نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

برگزیدگان سومین جشنواره ملی شعر اقوام ایرانی + بیانیه هیات داوران

هفت برکه(گریشنا): در دومین شب از چهارمین همایش هشتمین آفتاب گراش و مراسم اختتامیه جشنواره ملی شعر رضوی اقوام ایرانی از ۳۳ شاعر با ۱۱ گویش اقوام ایرانی تجلیل شد.

به گزارش هفت برکه، یکم مردادماه ۹۷ در دومین شب از چهارمین سال برگزاری همایش هشتمین آفتاب گراش که اختصاص داشت به مراسم اختتامیه جشنواره  ملی شعر رضوی اقوام ایرانی از ۳۳ شاعر تقدیر در پایان بیانیه هیات داروان قرائت شد.

در بخش گویش مازنی به ترتیب علی حسن‌نژاد از سوادکوه، ذبیح‌الله ذبیحی از زیرآب و کاظم صداقتی از شیرگاه رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در گویش لری سید علی‌اکبر سلیمانی از لنده، علی مرادی از چرام و احمد انصاری فهلیانی از ممسنی به ترتیب اول تا سوم شدند و در گویش کردی امجد ویسی از سنندج، محمد‌تقی عزیزیان از خرم اباد و محسن یاوری از کرمانشاه حائز سه عنوان برتر شدند.

در گویش سمنانی شکیبا غفاریان از شاهرود، فرهنگ شکوهی از سمنان و محسن ذوالفقاری از سمنان حائز رتبه‌های برتر شدند.

در گویش بلوچی و سیستانی رضا گل محمودی از زابل، شیدا حسن زهی از زاهدان و هاشم علیدادی از زابل به ترتیب اول تا سوم شدند.

در گویش مرکزی و نیز بخش ویژه حضرت امام رضا و امین ولایت حضرت شاه‌چراغ (ع) غلامعلی مهدی خانی از شهرستان اراک، سمانه روشنایی از شهرستان قم، سمانه خلف زاده از شهرستان آبادان نیز به ترتیب مقام‌های نخست تا سوم را به دست آوردند.

در بخش گویش گیلکی مرضیه فرمانی از رشت، ناصر حامدی از سمنان و رضا نیکوکار از رشت حائز سه مقام برتر شدند.

در بخش گویش فارسی شامل لاری، سیوندی، بندری و غیره محمد نصیری از سیوند ، حسین آزاده از سیوند و عبدالرضا مفتوحی از شهرستان لارستان حائز رتبه‌های برتر شدند.

در گویش خوزی، شوشتری و بهبهانی نیز حبیب شوکتی نیا از دزفول به مقام اول، پروانه نجاتی از بهبهان به مقاوم دوم و سید علی نقیب از شوشتر به مقام سوم رسیدند.

در بخش زبان آذربایجانی کریگانی شبنم فرضی زاده از اردبیل، بهجت خلیل مهر از هیر و حسن سر آبادانی از تهران به ترتیب رتبه نخست تا سوم را کسب کردند.

در گویش خراسانی که امسال به جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی اضافه شده است نیز؛ حمیدرضا سرور عظیمی از تربت جام، فاطمه زاهد مقدم از قم و مصطفی تو

فیقی از مشهد به ترتیب اول تا سوم شدند.

به برگزیدگان نهایی به ترتیب نفر اول در هر گویش زبانی مبلغ پانزده میلیون ریال، نفر دوم در هر گویش زبانی مبلغ ١٣ میلیون ریال و نفر سوم در هر گویش زبانی مبلغ ١٠ میلیون ریال هدایای نقدی اعطا شد.

 خلیل شفیعی، دبیر تخصصی جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی در پایان متن بیانیه پایانی داوران این جشنواره را قرائت کرد.

سومین جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی با استعانت از درگاه احدیت ضمن سپاس از کلیه دست اندرکاران و شرکت کنندگان در جشنواره توجه شاعران عزیز را در ابتدا به نکات ذیل جلب می کنم :

١- سرودن از امری معطوم مثل روایت های تاریخی و مذهبی لزوما به معنای بازنمایی عین تاریخ نیست، شاعر می تواند انعکاسی از آن معنای معلوف را با آیینه شهر خود به مخاطب بازتاباند به دیگر سخن شاعر تنها به عنوان یک ویرایشگر پدیده های تاریخی نباید خود را تنزل دهد چرا که مخاطب با مراجعه به اصل متون مستدل تر مستند تر میتواند به سرچشمه دست یابد. شعر مجالی است برای راهیابی به هزارتوهایی زیبایی و تفکر و شعر مذهبی موفق لزوما شعری نیست که پر از احادیث و روایات گوش آشنا باشد.

٢-  نباید دور از نظر داشت وقتی از شعر رضوی حرف میزنیم ابتدا قرار است از شعر سخن بگوییم، هم از این رو توفیق در شعر، ساختار، زبان و دیگر عناصر زیبایی شناسایانه شعر مورد توجه خاص هیات داوران بوده است.

٣- پرداختن به وضعیت معاصر انسان به معنای عام و ادبیات رضوی به معنای خاص آن  و تاثیر فرهنگ رضوی بر آن در شعر که امکانی امروزین است در بسیاری از شعرها امیدوار کننده بود. سروده هایی که ضمن دوری از مستقیم گویی تلاش کردند به ساحت های هنری جدیدی از این تفکر نزدیک شوند اگر چه با برخی شعرهایی هم مواجه بودیم که سعی در بازنمایی محض و بی کم و کاست روایات تاریخی داشتند.

۴- هیات داوران آمار بالای شرکت کنندگان زن در این جشنواره را نشانه معنا دار می داند و آن را به برکت چنین مضمون لطیفی به فال نیک می گیرد. زنانی که کمتر مجال روایت گری در طول تاریخ داشتند.

۵- درآمیختگی اندیشه رضوی با مقولاتی مثل انقلاب، دفاع مقدس، مراسم و آداب رایج، جوانان، معضلات اجتماعی و غیره در چند شعر نشان از هوشمندی، دغدغه مندی و آشنایی با وضعیت شاعران دارد

۶-  سرودن یک اتفاق انسانی است، تمام کسانی که شعری به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند برندگان حقیقی این همایش هستند. داوری آثار هنری امری نسبی و انسانی است و احتمال هر خطایی در آن می رود. در واقع چند شعر برگزیده هیات داوران به سبب محدودیت در انتخاب و به نمایندگی از تمام شرکت کنندگان برگزیده شده اند.

hashtomin8
خروج از نسخه موبایل