هفتبرکه – گریشنا: طلاق و شرکت کم مردم در نماز جمعه از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در جلسه مشترک روحانیون و شورای تامین شهرستان گراش بود.
به گزارش هفتبرکه، جلسه مشترک شورای اجتماعی و شورای تامین شهرستان گراش با روحانیون و مبلغین صبح چهارشنبه دوم خردادماه ۱۳۹۷ برگزار شد. اصغر فرودی، فرماندار گراش، با خیر مقدم به علمای حاضر در شهرستان گراش، در مورد هدف این جلسه گفت: «هدف از تشکیل این جلسه اول استمداد از علما برای کمک در مورد حمایت از کالای ایرانی و دوم تقاضای همکاری در مورد آسیبهای اجتماعی است. در این دو موضوع باید از ظرفیت منابر بیشتر استفاده شود.»
فهرستی از معضلات اجتماعی از اعتیاد تا حاشیهنشینی
فرماندار در گزارشی از وضعیت اقتصادی شهرستان گفت: «۵۸ درصد از اقتصاد شهرستان در بخش خدمات مانند خرید و فروش و خدمات درمانی است. ۳۲ درصد صنعت و ۱۰ درصد در حوزه کشاورزی است. در تلاش هستیم شهرستان را به قطب درمانی جنوب فارس تبدیل کنیم. در چهار سال اخیر فعالیتهای زیادی انجام شده است که ۷۵ درصد از محل اعتبارات دولتی و ۲۵ درصد از محل کمکهای خیرین بوده است که کمکهای خیرین نسیت به شهرستانهای دیگر رقم قابل ملاحظهای است.»
فرماندار با درخواست کمک از روحانیون در بحث معضلات اجتماعی گفت: «در حوزههای مختلفی مشکلات داریم. یکی از معضلات بحث اعتیاد است. میانگین اعتیاد در کشور دو و نیم درصد است اما در شهرستان ما در حدود یک و نیم درصد است و نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری داریم. در بحث طلاق یک مورد هم نمیپسندیدم ولی وجود دارد. استفاده از مشروبات الکلی در سالهای اخیر به تبع تاثیر فضای مجازی بیشتر شده است. بحث حاشیهنشینی و کم شدن انگیزه تحصیل دانشآموزان نیز از مشکلات ماست.»
دلیل حضور کمرنگ مردم در نمازجمعه چیست؟
حجت الاسلام مهدی جعفری، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه گراش، گفت: «در دولت فعلی نسبت به دولت دهم هر چند انتقادهایی وجود دارد ولی حاشیهها کمتر شده و وضعیت بهتر شده است. این آسیبهای اجتماعی نتیجه جنگ نرم است و راه حل آن تلطیف فضای فرهنگی لازم است. تلطیف فضای فرهنگی با حدیث ثقلین و تمسک به قرآن و اهل بیت ممکن است.»
قاسم فرسوده معاون فرماندار گراش گفت: «تلاش ما این است که ارتباط مردم به ویژه جوانان با روحانیت بیشتر باشد. در بحث تقویت باورهای دینی باید همه بخشها کمک کنیم.»
سروان حسین قیصری فرمانده حوزه بسیج کارمندی گراش در مورد عدم استقبال از نماز جمعه گفت: «یکی از دلایل عدم استقبال مردم، عدم استقبال مسئولین است. غیر بومی بودن مسئولین هم موثر است چون آخر هفته در شهرستان حضور ندارند.»
حجتالاسلام همت حیدری روحانی مسجد امام جعفر صادق(ع) در مورد معضل طلاق گفت: «سطح توقعات خانواده، بیکاری و وجود نداشتن کار و راه کردن خانواده برای اشتغال در خارج از کشور از دلایل اصلی طلاق در شهرستان است. حضور بیشتر امام جمعه در میان مردم میتواند در حضور بیشتر مردم در نمازجمعه موثر باشد.»
حجت الاسلام محمدمهدی حائریپور خطیب حسینیه ولیعصر(عج) گفت: «این گونه جلسات با ارکان شهر باید به صورت متوالی باشد. مهلت حضور ما در شهرستان حداکثر یک ماه است که ین هم فرصت خوبی است اما روحانیون مقیم در این مورد موثرتر هستند.»
طلاق موضوعی که جای بحث دارد
حجتالاسلام جواد مهیایی با اشاره به حضور روحانیون در پارک شهر و شهرداری گفت: «روحانیون برای جلسات مشاوره دینی و روانشناسی در پارک حضور دارند ولی تبلیغات و حمایتی انجام نمیشود. در این مورد میتوان روحانیون متخصص را تربیت کرد و مکانهای مشخصی هم تعیین کرد. دو سال این برنامه برگزار شده و بازخورد خوبی داشته است.»
حجتالاسلام مصطفی سازنده در مورد معضل طلاق گفت: «سطح توقعات خانوادههای ما خیلی بالاست. آموزش و پرورش یکی از بنیانهای اصلی ما در کاهش آسیبهای اجتماعی است. متخصصان به ویژه متخصصان بومی که با روحیه شهر آشنا هستند برنامه تدوین کنند و در مدارس کار کنند. به ویژه باید روی خواهران و دختران ما کار شود و توقعات آنها تعدیل شود.»
سازنده در مورد حمایت از کالای ایرانی دیگر موضوع این جلسه گفت: «ما در این شهر چند کارگردان خوش ذوق داریم آنها ایده بدهند و در بحث حمایت از کالای بومی وارد شوند. مثلا ما دریم دریم گراشی داشتیم که بازتاب خوبی داشت. کار فرهنگی هر چند هزینهبر است اما دشمن هم دارد چندین برابر کار میکند.»
علیرضا دهقانیفر از بسیج سازندگی ناحیه مقاومت گراش گفت: «در بحث فرهنگسازی مهمترین عامل خود مسجد است. حضرت آقا بر روی بحث اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و این بحث باید در مساجد هم تاکید شود.»
چند تن از حاضرین به سوق دادن خیرین به سمت کارآفرینی و سرمایهگذاری تاکید داشتند که فرماندار گراش در پاسخ گفت: «ما هم گفتیم بزرگترین کار خیر سرمایهگذاری سودآور است. اما خیرین نیتی کردهاند یا علاقهای دارند که طبق آن اقدام میکنند. مثلا خیر آمده است پیشنهاد داده است در فرمانداری مسجد بسازد اما ما مخالفت کردیم و سعی کردهایم او را به سمت سرمایهگذاری سوق دهیم.»
محمدحسن نامآور، کارشناس اداره تبلیغات اسلامی، نیز دربارهی تعداد کم افراد حاضر در جلسه گفت: «برای هماهنگی این جلسه از حدود ۴۰ نفر از روحانیون دعوت شده است. شاید عدهای مطالعه یا درس داشته باشند اما حضور فقط هشت نفر در این جلسه بسیار کم است.»