هفتبرکه: هفتمین اطلاعیه ستاد کرونا شهرستان گراش با موضوع نحوه برگزاری مراسمهای عزاداری دهه اول محرم منتشر شد.
محدود کردن زمان عزاداری به ساعت ۱۰ تا ۱۲ شب و همچنین ممنوعیت حرکت هیاتها از مهمترین بخشهای این مصوبه است. همچنین روضهخوانی در منازل ممنوع است ولی امکان روضهخوانی با مجوز در محله وجود دارد. سینهزنی سنتی، مراسم صبح عاشورا، موکب، تعزیهخوانی، برپایی کاروان عزاداری و مراسم شیرخوارگان حسینی نیز امسال ممنوع اعلام شده است.
تیم بازرسی متشکل از نماینده حوزه علمیه برادران گراش، معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، اداره تبلیغات اسلامی و هیات مذهبی شهرستان برای اجرای پروتکلهای بهداشتی نظارت خواهد کرد.
اداره تبلیغات اسلامی گراش را نیز در ابتدای این دستورالعمل اعلام کرده است: « تصمیمات و دستورالعملها در هر شهر، بستگی به شرایط کرونا آن شهر دارد و بین شهرهای مختلف متفاوت است. لذا این تصمیمات توسط ستاد مقابله با بیماری کرونای شهرستان گراش گرفته شده که خواهشمند است فقط به این دستورالعمل توجه شود و از اجرا و منتشر کردن پیامها و دستورالعملهای متفرقه و یا شهرهای دیگر جدا خودداری شود.»
🔴اطلاعیه شماره ۷ ستاد کرونا شهرستان گراش در سال ۱۴۰۰🔴
«ویژه برگزاری مراسمات عزاداری دهه اول محرم»
◾باتوجه به نزدیک شدن ایام محرم و برگزاری آیین های سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، براساس دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا و تصمیمات اتخاذ شده در جلسه مورخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ ستاد شهرستانی موارد ذیل جهت استحضار و همکاری لازم به حضور هم شهرستانیهای عزیز اعلام میگردد:
۱- برگزاری مراسم عزاداری به صورت عمومی در فضای باز با رعایت اصول کاهش زمان مراسم (حداکثر ۲ ساعت از ساعت ۱۰ تا ۱۲ شب)، تجمع حداقلی و رعایت فاصله اجتماعی (حداقل ۲ متر) و استفاده مستمر از ماسک انجام می شود.
۲- فضای باز مدارس، دانشگاه ها، پارک ها و زمین های ورزشی در صورت درخواست هیئتها جهت عزاداری در اختیار آنها قرار گیرد.
۳- تمهیداتی انجام پذیرد که در هنگام ورود و خروج عزاداران از مجالس تجمع صورت نگیرد؛ مردم به نوبت و با فاصله وارد یا خارج شوند.
۴- مسئولان برگزاری مراسم عمومی باید نسبت به رعایت کامل ضوابط بهداشتی، تعداد شرکت کنندگان، زمان برگزاری و نحوه پذیرایی متعهد شود.
۵- برگزاری مراسم عزاداری و روضهخوانی در منازل ممنوع است و در صورتی که اشخاص مایل باشند میتوانند در فضای باز محلات با اخذ مجوز از اداره تبلیغات اسلامی شهرستان و رعایت دستورالعمل های بهداشتی اقدام به برگزاری مراسم عزاداری نمایند.
۶- پیشنهاد میگردد تعداد هیات در سطح شهرستان افزایش یابد تا با افزایش هیئت ها از تجمع بیشتر مردم در یک مکان جلوگیری گردد.
۷- حرکت هیئتها از یک مکان به مکان دیگر و تجمع هیأت ممنوع است و نباید صورت بگیرد.
۸- هیات زنجیر زنی با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی (حداقل ۲ متر) در صورتی مجاز به برگزاری مراسم هستند که در یک مکان ثابت عزاداری نمایند.
۹- برگزاری مراسم تعزیهخوانی، برپایی کاروان عزاداری و مراسم شیرخوارگان حسینی در سطح شهرستان ممنوع می باشد.
۱۰- برگزاری مراسم سینه زنی سنتی در شهرستان گراش ممنوع می باشد.
۱۱- افراد مسن و دارای بیماریهای مزمن در منزل عزاداری کنند و در مجالس عمومی به هیچ وجه شرکت نکنند.
۱۲- هرگونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری ممنوع است.
۱۳- برپایی هرگونه موکب جهت پذیرایی از عزاداران و توزیع چای و شربت در سطح شهرستان گراش ممنوع می باشد.
۱۴- حتیالامکان نذورات حسینی در ادامه کمک های مومنانه و مواسات و همدلی ادای نذر گردد وکالا ها و ارزاق تهیه شده بصورت خام بسته بندی و بین نیازمندان توزیع گردد.
۵- نذورات خاص که امکان تغییر به دلیل مسائل شرعی را ندارند، با نظارت کارشناس بهداشتی پخت و توزیع صورت بگیرد و به صورت بیرون بر در ظرفهای یکبار مصرف بسته بندی و درب منازل اهالی محل توزیع گردد.
۱۶- برنامههای ابتکاری از طریق فضای مجازی توسط هیئت های مذهبی و متولیان فرهنگی شهرستان پیشبینی و در دهه اول محرم اجرا گردد.
۱۷- زمان برگزاری مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا، با رعایت فاصله گذاری و در فضای باز از ساعت ۱۱ تا یک بامداد خواهد بود.
۱۸- مراسم سنتی عزاداری روز عاشورا لغو و گهواره گردانی و دسته روی کتل و ذوالجناع جهت جلوگیری از تجمع افراد ممنوع است.
۱۹- تمامی هیات عزاداری و حسینیه ها در روز تاسوعا و عاشورا تنها مجاز به برپایی مراسم عزاداری در فضای باز، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از ساعت ۶ تا ۹ صبح هستند و از برگزاری مراسم متمرکز خودداری گردد.
۲۰- در صورتی که هیئت یا حسینیه ای مایل به پخت و توزیع نذری در روزهای تاسوعا و عاشورا باشد باید طبق دستورالعمل های بهداشتی و پس از اخذ مجوز از معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اقدام به پخت و بسته بندی طعام نمایند و تنها مجاز به توزیع نذورات درب منازل هستند و از توزیع طعام در مساجد، حسینیه ها و تکایا جداً خودداری نمایند.
۲۱- نماز ظهر عاشورا با رعایت دستورالعمل های بهداشتی در تمامی مساجد سطح شهرستان برگزار می گردد و نماز جماعت متمرکزی برگزار نمیگردد.
۲۲- تمامی هیات و دسته های عزاداری موظف به همکاری با نیروهای نظامی و انتظامی و معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی هستند.
۲۳- جهت اجرای دستورالعملها تیم بازرسی متشکل از نماینده حوزه علمیه برادران گراش، معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی گراش، اداره تبلیغات اسلامی و هیات مذهبی شهرستان تشکیل و بر رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی در هیات مذهبی نظارت مینمایند.