هفتبرکه – گریشنا: اعضای شورای سیاستگذاری انجمن نمایش شهرستان گراش معرفی شد.
به گزارش هفتبرکه، مهرماه ۱۳۹۷ محمدعلی شامحمدی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به عنوان رئیس جدید انجمن تئاتر شهرستان گراش معرفی شد. شامحمدی ۴۰ ساله و دانشآموخته کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی است و از سالهای نوجوانی در گروههای مختلف نمایشی در گراش فعالیت هنری داشته است. پیش از این علی فخری رییس انجمن نمایش گراش بود.
با انتخاب رییس جدید، اعضای شورای نظارت و شورای سیاستگذاری انجمن تئاتر شهرستان گراش نیز معرفی و به مدت یک سال ابلاغیه دریافت کردند. جلسه معارفه سهشنبه چهاردهم اسفندماه در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش برگزار شد.
محمد بابااحمدی، محمدجواد حسننژاد، عبدالرضا افشار، علیاکبر شامحمدی، محمد رستمپور، فرزاد رجائیان، شیدا شرقی، فاطمه ابراهیمی و ندا حسنی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری تئاتر شهرستان گراش از سوی محمدعلی شامحمدی، رئیس انجمن تئاتر شهرستان گراش منصوب شدند.
دکتر مسعود غفوری، علی فخری، محمد هنرپیشه و مصطفی کارگر اعضای شورای نظارت خواهند بود و وظیفه بازخوانی و بازبینی اجراهای تئاتری شهرستان را بر عهده خواهند داشت.
محمدعلی شامحمدی در جلسه معارفه اعضای شورای سیاستگذاری در مورد فعالیت ششماهه انجمن گفت: «از مهرماه امسال سه گروه نمایشی در گراش اجرا داشتند. ابتدا نمایش «لولوی جنگل» به کارگردانی محمود علیپور که به مدت هشت شب در سالن سراجی به روی صحنه رفت و میتوان گفت که کار قوی و پر استقبالی بود. بعد از آن نمایش «پهلون اکبر میمیرد» که نمایشی از لار با بازی دو بازیگر گراشی بعد از اجرا در لار در سینما فرهنگ گراش گراش اجرا شد که امیدواریم این ارتباطات فرهنگی بیشتر شود. جنگ شادی کاری از گروه نمایشی نسیم به نام «سیسمونی» نیز چند روز پیش در سالن سراجی به روی صحنه رفت. با توجه به اینکه مهر و آبان هم به دلیل ایام محرم و صفر اجرایی در گراش نبوده است، میتوان گفت انجمن نمایش در همین شش ماه شروع به کار فعالیتهای خوبی داشته است.»
شامحمدی با اشاره به اینکه انجمن باید کارگاههای آموزشی متعددی برای هنرمندان داشته باشد گفت: «تنها اجرای نمایش و به روی صحنه بردن کار کافی نیست و باید از اساتید آموزشی در سطح در کشور برای برگزاری کارگاههای آموزشی استفاده کرد.»
محمد هنرپیشه، کارشناس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش، با اشاره به اینکه تئاتر در شهرستان گراش در مسیر پیشرفت و بهتر شدن است گفت: «باید تلاش کنیم که برای سال آینده نمایشی به مرحله گزینش جشنواره تئاتر فجر بفرستیم. نبود رقابت در فضای گروههای تئاتری با سایر شهرها، تهیه سیدی نمایش جهت ثبت در پرونده کاری گروههای نمایشی، نبود کلاس تئاتر و بازیگری برای افراد متقاضی از دیگر مواردی بوده است که باید به آن توجه ویژهای شود.»
تقسیم نقدهای نمایش به دو بخش نقد تخصصی و نقد جامعه، دیگر موضوعی بود که محمد هنرپیشه در این جلسه به آن اشاره کرد.
علیاکبر شاهمحمدی یکی از اعضای شورای سیاستگذاری انجمن تئاتر شهرستان گراش گفت: «باید از زمانهایی که نمیتوان نمایش به روی صحنه برد برای آموزش استفاده کرد. شاید یکی از دلایلی که تئاتر در شهرستان گراش رونق کمتر دارد و دانش آموزان و جوانان کمتر به این سمت کشیده میشوند، مقاومت خانوادهها برای حضور و شرکت فرزندانشان در صحنه تئاتر است. خانوادهها جدیدا بیشتر تمایل دارند از کودکی فرزندان خود را در کلاسهای آموزشی مثل زبان ثبت نام کنند تا اگر در درسش موفق نبود، بتواند از این طریق آیندهای برای خود رقم بزند و همین موضوعات باعث میشود تا علایق و استعدادها نادیده گرفته شود. بهترین زمان برای برگزاری کلاسهای آموزشی زمانی است که تئاتر نمیتوان به روی صحنه برد، مثل ایام محرم و صفر. باید برای نمایشهای اجرا شده جلسات نقد و بررسی برگزار کرد و نقدهای هر نمایش به صورت مکتوب در پرونده ضبط شود تا بعدها هم بتوان به آن رجوع کرد.»
فرزاد رجائیان، روابط عمومی انجمن تئاتر شهرستان گراش، در این جلسه گفت: «باید دانشآموزان توانمند شناسایی شوند و برای ورود آنها به فضای تئاتر زمینهسازی شود، همچنین باید بازیگران و هنرمندان فعلی در رشتههای مختلف را تقویت کرد و بتوان بر روی آنها با برگزاری کارگاههای رایگان در گراش سرمایهگذاری کرد. مردم گراش با تئاتر غریبه هستند و باید بین مردم و تئاترهای غیر طنز ارتباط برقرار کرد تا همیشه تعریفشان از تئاتر تنها طنز و جنگهای شادی نباشد.»