هفتبرکه: در یک ماه گذشته، با تخریب سه خانه فرسوده، برنامه شهرداری برای بازگشایی و ایمنسازی معابر به ویژه در بافتهای قدیمی شهر گراش سرعت گرفته است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر گراش، در راستای ایمنسازی سطح شهر و بازگشایی معابر، سه ملک فرسوده در محله برا، خیابان درمانگاه و خیابان محمد رسولالله با رضایت کامل مالکهای آن تخریب و تخلیه شد.
ملک اول در خیابان درمانگاه و کوچه روبهروی درمانگاه محمد رسولالله(ص) متعلق به سعید عبدالهی است. این ملک در اسفند سال گذشته تخریب شد. مساحت این ملک ۳۸۶ مترمربع بود که ۴۴.۷۵ متر مربع از آن در مسیر تعریض قرار داشت. با هدف تعریض کوچه و بهبود عبور و مرور شهری تخریب شد.
ملک دوم واقع در خیابان پیر مکرم متعلق به مرتضی مهرابی است که با همراهی و رضایت کامل مالک در ۲۰ فروردین سال ۱۴۰۴ طبق ضوابط قانونی و بر اساس صلحنامه رسمی تخریب شد. مساحت کلی این ملک ۳۸۸.۲۰ متر مربع بود و ۸۹.۱۸ متر مربع از آن که در مسیر گذر عمومی قرار داشت آزادسازی شد.
زمین سوم واقع در خیابان محمد رسول الله(ص) متعلق به محمد نامآور است. مساحت کلی این ملک بیش از ۵۳ متر مربع بود که کل ملک در مسیر گذر عمومی قرار داشت و در ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ با همکاری و رضایت کامل مالک به طور کامل آزادسازی شد.
به نقل از مهدی حلیمی شهردار گراش در گفتگوی آبان ۱۴۰۲ با خبرنگار هفتبرکه، شهر گراش دارای ۵۶ هکتار محدوده مصوب بافت فرسوده شهری است. (لینک خبر)
شهردار گراش در خصوص تخریب خانههای فرسوده گفت: «وجود ساختمانهای قدیمی و در حال تخریب، خطری جدی برای شهروندان محسوب میشود. شهرداری در اجرای ماده ۵۵ قانون شهرداریها، با جلب رضایت مالکان محترم، اقدام به تخریب این بناهای فرسوده و آزادسازی مسیرهای عمومی میکند.» شهردار گفت: «این اقدامات با هدف بازگشایی مسیر، تسهیل تردد شهروندان و زیباسازی محیط شهری انجام شده است.»
علیرضا دانشور، رییس شورای شهر گراش، در گفتگو با هفتبرکه گفت: «سعی کردهایم این مورد با حفظ حقوق شهروند به مصالحه برسیم و تاکنون تمامی تخریبها با موافقت مالکین و به صورت مصالحه بود است. ولی اگر مالک انعطاف نداشته باشد، مجبور هستیم از طریق قانونی و روند قضایی اقدام کنیم. تا الان سعی کردهایم به این سمت نرویم. با این وجود دو مورد دیگر است که در سه سال گذشته پیگیر هستیم.»
دانشور گفت: «این عقبنشینی با دادن حق و حقوق قانونی مالکین انجام میشود اما مالکین توجه داشته باشند این کار یک جوری به نوعی کمک به مردم و شهروندان است تا پروژهها سریعتر انجام شود با خاطر همین توقع همکاری بیشتر از برخی مالکین و شهروندان داریم.»
رییس شورای شهر گراش گفت: «شهرداری بر اساس نیاز و ضرورت و این که ملک مورد مسیر باشد برای تخریب اقدام میکند. اگر موردی است که شهروندان مایل به تخریب و عقبنشینی هستند باید به بخش حقوقی شهرداری و آقای حسن شمس مراجعه کنند تا در نهایت با تصمیم شهردار، شهرداری هزینه تخریب و تخلیه را متقبل شود.»