نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

اعتیاد و خیانت دلایل اصلی طلاق در گراش

هفت‌برکه – افسانه: بر اساس آمار اداره بهزیستی گراش، اعتیاد و خیانت مهمترین دلایل طلاق در گراش است.

یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده در جلسه کارگروه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی موضوع طلاق بود. این جلسه پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه در فرمانداری گراش برگزار شد.

علی‌اکبر غلامی، رییس اداره بهزیستی گراش، در این جلسه گفت: «در سال گذشته ۵۲ پرونده طلاق از دادگاه به بهزیستی ارجاع داده شد. پس از بررسی، ۶ پرونده به سازش منتهی شد و ۴۶ پرونده منتهی به طلاق شد.» البته این آمار قطعی طلاق نیست و ممکن است در مورد برخی پرونده‌ها، دادگاه مستقیما اقدام به صدور رای کرده باشد.

غلامی در مورد مهمترین دلایل طلاق گفت: «اعتیاد بیشترین فراوانی را در مورد دلایل طلاق دارد. بعد از آن خیانت یا سوظن یا همان خیانت اثبات نشده است. عدم مسئولیت‌پذیری، بیماری، عدم علاقه و عدم شناخت و بیکاری از دیگر عواملی است که از سوی درخواست‌کنندگان طلاق اعلام شده است.»

غلامی با اشاره به موارد مراجعه برای طلاق با ادعای خیانت گفت: «به نظر می‌رسد سن پایین ازدواج یکی از عوامل موثر در این‌گونه طلاق‌ها است که البته باید روی آن تحقیق بیشتری انجام شود.»

رییس اداره بهزیستی گراش با توجه به نقش طلاق در آسیب‌های اجتماعی گفت: «آسیب‌های اجتماعی یک مساله چند فاکتوره است که نمی‌توان طلاق را به صورت مستقل و جدا از دیگر آسیب‌ها بررسی کرد. تدوین اطلس آسیب‌های اجتماعی شهرستان در برنامه اداره بهزیستی قرار دارد.»

نرگس پژوهش، کارشناس اداره سو مصرف مواد مخدر وابسته به دانشکده علوم پزشکی گراش، درباره ارتباط اعتیاد و طلاق گفت: «آمار طلاق بین افراد مبتلا به اعتیاد زیاد است. از ۶۵ نفر افراد تحت‌نظر اداره سو مصرف مواد مخدر ۱۵ نفر از افراد طلاق گرفته‌اند یا در آستانه طلاق هستند. ۲۱ نفر دچار مسائل روحی و روانی و ۲۵ نفر بیکار هستند. در دو سال گذشته ۷ نفر هم اقدام به خودکشی ناموفق کرده‌اند.»

با توجه به اهمیت موضوع طلاق در آسیب‌های اجتماعی، به دستور فرماندار گراش کارگروهی مستقل برای بررسی موضوع طلاق با مسئولیت اداره بهزیستی و عضویت دادگستری، شورای حل اختلاف، حوزه‌های علمیه خواهران و برادران و ادارات ورزش و جوانان و ثبت احوال تشکیل شد.

به دلیل وجود نداشتن دفترخانه ثبت طلاق، آمار رسمی طلاق در شهرستان گراش صفر اعلام می‌شود و موارد طلاق در شهرستان‌های دیگر ثبت می‌شود.

این گزارش در نشریه افسانه شماره ۷۴ منتشر شده است.

Ali Akbar Gholami Behzisti

خروج از نسخه موبایل