هفت برکه (گریشنا): «لاشه حیات وحش کشور در یخچال باغ وحش گراش» این روتیتر خبری است که درخبرگزاری تسنیم منتشر و باعث تاسف بسیاری از همشهریان و هموطنان شد. حسین تمسده، مسئول باغ وحش گراش مدعی است: «این لاشههای حیوانات تلف شده با تب برفکی بود که در انتظار تایید اداره محیط زیست و گرفتن مجوز برای دفن است و ما موظفیم تا گرفتن تایید نهایی علت مرگ و مجوز دفن، این لاشهها را در یخچال نگهداری کنیم.»
از طرفی پرندگانی که از باغ یک شهروند گراشی کشف شده بود در این باغ وحش نگهداری میشد که تعدادی از آن به علت بیماری تلف شدند پروندهی قضایی این پرندگان نیز بین شاکی خصوصی و باغ وحش در جریان است.»
جمالی با تایید وضعیت نامناسب نگهداری حیوانات در این باغ وحش گفت: «ادارهی محیط زیست مجوز احداث باغ وحش در گراش را صادر کرده است اما هنوز مجوز بهرهبرداری داده نشده است و تا زمانی که استانداردهای لازم رعایت نشود نیز مجوزی صادر نخواهد شد. سازمان مرکزی محیط زیست بعضی از حیوانات مثل خرسها و شیرها را به باغ وحش گراش تحویل داده است و راهی جز این نیست که تا زمان رسیدن به شرایط مناسب در این باغ وحش از آنها نگهداری شود.»
رئیس ادارهی محیط زیست شهرستان گراش با اشاره به کمبود فضای باغ وحش درتکمیل صحبتهایش تصریح کرد: «طرح توسعهی باغ وحش با تحویل دو هکتار زمین از منابع ملی، مطابق نظر محیط زیست در حال ساختوساز و انجام است. امیدواریم با به بهرهبردای رسیدن و توسعهی باغ وحش به حد مطلوب نگهداری از حیوانات و استانداردها نزدیک شویم.»
خبرگزاری تسنیم هیجدهم آبان ماه گزارش کوتاهی از وضعیت نامناسب باغ وحش گراش منتشر کرده است، در این گزارش آمده است: در بخشی که از درب یخچال که کاغذ کنار رفته بود، لاشه پرندگان، سر یک قوچ، و اگر اشتباه تشخص نداده باشم سر یک پازن را مشاهده کردم و توانستم تعدادی عکس بگیرم. قطعا لاشه این حیوانات را برای فروش در یخچال قرار داده بودند.
به گزارش ، یکی از بازدیدکنندگان باغ وحش گراش، واقع در جنوب استان فارس، تصاویری را که به طور مخفیانه از یخچال باغ وحش گراش تهیه کرده بود در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داد.
این بازدیدکننده به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم میگوید: «در بدو ورود به باغ وحش گراش، که به نظر نمیرسد بازدید کننده چندانی داشته و از فروش بلیط کسب درآمد کند، از شرایط نگهداری اسفبار حیوانات بسیار متاثر شدم اما پس از مشاهده یخچالی مملو از لاشه های حیات وحش، دیگر حیوانات اسیر در قفس را فراموش کردم. درب یخچالی که با آن مواجه شدم سراسر با کاغذ پوشانده شده بود اما در بخشی که از درب یخچال که کاغذ کنار رفته بود، لاشه پرندگان، سر یک قوچ، و اگر اشتباه تشخص نداده باشم سر یک پازن را مشاهده کردم و توانستم تعدادی عکس بگیرم. احتمالا لاشه این حیوانات را برای فروش در یخچال قرار داده بودند.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست اکنون ۸۵ مرکز نگهداری از حیات وحش شامل باغ وحش و باغ پرندگان در سراسر کشور به نگهداری از گونههای بومی و غیربومی حیات وحش مشغولند که بسیاری از آنان، از مجوز سازمان حفاظت محیط زیست برخوردار نیستند.
این در حالی است که فعالان حیات وحش از عدم انتشار فهرست این مراکز توسط سازمان حفاظت محیط زیست گلهمندند و بر این باورند تا زمانی که سازمان حفاظت محیط زیست فهرستی از این مراکز به تفکیک مجاز و غیرمجاز بودنشان و با قید تاریخ صدور و انقضای مجوز فعالیت آنها در دست نداشته باشد، نمیتوان به ساماندهی این تعداد مرکز نگهداری که هیچ کدام حتی استانداردهای مندرج در پورتال سازمان حفاظت محیط زیست را هم رعایت نمیکنند، امید داشت.