نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

آموزش و نظارت برنامه‌‌ی اصلی برای مبارزه با قاچاق است

هفت‌برکه: تمایل مردم به استفاده از کالای خارجی و اختلاف قیمت بین برخی اجناس از محرک‌های قاچاق در گراش است.

به گزارش هفت‌برکه اولین جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۳۹۸، صبح پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه به ریاست قاسم فرسوده معاون فرماندار گراش برگزار شد.

فرسوده با تشکر از اقدامات انجام شده گفت: «در راستای نامگذاری امسال به نام رونق تولید هر کدام از دستگاه‌های بر اساس وظایف ذاتی خود اقدام کرده‌اند. ما در حد شهرستان خودمان باید حرکت داشته باشیم. در بحث قاچاق ما شهرستان مرزی نیستیم و مشکلات کمتری داریم.»

فرسوده در مورد برنامه سال جدید گفت: «در سال ۱۳۹۸ باید به دنبال پیشگیری و اقدامات فرهنگی و آموزشی باشیم. افزایش نظارت‌ها اقدام بعدی است و به دلیل افزایش افسارگسیخته قیمت کالاهای اساسی باید نظارت‌ها را افزایش دهیم. ما در برخی ادارات نیرو کم داریم ولی نمی‌توانیم بی‌تفاوت از کنار موضوع قاچاق بگذریم.»

معاون فرماندار با تشکر از نیروی انتظامی، گمرک، تعزیرات و ناحیه مقاومت بسیج در بحث کشفیات گفت: «در بازرسی و کشفیات به دلیل حساسیت موضوع از نیروهای کارشناسی استفاده شود تا بعد از کارشناسی پرونده تشکیل شود. در این بحث ۹۸ درصد موارد صحیح بوده است اما یک مورد جزیی پیش می‌آید که همه زحمات دوستان زیر سوال می‌رود. ضابطین قضایی باید در مورد نحوه شناسایی اجناس قاچاق آموزش ببینند تا اجناسی که به صورت قانونی حمل می‌شود به اشتباه توقیق نشود.»

سرهنگ مزارعی جانشین فرماندهی انتظامی شهرستان گراش گفت: «یکی از وظایف ما مبارزه با کالای قاچاق است و ما هفته‌ای سه چهار مورد کشفیات داریم و حتی گاهی به درگیری هم منتج می‌شود. در این مورد گاهی تشخیص بین کالای قاچاق و انتقال کالا برای مصرف شخصی مشکل است. در مورد کالای قاچاق به صورت خرد یا کوله‌باری قانون مبهم است بر اساس آیین‌نامه ما، حتی یک کولر یا آب‌سردکن هم قاچاق محسوب می‌شود که ممکن است باعث نارضایتی شود.»

سرهنگ مزارعی در مورد نوع قاچاق گفت: «امسال کشفیات مواد خوراکی کم شده ولی مردم تمایل زیادی به مصرف کالای خارجی به ویژه کولر اسپلیت دارند. در این بخش تفاوت قیمت خیلی محسوس است و افراد را متمایل به خرید کالا از مبادی غیررسمی می‌کند.»

نماینده گمرک لارستان در مورد پرونده‌های قاچاق تشکیل شده گفت: «در سال گذشته ۷۴ پرونده مربوط به گراش بوده که ۵ درصد کمتر شده است. در فروردین امسال هم ۸ پرونده در حوزه شهرستان گراش تنظیم شده است. از اول بهمن‌ماه ما ارز آزاد را برای ارزیابی استفاده می‌کنیم به همین علت ارزش کالاهای کشف شده به شدت افزایش یافته است.»

صادق ایزدی رییس اداره صمت گراش گفت: «در بخش قاچاق ما در بحث خرده‌فروشی برخورد نمی‌کنیم و نظارت بیشتر در سطح عمده‌فروشی و انبارها است که ما انبارهای بزرگی هم نداریم. با این وجود ما با همکاری نیروی انتظامی کلاس‌های آموزشی برای اصناف داشته‌ایم.»

محمد جنگجو نماینده اتاق اصناف در این جلسه گفت: «در مورد حضور تعزیرات در گراش ما چند ماه است که پیگیری می‌کنیم. این اداره باید در شهرستان مستقر باشد تا مردم بتوانند در یک روز مشخص برای پرونده‌ها مراجعه کنند.»

دکتر ندا موغلی نماینده معاونت دارو دانشکده علوم پزشکی گراش گفت: «در عرضه لوازم بهداشتی باید با هماهنگی اداره صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی نظارت کنیم و هر سه ماه یک بار باید آمار کشفیات هم ارسال شود.»

محمد خواجه‌پور مدیر رسانه‌های هفت‌برکه در مورد حمایت از مصرف داخلی گفت: «ما از سال گذشته اعلام آمادگی کردیم برای حمایت از تولید داخلی و بومی در گزارش‌هایی تولیدات شهرستان را به رایگان معرفی کنیم. چند مورد انجام شد و هنوز این پیش‌نهاد پابرجاست. تقویت صنایع کوچک شهرستان را وطیفه رسانه‌ای خودمان می‌دانیم.»

 

خروج از نسخه موبایل