هفتبرکه: ۱۱ ماه پس از شروع به کار دولت چهاردهم، یعقوب میرزایی قیری با شعار تغییر در نگاه و عمل و تاکید بر وحدت، به عنوان نماینده دولت در شهرستان گراش، بر صندلی فرمانداری نشست.
به گزارش هفتبرکه، مراسم معارفه و تکریم فرماندار جدید شهرستان گراش، یعقوب میرزایی قیری، عصر چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴، با حضور حجتالله رضایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس؛ سید کمال علوی، مدیر کل امور سیاسی استانداری؛ سید محمدحسن موسوی، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس؛ به نمایندگی از استاندار فارس برگزار شد. فرمانداران لارستان و اوز، امام جمعه گراش و مسئولین اداری، نظامی و انتظامی و به ویژه همشهریان قیری فرماندار، از حاضرین در این جلسه بودند.
در روزی که سالن اجتماعات در زیرزمین فرمانداری یکی شلوغترین روزهای خود را میدید، یعقوب میرزایی قیری به عنوان ششمین فرماندار گراش در ۱۶ سال گذشته معرفی شد. میرزایی در ستاد مرکزی وزارت کشور، استانداری فارس، فرمانداری شهرستان شیراز و فرمانداری شهرستان قیر و کارزین سمتهای مختلفی داشته است. او دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی و کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی است.
همزمان با فرماندار، قاسم فرسوده نیز به جای مسلم برزگران به صندلی معاونت سیاسی فرمانداری برگشت. قاسم فرسوده که از نامزدهای فرمانداری گراش هم بود، از سال ۱۳۹۳ تا آبان ۱۴۰۱ در همین عنوان معاونت سیاسی-امنیتی فرمانداری حضور داشت و با یک وقفه سهساله، دوباره به اتاق معاونت فرمانداری بازگشت.
یعقوب میرزایی قیری پس از خواستخدایی، کریمیفرد، فرودی، غلامپور و طاهرزاده، ششمین فرماندار گراش خواهد بود. طاهرزاده از ۵ خرداد ۱۴۰۱ در گراش حضور داشت و سه سال خدمت او ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴ در گراش به پایان رسید. هر چند حکم میرزایی و فرسوده ۲۰ روز پیش در ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ صادر شده بود، اما جنگ ۱۲روزه باعث تاخیر ۲۰روزه در تودیع و معارفه شد. (اینجا).
فرمانداری گراش با دو معاونت اداره میشود. یعقوب میرزایی در کنار خود قاسم فرسوده را در معاونت سیاسی و امنیتی و محمدکاظم جعفری را در معاونت برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی دارد.
فرماندار پیشین گفت که بروشور و گزارش عملکردی برای این جلسه آماده نکرده است. فرماندار جدید از داشتن یک برنامه توسعه راهبردی برای شهرستان گفت.
طاهرزاده: در این سه سال، شب و روز به فکر مشکلات شما مردم بودم
پس از قرائت قرآن و سپس ادای احترام به سرود جمهوری اسلامی، محمود طاهرزاده، که به مدت سه سال سکانداری فرمانداری شهرستان گراش را بر عهده داشت، سخنرانی کرد. او در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی و شهدای جنگ ۱۲روزهی تهاجم رژیم اسراییل به خاک ایران، از گراش با عنوان «شهر خوبان و نیکان» یاد کرد و با خیر مقدم به مهمانان گفت: «خدمت به شما مردم در طول این سه سال و نیم به نحوی بود که نه تنها احساس غربت نکردم بلکه از همت بلند، مهماننوازی، دوستی، محبت و خونگرمی شما، اینجا را، گراش را، همچون زادگاه خودم میدانستم و میدانم. محبت شما مردمان شهر خوبان و نیکان به نحوی بود که در قلبم و ذهنم برای همیشه این سه سال و نیم جاری و ساری خواهد بود. تلاش کردم خدمتگذاری صادق باشم و شب و روز صادقانه و فروتنانه بدون هیچ عده و عدهای و با ترک تشریفات اداری، سعی کردم اینها را بشکنم و در کنار شما، در جمع شما و در میان شما مردم باشم. همدرد و همزبان و همراه و همدل شما باشم و در میان شما شنوندهی خوبی برای خواستههایتان باشم.»
