هفتبرکه: نان محلی و نخ سبزرنگی که برای تبرک و حاجت به دور آن گره زده و در ماههای محرم و صفر در مجالس پذیرایی میشود، به نام مادر حضرت ابوالفضل العباس(ع) «امالبنین» نام گرفته و از قدیمیترین اشکال پذیرایی در روضهخوانیهای گراش است.
این نان را نسلهاست که زنان گراشی در تنور پخت میکنند و بخشی از شناسنامهی مجالس روضهخوانیهای خانگی است و طعم آن خاطرات کودکی ما را در همراهی مادر در روضهها زنده میکند. عزاداران به نیت توسل به مادر سقای تشنهلب، اغلب نخ سبز را به دور مچ یا بازو میبندند تا علاوه بر وفای به عهد قلبی با حضرت عباس(ع)، به واسطهی مادر از پسر حاجت بگیرند.
عکسهای ملیکا افشار را از آمادهسازی این نان ببینید: