هفتبرکه: در پویش «شهر شعر» شعرهای صادق رحمانی به همراه ۱۲۰ شاعر معاصر در بیلبوردهای شهرداری تهران اکران شد.
به گزارش هفتبرکه شعرهای حدود ۱۲۰ شاعر معاصر با ۱۰۰۰ سازه تبلیغاتی در پویش «شهر شعر» در نقاط مختلف شهر تهران نصب شده است. در میان آثار منتشر شده تاکنون سه تابلوی شعری از صادق رحمانی در بزرگراههای شهید آوینی، فتح و شهید حجازی تهران نصب شده است. این پویش در ماههای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
محمدصادق رحمانیان متولد ۱۳۴۴ در گراش است. «انار و بادگیر»، «سبزها و قرمزها» و «آبی روشن، آبی خاموش» از کتابهای شعر رحمانی است و برخی از شعرهای او به زبان عربی ترجمه شده است. رحمانی به ویژه در قالبهای کوتاه مانند رباعی، دوبیتی و رباعی نیمایی از شاعران پیشرو و نامور معاصر است.
به گزارش خبرگزاری شهر رضا صیادی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در نشست خبری پویش «شهر شعر»، یکم آبانماه گفت: ابتدا ۵۰۰ اثر برای پویش «شهر شعر» انتخاب شد و در نهایت ۱۲۰ اثر نیز در شهر اکران فرهنگی شد و از اشعار شاعران معاصر نیز در پویش «شهر شعر» استفاده کردیم. همچنین سعی کردیم از سازههای متمایل به مسیرهای پیادهرو برای اکران اثرها استفاده کنیم.
صیادی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در ادامه گفت: نقدهایی هم وجود دارد که سعی میکنیم از آنها استفاده کنیم. دبیری پویش «شهر شعر» برعهده استاد امیری اسفندقه بود و از شاعرانی مانند آقای فیض، بیابانکی و … برای انتخاب اشعار مشورت گرفتیم.
وی در ادامه از رایزنی و صحبت برای اکران یک نماد قرآنی و نماد موذن در شهر تهران خبرداد و افزود: پویش «شهر شعر» تا ده روز آینده با به روزرسانی سازهها ادامه پیدا خواهد کرد تا جریان پویش شعر را در شهر زنده نگه داریم. در ادامه کار از اشعار، شعرای قدیمی هم استفاده خواهیم کرد.
صیادی ادامه داد: در ماه رمضان از اشعار ماه مبارک و قرآنی استفاده خواهیم کرد. در گام اول اصرار بر چاپ عکس شاعران را داشتیم، چرا که آنان هم قهرمان هستند و در قله ادبیات ایران ایستادند. بزودی اکران پویش «شهر شعر» در مترو هم آغاز خواهد شد. گامهای بعدی پویش «شهر شعر» تعاملی با شهروندان خواهد بود و در حوزه شعر قدمهای زیادی وجود دارد که باید برداشته شود.
مدیرعامل سازمان زیباسازی در مورد بازخورد پویش شهر شعر گفت: بازخورد های مثبتی از پویش «شهر شعر» دریافت کردیم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از این پویش تقدیر کردند.
مجید قادری، معاون فرهنگی سازمان زیباسازی نیز در این نشست اظهار کرد: سازمان زیباسازی یکی از رسالتهای خود را فرهنگ سازی و ارتقا سطح فرهنگ در شهر تهران میداند که پویش «شهر شعر» یک از مصادیق ارتقا فرهنگ شهر تهران است که از اشعار بیش از ۱۰۰شاعر در این پویش با سلایق مختلف استفاده شده است.
مرتضی امیری اسفندقه مشاور شهردار تهران نیز در نشست خبری پویش «شهر شعر» اظهار کرد: شهر موزون و تزئین شده است و حتما میتوانستیم از شاعران دیگر استفاده کنیم اما بنا را به تکثر شعرای مختلف گذاشتیم و همه شهرها باید این کار را انجام دهند. شهرداری تهران با اکران «شهر شعر» عظمت خود و شعر را بالا برد، به گفته دکتر زاکانی نیز تاکید داشتهاند علاوه بر کالبد جسمی شهر به کالبد روحی شهر هم باید توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در گام بعدی از بهترین شاعران و شعرها استفاده شود و این پویش به همه شهرها منتقل شود. در اکرانهای بعدی ممکن است که ازشعرای گمنام استفاده شود. شهرداری با پویش «شهر شعر»، منزلت شعرا را گرامی داشت.
نیما راسخ
۸ آبان ۱۴۰۲
شما را به وجدانتان غزل زیر از استاد خوش عمل را به مهر بخوانید:
🕊 نغمهی عشق ….🕊
دل دیوانه ی ما تا پی رسوایی بود
پرده در پرده غزلخوانی و شیدایی بود
به الفبای محبت چو دم گرم گشود
نغمه ی عشق به گلبانگ نکیسایی بود
خاطراتی که از او دردل هرغنچه نشست
باغ در باغ غزلواره ی نیمایی بود
جلوه تا ماه رخش کرد در آیینه ی آب
چه دل انگیز ، چه زیبا ، چه تماشایی بود
خسته جانی که به رؤیا دم جانبخشش دید
چه نیازش به نفسهای مسیحایی بود
عرشیان نقش غبار قدمش را از فرش
هدیه بردند که سرمایه ی بینایی بود
پیر ما در سفر سبز بهار آیینش
نکته ای گفت که سرمشق اهورایی بود
هفت اقلیم جهان را به تماشا گشتیم
همه جا عشق به اندازه ی تنهایی بود!
❣️عباس خوش عمل کاشانی❣️
نیما راسخ
۷ آبان ۱۴۰۲
واقعا در حق کسانی هم جفا کرده اند….شاعر فرزانه ای چون استاد عباس خوش عمل کاشانی را که حق استادی بر گردن بسیاری از با بیل بیلبورد بالا رفتگان در سطح شهر دارد فراموش کرده اند…..برای شناخت بیشتر ایشان من چرا بگویم؟اسم بلندش را در گوگل سرچ کنید.همین.ضمنا ایشان نشان درجه یک هنر در شعر دارند که معادل دکتراست….همین تر!
لغزیان
۴ آبان ۱۴۰۲
“ملت ما ملت گریه است یا مردم ما مردم گریه و روضه هستند، نقل به مضمون از فرمایشات امام راحل ره.”
بنابراین شهر داری تهران انتخاب درستی از شعر مرثیه و عزا از شاعر گراشی انتخاب کرده که از باد های غمزده التماس و دعا دارد. خوب خلایق هر چه لایق.
ولی یک ایرانی عاشق شعر و ادب پارسی نمی داند گفته این صیادی مدیر عامل سازمان زیبا سازی شهر تهران را کجا دلش بگذارد که نمیرد و دق نکند
ایشان ” گفته … در گام اول اصرار چاپ عکس شاعران را داشتیم چرا که آنان هم قهرمان هستند و در قله ادبیات ایران ایستاده اند”
کاش می گفت بر قله ادبیات جمهوری اسلامی ایستاده اند، بیچاره ایران که گرفتار چه اعجوبه های شده
اضافه کنم غالبا در شعر فارسی باد با چهره مثبت و روشن و زیبایی خود که بوی مشک و بهار وخبر خوش یا خبر معشوق را دارد بکار می گیرند.
ای نفس خرم باد صبا — از بر یار آمده ای مرحبا
ای باد صبحدم خبر دلستان بگوی–وصف جمال ان بت نامهربان بگوی
ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی–از این باد ار مدد خواهی چراغ د…
چون است حال بستان ای باد نوبهاری –کز بلبلان بر آمد فریاد بی قرا…
ای باغ همی دانی گز باد که رقصانی–آبستن میوه ستی سرمست گ.
وصدها بیت دیگر از دیگر شاعران ایران زمین با این فروریختن قله ادبیات ایران زمین تنها می توان گفت . به جای مه نشسته گربه گور، و چنین است که شاعر شهر ما باد هم را غمزده می بیند. درست مقلذ بر گفته امام