰۵ چاه گاز در مناطق عملیاتی تابناک – تراکمه – هما – شانول – وراوی – همجواری با خلیج همیشه فارس – زبان و فرهنگ مشترک این منطقه – و….. در ضمن زمین استانداری هم خریداری شده و قراره در خردادماه پیمانکار آن مشخص بشه ….
در این بین فقط شهرستان کنگان معترض بوده است . که با مساعدتهای انجام شده و با مصالحه بوجود آمده در جلسه ای بین آقایان حیاتی نماینده لامرد و مهر – قیصر صالحی نماینده دیر و کنگان . دکتر علوی رئیس عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران – سید عبدالواحد موسوی لاری – دکتر حمزه شکیبب ( لامردی ) عضو شورای شهر تهران – دکتر قادری (لامرد ) شهردار شیراز – و جمعی از نخبگان سه شهرستان رضایت طرفین جلب گردیده است و طبق شنیده ها قرار است کارخانه مواد غذایی پارسیان که به وسیله چند سرمایه دار لامردی قرار شد در لامرد کلنگ زنی شود در کنگان به بهره برداری برسد .
پس با این اوصاف — استان لارستان ** به زعم شما ** یعنی رویا و رویا و رویای خاموش شده .. امیدوارم که با آرزوهایتان زندگی کنید نه با رؤیاهایتان .. خیلی از مواردی که نتوانستم بگم به محرمانه بودن مطالب می باشد ….. با سپاس – یکی از لامردیهای وزارت کشور در تهران ….
م. کشاورز
۱۶ مهر ۱۳۹۲
هر کسی واسه پیشرفت زادگاهش تلاش میکنه و این یک مسأله ی منطقی و مقبوله تا جایی که از سَبیل عدالت خارج نشه و حق شهرستان ها و مناطق اطرافشو نادیده نگیره که به نظر میاد به استناد همین مقاله و راضی کردن کنگان این اتفاق نیفتاده.
بنده احتمال میدم در هر صورت در این دوره با وجود جناب علوی در دولت،این اتفاق به نفع لامرد بیفته. و البته جای تأسف واسه ی لاریا داره که با بی عدالتی و خود خواهی زیاد از حد، این شانس رو از دست دادند.
مکانیک
۱۱ مهر ۱۳۹۲
به امید روزی که منطقه ما هم از محرومی در بیاد. در ضمن باید مواظب اقدامات شمنان این منطقه هم باشیم تا کارشکنی نکنن…
محمدحسن درويشي
۱۱ مهر ۱۳۹۲
موجب بسی خوشحالیست به امید توسعه شهری فی آتی