او در بخش دیگری از سخنانش افزود: «افتخار خدمت به شما در دولت سیزدهم مرحوم دکتر آیتالله رییسی و در دولت چهاردهم دولت وفاق به اینجانب عنایت شد.» او با تشکر از دکتر ایمانیه استاندار سابق فارس و دکتر امیری استاندار فعلی، در ادامه گفت: «اقداماتی که در طول این سه سال انجام شد، از فضل خدا بود. عنایت و لطف پروردگار به همراه همکاری، همیاری و همدلی و در صحنه بودن شما مردمان خوب و نیکاندیش و مهربان و شریف این خطه از جنوب فارس. آنچه انجام شد قطعا استحقاق شما مردم بوده و بایستی انجام میشد. ما از انجامنشدهها غمگینیم و انجامشدهها از فضل پروردگار بوده است.»
طاهرزاده افزود: «از ابتدا سعی کردم کارهایم را بر پایه مبنای علمی و مدیریت بهروز و با تغییر روش به انجام برسانم. خدا را شاکرم که در این سه سال و اندی سال شب و روز به فکر مشکلات شما مردم بودم. مشکلاتی که گاها میراث گذشتگان از من بود و گاها مشکلاتی که جدیدا ایجاد میشد و بایستی سینه سپر میکردیم برای حل مشکلات. ظرفیتهای بزرگ گراش را سنجیدیم و مدنظر قرار دادیم. سند چشمانداز و سند توسعهی چهارساله آماده شد و بر پایه تجارب بیست سالهام در وزارت کشور و فرمانداری همه با هم با کمک و یاری نخبگان علمی، دانشگاهی و مذهبی، معتمدینِ اداری و سیاسی سعی کردیم با روشی نوین و با همین خط مشی گراش را به حرکت درآوریم و کارها را رو به جلو به سرانجام برسانیم. موفقیتها و اقدامات گویای ادعای ماست. در حل مشکلات مردم که مردم بهترین قاضی هستند. انشاالله این مسیر برای خدمتگذاری برای دوستان بعد از ما نیز هموار باشد و این خادمان نیز در قبال وظایفشان در برابر شما مردم قطعا خدمت و مبادرت خواهند ورزید.»
طاهرزاده ادامه داد: «در این راه قطعا اختلافاتی در سلیقهها و دیدگاهها و نظرها بود که این بسیار معمولی و طبیعی است در زمینهی مدیریت. ناملایماتی بود. گاها اینها نیز در عالم سیاست قابل هضم است. اما مشی ما وحدت و تعامل، همراهی و همکاری و با هم بودن، برای یک نقطه؛ توسعهی روز به روز گراش و شهرستان گراش این دیار خوبان بود. راه حل اصلی وحدت است. وحدت سرلوحهی ما در مدیریتم در حوزهی جنوب بود.»
او از مردم گراش خواست با حفظ وحدت به همکاری با فرماندار جدید و تیم او کمک کنند و از مسئولین شهرستانی و استانی خواست برای پیشرفت گراش اهتمام جدی به عمل آورند. او با تشکر از مردم گراش و دوستان و همکارانش در پایان گفت: «با افتخار میگویم من گراش و گراشی را قلبا دوست دارم. اینجا شهر من، عشق من، خانهی من و زادگاه من است.»
امام جمعه گراش: توفیق برای یک مسئول، امانتداری و صداقت در ارتباط با مردم است.
حجت الاسلام بخشایشپور، امام جمعهی گراش، در بخش دوم این برنامه در سخنانی ضمن خوشامد به مهمانان حاضر و عرض تسلیت و گرامیداشت ایام عزاداری حضرت امام حسین (ع) و شهدای انقلاب و جنگ ۱۲روزه تحمیلی گفت: «التزام عملی خودمان را در خدمت به نظام و مردم بدانیم. مخصوصا در این ایام که در دفاع مقدس دوم قرار گرفتیم، تکلیف مسئولین سنگینتر شد. هم قدرشناس و هم فعال باشند.»
او افزود: «بالاترین توفیق برای یک مسئول حداقل یک بار مطالعهی دستورات مدیریتی وجود اقدس امیرالمومنین به جناب مالک اشتر است.» و ادامه داد: «آنچه در کلام امیرالمومنین باید خیلی به آن توجه کنیم رعایت تقوا است. این شاهبیت همهی توصیفها است. تقوا یعنی هر کسی شد مسئول این فرصت یک امتحان و ابتلا برای او است و مراقب باشد از این فرصت استفاده کند در خدمت به دین و برای روزهای نداری و قبر و قیامت.»
بخشایشپور در ادامهی سخنانش گفت: «اگر التزام عملی باشد واقعا به اندازهی وسعمان حداقل خدمت و تلاش میکنیم.» او در مورد حضور محمود طاهرزاده نیز گفت: «او یک مسئول متدین، مردمی، فعال، دلسوز، نقدپذیر است که دعای خیر بسیار زیادی پشت سر او است. همهی مسئولین در همهی دورهها زحمت کشیدهاند و زحمت هم میکشند اما انصافا حضور این بزرگوار در حوزههای مختلف مخصوصا در حوزهی نهضت ملی مسکن. بنده به نیابت از مردم عزیز شهرستان از شما و خانوادهی محترمتان تشکر میکنم و انشاالله خداوند خیر و دنیا آخرت نصیب شما کند. مسئولیتها میآید و میرود و ما در قبال خون شهدا مسئولیم. انشالله به تکلیف عمل میکنیم.»
او ضمن تبریک به فرماندار جدید شهرستان گفت: «همان تعهدی که ما بر اساس سیاستهای کلان حضرت آقا نسبت به اینکه چه سیاستی دارد در حمایت از دولتها، همان ارتباط و فعالیتهای دوستانه و کمک همانطور که خدمت آقای طاهرزاده بودیم، خدمت عزیزان نیز هستیم. هیچ وقت دولتستیز نبودیم ولی به دفاع از مردم مطالبات کردیم و قبلش کمک به مسئولین. تاکید حضرت آقا است که اول مشکل را با مسئول مربوط مطرح کنید. با مسئول مافوق مطرح کنید و چند بار هم مطرح کنید.»
امام جمعه افزود: «در گراش در طول هفت سال که خدمت میکنم، وحدت شاکلهی اصلی پیشرفت کارها است به خصوص در مجموعهی تامین و شورای اداری و این وحدت در گراش واقعا مثالزدنی است و آقای میرزایی این را تقویت کند. همراهی مردم گراش با دولتها و نظام و خلاهای مالی و سایر مسائل را که مردم ما میگیرند. تعهد مردم گراش به نظام و انقلاب همیشگی است و همیشه پای کار بودهاند و واقعا نیازمند تقدیر و تشکر است. آنچه که خدمت به این مردم است و توفیق برای یک مسئول است، امانتداری و صداقت در ارتباط با مردم است. هر مسئولی که خود را حقیقتا متعلق به مردم بداند باید حافظ اسرار مردم باشد. اگر اینجور بود توفیقاتش زیاد است.»
او ادامه داد: «یکی از شاخصههای مهم برای مقبولیت یک مسئول، بستگی به حلقهی مشاورین و اطرافیان دارد. اگر حلقههای مشورتی انسانهای امین، بدون غرض و باندبازی سیاسی باشد، هدفشان خدمت به دولت، مردم و نظام باشد، توفیق این مسئول خیلی بیشتر است. این دیگر تدبیر مسئولین عزیز ما را میطلبد تا با همین نگاه کارها را پیش ببرند.»
قائم مقام ستاد دکتر پزشکیان در گراش: مسیر آشتی و وفاق واقعی را بگشایید
رضا دیباچی، قائم مقام ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در گراش، سخنران بعدی بود. او در سخنانی ضمن گرامیداشت ایام شهادت امام حسین (ع) و شهدای جنگ ۱۲روزه گفت: «به نمایندگی از ستاد دکتر پزشکیان در گراش از آقای طاهرزاده و معاونت سیاسی فرمانداری گراش آقای برزگران که در طی دوران خدمتگذاری نهایت تلاش را به کار بردند تقدیر و تشکر به عمل آورم.» او افزود: «برای آقای میرزایی که از خانوادهی معظم شهدا هستند و معاونت سیاسی آقای فرسوده آرزوی توفیق و خدمت صادقانه به مردم این شهرستان زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را از خداوند منان مسئلت دارم.»
دیباچی با اشاره به برههی حساس کنونی و تجاوز رژیم متجاوز اسراییل به کشورمان خطاب به فرماندار جدید ادامه داد: «شما به عنوان نمایندهی عالی دولت وفاق ملی در شهرستان گراش، مهمترین و تنهاترین وظیفهتان حفظ آرامش، امنیت و خدماترسانی بیکم و کاست طبق نص صریح قانون اساسی به مردم بر عهده دارید.»
او در ادامه به لزوم توجه به قشر عظیم ناراضی مردم در جامعه اشاره کرد و گفت: «با پاکدستی و اخلاص عملی که در شما سراغ داریم، شایسته است نویدبخش دورهای جدید در خدمترسانی نظام مقدس جمهوری اسلامی به مردم باشید، تا کمی و کاستیها در حوزههای مختلف جبران شود. او ادامه داد: «آقای میرزایی، فرماندار محترم، پایبندی به قانون از سوی شما و مجموعهی تحت امر جنابعالی اولین خاکریزی است که ملزم به صیانت از آن هستید. چرا که دولت و نمایندگان مامور به اجرای دقیق و صحیح قانون اساسی بیکم و کاست میباشند. جنابعالی مجری قانون هستید. متاسفانه بر اثر سهلانگاریها و برخی خوانشهای سلیقهای از قانون طی این چند دهه، این خاکریز دچار تخریبهایی شده است و گواه این سخن حدود نیمی از مردم است، که ناراضی بودند و در انتخابات اخیر شرکت نکردند. این شهروندان تا پای جان در دفاع از کشور و نظام ایستادهاند، اما از قانونشکنی و قانونگریزی و عدم اجرای صحیح قانون توسط برخی از متولیان امر دلسرد و نومید شدهاند. از گسترش رانت و فساد اداری و مالی در برخی از لایههای نظام که به دلیل عدم رعایت قانون و یا تفسیرهای سلیقهای و استمساک از قانون به نفع عدهای خاص اتفاق میافتد، به شدت گلهمند هستند.»
دیباچی ادامه داد: «دنبال مقصر نیستیم اما برخی از مسئولین با کمی اختلاف، از بدو انقلاب تاکنون در این وضع سهیم هستند و چپ و راست با هم تفاوتی ندارد. تنها زیاندیدهی این وضعیت نابهسامان مردم عادی هستند. سرمایههای واقعی نظام اسلامیمان همین مردمی هستند، که قهرشان از نظام باعث پیشروی دژخیمان، و اتحاد و انسجامشان با نظام باعث عقبنشینی بدخواهان این کشور میشود. بر شما واجب است به سهم خود در این شهرستان که بیش از ۱۳۰ شهید در راه انقلاب و وطن نثار کرده، به درد و گلهمندی بخش اکثریت جامعه گوش کنید و مسیر آشتی و وفاق واقعی را بگشایید.»
دیباچی در پایان گفت: «تا دیروز همگام و همراه شما بودیم و مورد حمایت ما ستادیها به عنوان پایگاه اجتماعی دولت منتخب. از امروز ضمن حفظ حمایت از دولت تا جایی که همگام و همراستا با مطالبات بهحقِ مردم باشید، ما در سمتی که تعلق ذاتی به آن داریم، یعنی کنار مردم و مخصوصا آن اکثریت گلهمند، قرار خواهیم گرفت؛ چون به آنها در تحقق مطالباتشان طبق وعدهها و شعارهای دولت منتخب قول دادهایم و سوگند همراهی خوردهایم. ما در نقش رابط بین مسئولین و مردم پیگیر مطالبات قانونی و حقوق به حق و مسلم شهروندی عمل خواهیم کرد. باشد که زبان همدیگر را به درستی درک کنیم. ما شعارها و وعدههای انتخاباتی که جنابعالی نمایندهی دولت آن هستید، فراموش نکردهایم و برای حفظ و ترمیم سرمایههای اجتماعی نظام، مسئولیت نظارتی خود بر عملکرد دولت را به انجام خواهیم رساند. وعدههای که به وقت طلب رای به مردم دادیم، فراموش نکنید، که خلف وعده از بدترین خصلتهای انسان، مخصوصا یک فرد مومن است. خدمتگذار واقعی مردم و سربازان متعهد و پاکدست برای کشور و نظام؛ در جهت بازآفرینی سرمایههای اجتماعی نظام باشید.»
او در پایان گفت: «مردم را دریابید و تنها مردم را ولینعمت خود بدانید. این مناصب تنها به برکت حضور مردم نصیب شما مسئولین شده است و بس. شماها وامدار هیچ شخص و گروهی یا گعدههای پنهانی قدرت و ثروت نیستید. وامدار مردم هستید و کمر همت به جلب رضایت این مردم ببندید که خیر و صلاح شما و همه در رضایت خدا و خشنودی بندگان است.»
