محمدعلی شامحمدی: ویدیوهای او در اینستاگرام و تلگرام را خیلیها دیدهاند. با آن لحن خاص و طنز کلامش، چیزی کم از آقای اصغری، هواشناس شناخته شدهی صدا و سیما، ندارد. شاید برخی این کار او را مسخره کنند، اما اصغری گراش عاشق هواشناسی است و بیشتر از آن عاشق باران است.
عبدالله محسنی به سبک عربها خود را عبدالله احمد محسنی معرفی میکند. متولد ۱۳۵۱ است و از کودکی با پدربزرگاش به طبیعت میرفت و هواشناسی سنتی و اسمهایی مثل باد شمال و باد قوس را از او یاد گرفته است. میگوید از نوجوانی اخبار را میشنیده تا به بخش پایانی و هواشناسی برسد. هر چند در خارج از کشور شاغل است، اما فصلهای بارش هر طوری هست خود را به گراش میرساند.
از چهار سال قبل کار کمی جدیتر شده است. او با همکاری محمود آذرآیین که درس هواشناسی خوانده است، در گروه هواشناسی جنوب فعال است. دیگر در کنار هواشناسی سنتی شروع به خواندن نقشههای هواشناسی نیز کرده است. هوا که ابری میشود، چشم مردم به پیامهای واتساپی محمود و ویدیوهای عبدالله است که معلوم شود باید به باران امید داشت یا نه. مثل داروگ این دو پیامآور باران هستند.
خود عبدالله میگوید آگاهانه از طنز در گزارشهای هواشناسیاش استفاده میکند: «هر گزارشگر هواشناسی شیوه مخصوص به خودش را دارد. از آنجایی که تقلید در این کار را نمیپسندیم، بنده به شیوه خاص خودم، آن هم استفاده از الفاض بومی، این کار را انجام میدهم. به همین دلیل از طنز استفاده میکنم که مردم هم این موضوع و داشتن طنز را میپسندند.»
خیلیها حتی فرماندار گراش پیگیر خبرهای گروه هواشناسی جنوب هستند. تنها درخواست عبدالله محسنی از فرماندار این است که سریعتر ایستگاه هواشناسی گراش راهاندازی شود.
در مستند ۹۵ ماندگار تهیه شده در گروه هواشناسی جنوب، میتوانید بخشهایی از پیشبینیهای هواشناسی عبدالله محسنی را نیز ببینید: