هفتبرکه (گریشنا): نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گراش از ۲۱ تیرماه ۱۳۹۴ در خانه شهیدان عظیمی راهاندازی شد و سرپرستی آن بر عهده مهندس جواد اسدی گذاشته شد (خبر در گریشنا). ولی حالا نزدیک به دو سال بعد از افتتاح، نه تنها از ارتقای نمایندگی به اداره خبری نیست، بلکه چند ماه است که این نمایندگی سرپرست هم ندارد.
به گزارش هفتبرکه، بیست و هشتم اردیبشهتماه روز جهانی موزه و میراث فرهنگی است. اما نکتهای که سوالات زیادی در ذهن مردم شهرستان گراش ایجاد کرد، حضور نداشتنِ نمایندهای از میراث فرهنگی در ارد برای بررسی بنایی زیرزمینی است که به تازگی در این بخش پیدا شده است (خبر کشف بنا در گریشنا). بسیاری از خوانندگان و مردم گراش و ارد میپرسیدند: چرا اداره میراث فرهنگی گراش در ساعات اولیه در محل حاضر نشده است، و رییس این اداره تنها چند روز بعد برای بازدید به ارد رفته است؟
اسدی: استعفا دادهام، اما هنوز کارهای اداری را انجام میدهم
جواد اسدی در گفتگو با هفتبرکه میگوید او در پایان سال ۱۳۹۵ از ریاست این اداره استعفا داده است: «من قبل از سال جدید استعفا دادهام. قرار بر این بود که یکی از کارمندان اداره کل را به گراش منتقل کنند، اما برای حضور این نیروی جدید در گراش، مشکل مکان اسکان داشتیم. در این مورد با شورا صحبت کردیم و مساله حل شد، اما خبری از نیرو نشد.»
اسدی در ادامه به استخدام نیروی بومی برای اداره اشاره کرد و افزود: «ما چند نفر از خود گراش هم پیشنهاد دادیم، از جمله مهندس غلامرضا آرمانمهر را. اما فعلا موافقتی از طرف اداره کل صورت نگرفته است. میگویند فرد مورد نظر باید استخدام دولتی باشد و مدرک مرتبط داشته باشد. در حال حاضر تا آمدن نیروی جدید، سرپرستی اداره با من است و نامهها و کارهای اداری را من انجام میدهم.»
اسدی شرایط فعلی اداره میراث فرهنگی را مناسب دانست و بیان کرد: «اداره میراث فرهنگی گراش در حال حاضر شرایط خیلی مناسبی نسبت به قبل دارد و رییس جدیدی که کار را شروع کند در واقع کار را از صفر شروع نکرده است. همه چی برای کار کردن مهیا است. از شورای شهر و فرماندار شهرستان درخواست دارم تا با جدیت بیشتری پیگیر این مسئله باشند.»
هرمزی: کمکاری اداره کل و فرمانداری در این زمینه مشهود است
عبدالرضا هرمزی، نایبرییس سخنگوی شورای شهر، در رابطه با راهاندازی این اداره در گراش میگوید شورا به تعهداتش کاملا عمل کرده است، اما از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس به تعهدات عمل نشده است: «راهاندازی اداره میراث فرهنگی در گراش یک همکاری دوطرفه بود با اداره کل. قرار بر این بود که محل و کلیه ملزومات اداری را ما تامین کنیم و اداره کل نیرو در اختیار گراش قرار دهد. انتقال آقای اسدی از اداره آموزش و پرورش به میراث فرهنگی صرفا جهت راهاندازی این نمایندگی در گراش بود و قرار بود اداره کل نیرویی در اختیار اداره قرار دهد تا با تعطیلی اداره روبهرو نشویم.»
هرمزی از هزینههایی که شورای شهر در زمینهی میراث فرهنگی انجام داده است خبر میدهد و گلایهاش را از اداره کل میراث فارس اینطور بیان میکند: «ما این گله را از اداره کل داریم که در این زمینه کمکاری دیدیم. حتی در طول این مدت، نه تنها نیرویی اختصاص ندادند، بلکه حقوقی هم به رییس اداره گراش پرداخت نشد. ما برای بخش میراث فرهنگی گراش، دو سه میلیارد تومان هزینه کردهایم. در نتیجه این انتظار را از اداره کل داشتیم که آنها هم کمکی به ما داشته باشند. اما این انتظار برآورده نشد.»
هرمزی در ادامه به کمکاری فرمانداری شهرستان گراش در پیگیری مسئله میراث فرهنگی نیز اشاره کرد: «انتقادی هم داشته باشم به فرمانداری گراش که کمکاریاش در این زمینه مشهود است. در حال حاضر هم با استغفای رییس اداره، برای انتقال نیروی جدید به گراش فقط رایزنی شده است که تا به امروز بینتیجه بوده است.»
فرمانداری: بیجواب
برای گرفتن جواب نهایی و اینکه پیگیریها تا به امروز به کجا رسیده است، به سراغ اصغر فرودی، فرماندار و رییس انجمن میراث فرهنگی شهرستان گراش، رفتیم. اما بعد از چند بار تماس و حضور در فرمانداری، پاسخی از جانب فرمانداری دریافت نکردیم. معاون فرماندار هم پاسخ به این مسئله را به عهده خود فرماندار گذاشت. بحثی هم در مورد استفاده از ظرفیت جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در مجلس شورای اسلامی، مطرح شده بود، که پیگیری این بحث نیز با فرمانداری خواهد بود. باید منتظر ماند که پیگیریها به کجا میرسد و سکان ریاست این اداره در نهایت به چه کسی سپرده میشود: یک نیروی بومی؟ یا نیرویی از اداره کل؟
هفتبرکه در روزهای آینده این موضوع را از فرمانداری و منابع آگاه دیگر پیگیری خواهد کرد.