معاون سیاسی استاندار: هرگاه هر دشمنی تجاوز کرد، با خسارت به عقب رانده شد
در بخش بعدی این مراسم، حجتالله رضایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، سخنرانی کرد. رضایی ضمن عرض تسلیت ایام شهادت امام حسین (ع) و شهدای انقلاب و شهادت فرماندهان، دانشمندان و جمعی از هموطنان در جنگ ۱۲روزه، در بخش نخست صحبتهایش به تشریح سیاست بینالملل و شرایط موجود کشورمان پرداخت.
او پس از ابلاغ سلام گرم استاندار فارس، حسینعلی امیری، به مردم شهرستان گراش، گفت: «در شرایطی حساس و وضعیتی قرار گرفتیم که امروز در نظام بینالملل چنین جنگ یا نبردی کمتر وجود داشته است؛ به جز جنگ جهانی اول و دوم. اگر به تاریخ نگاهی داشته باشیم، شاید بیش از دویست نبرد بزرگ و کوچک داشتهایم. در نبردها و جنگهای مهم ممکن است مرزها تغییر کرده باشد و یا نگاههای هیاتهای حاکمه در طول تاریخ نگاههای متفاوتی بوده است و همینطور ما به زمان خیلی نزدیک و قرن بیستم اشاره میکنیم؛ یعنی جنگ هشت ساله و دفاع مقدس.»
رضایی ادامه داد: «دیدیم که یک وجب از خاک ما، دشمن نتوانست از ما بگیرد یا به یغما ببرد. به چه دلیل؟ اگر به گلزار شهدایتان مراجعه کنید، اگر به تاریخ و کارنامهی خود در صحنههای نبرد نگاه کنید، میبینید که رشادتهای ملت ایران، جانفشانیهای شما عزیزان و شهدایی که در اقصی نقاط این کشور و آزادگان و جانبازان، همه رشادت و شجاعت را در طبق اخلاص قرار دادند و اجازه ندادند که دشمن به تمامیت ارضی ما تجاوز کند و اگر هم تجاوزی صورت گرفت با خسارات فراوان به عقب رانده شد.»
معاون امنیتی استانداری فارس افزود: «در جنگهایی که بعد از دفاع مقدس داشتیم، دیدیم که در ابعاد مختلف تحریمها صورت گرفت و نبردها در دوران جنگ سرد باز هم چشم طمع دشمن به ما وجود داشت.»
رضایی به جنگ اخیر ۱۲روزه رژیم اسراییل علیه ایران اشاره کرد و گفت: «دیدیم در چند روز گذشته با چه جنگ همهجانبه و نوظهور و نوپدید مواجه شدیم. جنگهایی که در ادبیات نظامیون و سیاسیون به جنگهای ترکیبی و هیبریدی معروف است. جنگی که در تمام ابعاد وجودی سالها برنامهریزی کرده بودند. بعد از سال ۲۰۰۱ و بعد از واقعهی ۱۱ سپتامبر، آمریکا و متحدین خود در اتاقفکرهای نظامی و اطلاعاتی و امنیتی خود پژوهش کردند که موازنهی قدرت از دست آمریکا و متحدینش دارد خارج میشود. آن هژمونی و تسلط بر دنیا را دارد از دست میدهد. آنجا بود که صاحبنظران سازمان سیا و پنتاگو، طرحی ارائه دادند به نام خاورمیانه بزرگ. و برای این خاورمیانه بزرگ از قبل و دههای گذشته، یک پیکرهای از اعتقادات و نظم و تمام ابعاد وجودی سیاسی، نظامی و امنیتی خود تراشیدند به نام رژیم صهیونیستی در خاورمیانه. برای این کشور نماینده ناتو را در خاورمیانه مامور کردند، تا بتواند ماموریتها و تکالیفی که ناتو در برنامهی خود برای ایجاد موزانهی قدرت دارد و برای تسلط آمریکا بر جهان، این ماموریت را در خاورمیانه به رژیم اسراییل محول کردند؛ تحت عنوان خاورمیانه بزرگ و شمال آفریقا.»
«با این بهانه که با اسلام افراطی مبارزه کنند. در صورتی که ما شاهد بودیم که داعش و اسلام افراطی محصول خودشان بود در پیرامون ما و کشور ما و در عراق و لبنان و سوریه. چرا چنین برنامهریزی را برنامهریزی کردند که در سال ۲۰۲۵ پازل خودشان را تکمیل کنند؟ آن روز گفتند ربع قرن برای طرح خاورمیانه بزرگ لازم داریم. ۲۵ سال. چرا پازل آنها تکمیل نمیشود؟ دلیلِ آن دویست جنگ و هفتاد جنگ عمده و بزرگ با کشور ما چه بوده؟ یک دلیل اصلی همواره در تاریخ وجود داشته و وجود خواهد داشت و آن موقعیت ژئوپولتیک و جغرافیای سیاسی ما است و چیزی که آن را مضاعف کرده و مورد تهاجم دشمن و تعرض او قرار گرفتهایم، شان ایدئولوژیک نظام ما است. پس به خاطر دو شان و جایگاه در مناسبات بینالمللی کشور ما امروز مورد تهاجم است. چرا؟ چون این دو شان باعث اقتدار و استقلال نظام جمهوری اسلامی در منطقه و مناسبات بینالملل است و امروز میدانند برای ایجاد موازنه قدرت در نظام بینالملل اقرار میکنند که نمیشود بدون توجه و اهتمام به ایران و نظام جمهوری اسلامی موزانه قدرت را به نفع خود رقم بزنند. اینها عظمت نظام و عظمت ملت ایران است. و جنگ ۱۲روزه در همین راستا است.»
معاون استاندار فارس در ادامه افزود: «آنها در پژوهشکدههای خود، رژیم صهیونیستی، متحدانشان که ناتو و در راس آن آمریکا باشد به این نتیجه رسیدند که باید ماهیت و منابع و مولفههای قدرت خود را به قدرت هوشمند حرکت دهند. قدرت هوشمند چیست؟ در ادبیات سیاسی و به تعبیر سیاستمداران قدرت سخت (قدرت نظامی) و قدرت نرم در حوزه اقتصاد، دیپلماسی و فرهنگی مساوی با قدرت هوشمند است؛ و گفتند هر دو اینها را باید ببریم در بستر فناوری تا بتوانیم آن تسلط خود را بر جهان و صاحب قدرت هوشمند باشیم.»
«با تمام این برنامهها و مانورهای نظامی و شبیهسازی در کشور قبرس، با تمام توان به میدان آمدند و ۱۲ روز تجاوز و تعرض به خاک ما، حریم هوایی ما، به شهادت رساندن فرماندهان ما، دانشمندان هستهای، نیروهای امدادی، مردم بیدفاع و حتی کسانی که در بیمارستانها بودند. اما این سوال مطرح است که چرا با چنین توان و ظرفیتهایی که قدرتهای برتر همه به این رژیم کمک کردند و بعد گفتند آتشبس؟ دو عامل مهم، اول قدرت نظامی بازدارنده و یک عامل بسیار مهمتر به عنوان مولفه و منبع قدرت و مایع قطعی قدرت بعد از قدرت لایزال خدا، قدرت مردم و شما بوده است. اگر به منابع قدرت در بُعد نظامی نگاه کنیم و یک مطالعهی دقیق داشته باشیم؛ میبینیم سلاحهای مدرن ممکن است روزی فرسوده شوند و کارکرد خودشان را از دست بدهند، کلاهکهای هستهای ممکن است کارکرد خود را در برابر سلاحهای جدید از دست بدهد. تنها مولفهای که همواره در تاریخ بشر پایدار بوده، قدرت مردم است.»
او اضافه کرد: «حکمرانی بدون توجه به مطالبات مردم، حکمرانی با عقلانیت محسوب نمیشود. گفتمان حضرت امام، مردم بود. اگر مردم قیام نمیکردند و حضرت امام رهبری نمیکرد انقلاب ما پیروز نمیشد. مگر غیر از این بود. مولفههایی که مردم در اختیار داشتند اتحاد و انسجام و اجماع و دفاع ملی در این ۱۲ روز بود. انسجام ملی حتی کسانی که نقدی داشتند و گلهمند بودند به من مسئول و امثال من، اما یک صدا گفتند ایران اسلامی. محاسبات دشمن را مردم به هم ریخت. معادلات دشمن و قدرتهای برتر را شما مردم به هم ریختید.»
«حتی مخالفینی که بیرون از مرزها بودند، بعضی از آنها عقلانیت داشتند و گفتند ایران. این موهبت الهی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی چه موهبتی بالاتر از مردم؟ این ۱۲ روز خسارتهای زیادی داشتیم اما دستاوردهایمان هم قابلتوجه بود. انسجام و اتحاد ملی و چه نعمتی فراتر از این.»
