هفتبرکه – گریشنا: آمادگی بیمارستان و اورژانس برای خدماترسانی در یک حادثه با مصدومین زیاد در مانور پدافند غیرعامل سنجیده شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش، مانور عملیاتی تریاژ با مصدومین انبوه بمناسبت هفته پدافند غیر عامل، صبح امروز شنبه هجدهم آبان ۱۳۹۸ با حضور فرماندار و برخی مسئولین این شهرستان در بیمارستان گراش برگزار شد.
اصغر فرودی فرماندار گراش که به همراه اعضای شورای پدافند غیر عامل از این مانور بازدید کرده بود در گفتگو با گریشنا گفت: «در جلسه بعد از مانور نقاط قوت و ضعف این مانور بررسی شد. هماهنگی درون سازمانی در برگزاری مانور خیلی خوب بود. بیمارستان گراش تا صد نفر ظرفیت پذیرش مصدوم دارد که در مواقع اضطراری مطبها و امکان خصوصی هم تا صد نفر ظرفیت پذیرش دارند که در مواقعی بحران پذیرش همزمان حدود ۲۰۰ نفر ظرفیت خوبی برای شهرستان است.»
رییس شورای پدافند غیرعامل با تشکر از برگزارکنندگان مانور در مورد ضعفهای این مانور گفت: «مواردی مانند چپ شدن اتوبوس در حیطه پدافند غیرعامل قرار نمیگیرد و بیشتر در حیطه مدیریت بحران قرار میگیرد. سناریو باید بر اساس خرابکاری طراحی میشد و به همین علت حضور نیروهای امنیتی در این مانور ضروری بود. در این مانورها هماهنگی با رییس پدافند غیرعامل شهرستان و استفاده از توان دیگر نهادها مانند هلالاحمر یا سپاه هم باید در نظر گرفته شود. با همه این بحثها مانور به خوبی برگزار شد و جای تشکر دارد.»
دکتر سیدجواد محقق معاون درمان دانشکده علوم پزشکی گراش در گفتگو با روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش درباره این مانور گفت:«در این مانور عملیاتی که به منظور سنجش آمادگی پدافند غیرعامل برای مقابله با حوادث احتمالی برگزار شد بر اساس سناریوی طراحی شده اقدام شد.»
دکتر محقق در ادامه گفت:« در این سناریو پس از اطلاع به اورژانس ۱۱۵ در خصوص حادثه واژگونی یک دستگاه اتوبوس به دلیل عملیات خرابکارانه، بلافاصله آمبولانسهای این مرکز به محل حادثه اعزام شدند و ۲۶ نفر از ۴۰ سرنشین اتوبوس که دچار آسیب شده بودند به بیمارستان انتقال داده شدند و در کمترین فاصله این خبر برای «مدیریت بحران دانشکده» ارسال و بحرانی بودن این مسئله مورد تایید قرار گرفت.»
وی افزود: «پس از تایید بحران، فراخوان گروههای عملیاتی، پشتیبانی، اداری و برنامه ریزی انجام و تمام نیروها تا زمان انتقال بیماران این حادثه در محل اورژانس حضور پیدا کردند و به محض رسیدن آمبولانس های حامل مصدومین، گروه بندی این مصدومین انجام شد.»
دکتر محقق در ادامه در خصوص چگونگی تقسیم بندی مصدومین گفت : «گروه بندی مصدومین توسط “گروه تریاژ” به وسیله دستبندهایی به رنگهای قرمز و زرد (مصدومینی که می بایست به بخش اتفاقات منتقل شوند) رنگ سبز (مصدومینی که آسیب جدی ندیده اند و باید به صورت سرپایی درمان شوند و در مکانی با فاصله از اورژانس نگهداری می شوند که در محل اورژانس ازدحام بوجود نیاید و رنگ مشکی نیز (مصدومینی که جان خود را از دست داده اند و باید به سردخانه منتقل شوند) انجام و کارهای عملیاتی درمانی برای این مصدومین انجام شد.»