رضایی پرسید: «حال وظیفهی ما چیست؟» و پاسخ داد: «این روزها تحت عنوان عملیات روانی دیدیم که دشمن در رسانههای خود چهار-پنچ کلیدواژه دارد و دنبال میکند. کلیدواژههای ترس در افکار عمومی، ناامیدی در افکار عمومی ملت ایران، اختلافافکنی و ایجاد احساس شکست در بین ملت ایران. اینها را برنامهریزی کرد تا به اهداف شومش برسد اما همهی اینها خنثی شد. با درایت اتاق فکر نظام، تدبیر مقام معظم رهبری و تمام ارکان نظام و در راس آن مردم. انصافا مردم پیشتازتر از ما هستند. چنین مردمی اصالت دارند. چنین مردمی که علیرغم گلهمندیهایی که به ویژه در حوزهی اقتصادی داشتند، ایستادند.
او افزود: «دشمن برای بازسازی توان خودش آتشبس و عقبنشینی کرد. از بیست و دوم تا چهارم که آتشبس شد، باید عینکهایمان را برداریم و بگذاریم کنار. باید عینک واقعبینانه بیاوریم تا خوب مردم را ببیند. باید مطالبات مردم را خوب ببیند. خطکشهایمان را عوض کنیم و خودی و غیرخودی نکنیم. شیعه و سنی نکنیم برای ایران. همه یکصدا ایستادیم و خواهیم ایستاد برای ایران. من تمنا دارم که در این ایام در هر جریان سیاسی در بستر نظام جمهوری اسلامی و هر نگاه فکری و در هر لباسی هستید، مبادا سخنان اختلافانگیز بزنید. هرگز! هر که در هر لباسی باشد، مطمئن باشید خیانت کرده به شهدا و نظام و به ملت ایران.»
حجتالله رضایی افزود: «وقتی مقام معظم رهبری در دیدار با استانداران تاکید کردند بین مردم بروید امروز را پیشبینی میکرد. آقای استاندار دکتر امیری و تمام مدیران علیرغم هشدار خودمراقبتی دستگاههای امنیتی، چون دشمن میخواهد اتاق فرمان را بزند، باز در صحنه و بین مردم حضور داشتند. در آن روزها کلیدواژهی مقام معظم رهبری تفویض اختیارات به استانداریها بود، چون این روزها را پیشبینی میکردند. که در شرایط جنگی استانداران و فرمانداران به راحتی بتوانند تصمیم بگیرند.»
معاون استاندار: ضریب شرافت گراش بالاست
معاون استاندار، در بخش دیگری از صحبتهایش در مورد گراش گفت: «به نشانه ادب، به پاس این همه شرف و شرافت سر تعظیم فرود میآورم، آن هم در شهرستانی که موسوم به خیرین است. خیر چه کسی است؟ خیر کسی است که از خود عبور میکند. در مطالعات شخصیت، شما شهرستانی هستید که ضریب شرافت شما بالا است، چون خیرین زیادی دارید، کمک به دولت در ابعاد مختلف، و اینها را نمیشود کتمان کرد. این هم به منزله این نیست که دیگران شریف نیستند، خیلی از انسانها هستند که ضریب شرافتشان بالا است و پنهان کارهای خیر خودشان را انجام میدهند. خیر کسی است که بیشتر از یک مولفه را و بیشتر از همه همدلی را با خود حمل میکند. شما انسانهای شریفی هستید.» معاون امنیتی-سیاسی استاندار فارس درباره لزوم تغییر گفت: «تغییر در ذات آفرینش وجود دارد. تغییر همراه با تدبیر یک نیاز ضروری است که در زندگی فردی همه ما در ابعاد مختلف وجود دارد.»
او ضمن تقدیر و تشکر از زحمات محمود طاهرزاده و ادب و مهماننوازی او، در معرفی فرماندار جدید گفت: «او از خانوادهی معظم شهدا و از انسانهای باتجربه در حوزه وزارت کشور، در سطح ملی کار کرده است. در استان در ابعاد مختلف کار کرده است، در فرمانداریها، در بازرسی و حوزههای حقوقی، رشتهی تحصیلی ایشان هم علوم سیاسی از دانشگاه اصفهان است و فوقلیسانس روانشناسی از دانشگاه فیروزآباد دارد.»
رضایی چند تاکید و توصیه هم داشت و افزود: «چند توصیه از سوی استاندار داریم. با فساد مبارزه کن. در هر موقعیتی و هر کس با فساد مبارزه کن. اگر امروز ما خواستیم با فساد مبارزه کنیم، مطمئن باشید که موانع سر راهمان ایجاد میکنند و بدون هزینه و زحمت نمیگذارند. و خیلی جاها به شما تهمت میزنند. خوشحالم که در حوزه معاونت سیاسی، که اجازه ندادیم که کسانی با دلالی پستفروشی کنند. فضا را برایشان ناامن کردیم، اگر کسی چنین نیتی داشت. ما بدون حب و بغض، مختصات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و عمرانی هر شهرستان را در نظر گرفتیم و چند گزینه را بررسی کردیم. زمان برده است و ممکن است خیلی هم زمان را دست داده باشیم به گمان بعضی از دوستان و منتقدین؛ اما نگذاشتیم کیفیت فدای بعضی از مسائل کنیم. دیر آمدیم، اما سعی کردیم نیروی کیفی بیاوریم. در انتصابات سعی کردیم مرزهایی را که در ذهنهای فرسوده برخی وجود داشت از بین ببریم. شایسته سالاری؛ اینها سرمایه اجتماعی هستند.» و به انتصاباتی که در حوزههای مختلف صرف نظر از تنگنظریها انجام شده، نام برد. او در پایان خطاب به فرماندار جدید افزود: «مثلث امام جمعه، نماینده محترم مجلس و مردم را فراموش نکن و از مردم مشورت بگیر. از خیرین عزیز نیز مشورت بگیر.»
در بخش بعدی این مراسم سید کمال علوی، معاون اداره کل امور سیاسی استانداری فارس، متن تکریم لوح تقدیر محمود طاهرزاده از سوی استاندار فارس و متن حکم معارفهی یعقوب میرزایی قیری را قرائت کرد.
سپس هدایا و لوحهای تقدیری از سوی دفتر امام جمعه، نهادها و سازمانها و افراد به محمود طاهرزاده تقدیم و متن لوح تقدیر امام جمعه گراش قرائت شد.
فرماندار جدید گراش: انتظار مردم از تغییر، تغییر در نگاهها، تفکر و عمل است
در پایان مراسم، یعقوب میرزایی قیری در سخنانی کوتاه ضمن تشکر از استاندار فارس گفت: «کلید واژهی اصلی در این چند روز و چند هفته اخیر ایران است. ما برای ایران چه کنیم؟ به احترام ایران و ایرانی و به احترام گراش و گراشی، چند لحظه تعظیم مینماییم.» و حاضران به احترام برخواستند و تعظیم کردند.
او افزود: «چه کنیم که بتوانیم موثر باشیم برای ایران. میتوانیم در همین گراش با مردمان سخاوتمندش، با همه پتانسیلها و ظرفیتهایی که در این شهرستان وجود دارد، الگوهای موفقی را ارائه دهیم. انتظار مردم از تغییر، فقط تغییر یک نام نیست، بلکه تغییر در نگاهها، تفکر و عمل است و برای این تغییرات نیازمند فضایی آراسته به خرد جمعی است، تا با آن به اتحاد و انسجام برسیم. برای رسیدن به اتحاد و انسجام باید مردمدار باشیم. باید خود را فراموش کنیم و به ما بپیوندیم.»
او افزود: «در همین ابتدا فکر کردم، چه کنیم که اتحاد بیشتری نه فقط در شهرستان بلکه با شهرستانهای همجوار داشته باشیم. فرمانداران شهرستانهای لار و اوز هم تشریف آوردند تا اتحادی با شهرستانهای همجوار هم به وجود آوریم و کارهای بزرگی رقم بزنیم. در همین راستا برنامه توسعهی راهبردی شهرستان گراش را تهیه کردیم. بعد از نیازسنجی و امکانسنجی در شهرستان و همچنین شهرستانهای همجوار، این برنامه را اجرایی میکنیم به امید آنکه بتوانیم قدمهای موثری برای ارتقا شهرستان گراش آنگونه که حق این شهرستان است، برداریم.»
میرزایی قیری در پایان صحبتهایش شعری از محمدجعفرخان مقتدرالممالک، متخلص به شیدای گراشی، شاعر گراشی، در مدح امام حسین (ع) خواند.
اهدا حکم استاندار فارس، دکتر حسینعلی امیری به یعقوب میرزایی قیری، فرماندار جدید گراش، با حضور امام جمعه گراش، معاونین استانداری فارس و مسئولین نظامی و انتظامی پایان بخش برنامه بود. هر چند پس از پایان برنامه نیز بازار روبوسی و تبریک، تشکر و خداحافظی گرم بود.