هفتبرکه: دکتر امیرحمزه مهرابی یادداشت زیر را جهت یادآوری نکاتی مهم در خصوص انتخابات پیش رو به مردم و کاندیداها برای هفتبرکه فرستاده است. او اعتقاد دارد تمکین کردن به رای کارگروه انتخابات، سودی «احدی الحسنین = یکی از دو خوبی» دارد، یعنی چه کاندیدای گراش برنده شود و چه نشود، گراش و کل منطقه از این تصمیم سود خواهد برد. دکتر مهرابی رییس دانشگاه جامع علمی و کاربردی قم و دورادور از فعالان عرصه اجتماعی و سیاسی گراش است.
امیرحمزه مهرابی: درخواستی از کاندیداها و مردم
بسمه تعالی
در آستانه برگزاری انتخاباتی آزاد که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و تحت زعامت امام خامنهای (حفظه الله) نصیب مردم ایران شده است، شاهد یک تحول عظیم در «سرمایه اجتماعی» منطقه و شهرستان گراش هستیم که میتوان با اغتنام از فرصت، ثمره شیرین و مبارک آن را در روز «هفتم اسفند» چید و چشید. انسجام و همدلی فراهم آمده از تجربیات گذشته و شرایط خاص و استثنایی حاکم بر کل منطقه، یک پیروزی تاریخی و دلچسب را نوید میدهد. تحولی که موجب میشود یک بار دیگر، بهحاشیهراندگان و محرومین منطقه، جایگاه و حق خویش را از مرکزنشینانِ خود محور باز ستانند.
پر واضح است که زمانی احتمال موفقیت در این مرحله از انتخابات وجود دارد که گراش و سایر همپیمانان، تنها و تنها با یک کاندیدا در عرصه رقابت حضور یابند و مردم سایر شهرهای منطقه نیز برای تحقق عدالت و رسیدن به خواستههایشان، زمانی با مردم گراش همراه خواهند شد که به طور نسبی به پیروزی نامزد معرفی شده از سوی گراش مطمئن شوند.
با درک همین شرایط بود که از مدتها قبل، برای این مرحله از انتخابات مجلس شورای اسلامی، مسئولین و بزرگان دلسوز شهر گراش با محوریت شورای شهر با آسیبشناسی هوشمندانه از تجربه تلخ شکست دوره قبل، هم توانستند پدیده مبارک «تکثًرُ کاندیدا» را به منصه ظهور برسانند و زمینه حضور افرادی توانمند را فراهم نمایند و هم «سازوکار تصمیمسازی» را با تشکیل کارگروه انتخابات، به شیوه عُقلایی و دمکراتیک سامان دهند. ترکیب کارگروه نیز به گونهای رقم خورد که همه طیفهای اجتماعی، صنفی، سیاسی و گسترهی جغرافیایی را در برمیگرفت. از این رو انتظار میرود تصمیمات این کارگروه، از پشتیبانی و حمایت آحاد مردم برخوردار گردد.
تنوُع و تعدُد نامزدهای نمایندگی مجلس نیز به نحو مطلوب و قابل قبولی صورت گرفت؛ به طوری که تقریباً تمامی کاندیداهای تأیید شده از شهرستان گراش (البته با اذعان به تفاوت در گرایشات سیاسی و وجود برخی نقاط ضعف)، افرادی معتقد به نظام و رهبری، متعهد و متخصص، باتجربه، شناختهشده، کارآمد، دلسوز و عاشق خدمت به مردم هستند. هر چند این ویژگی به عنوان یک مزیت و فرصت محسوب میشود ولی کارِ نخبگانِ شهر را برای انتخاب یک نفر از بین چنین مجموعهی شایسته و لایقی سخت و دشوار کرده است. به ویژه این که در این انتخاب علاوه بر توانمندیِ فردیِ کاندیداها، بایستی اقبال و پذیرش محلی و منطقهای آنان نیز ملاک قضاوت قرار گیرد.
اینک که به مرحله حساس تصمیمگیری تاریخی و سرنوشتساز نزدیک میشویم، ورود گروهی از معتمدین و محترمین شهر (در کنار کارگروه)، به موضوع دستیابی به وحدت کاندیدای گراش، اتفاق امیدوارکننده و مبارکی است که همه باید قدر بدانیم و بی هیچ شک و شبههای به تصمیم این عزیزان گردن بنهیم.
بنده با افتخار اعلام میکنم این گروه از معتمدین محلی (آقایان حاج امانالله وقارفرد، حاج اکبر فانی، سید عباس جهانبانی، حاج احمد درویشی و …) انسانهای شریف و فرهیختهای هستند که وجودشان برای هر جامعهای موجب عزت و سربلندی است و این بزرگان در طول حیات پربرکت خویش ثابت کردهاند که نیّتی جز رضای خداوند و مصلحت عامه مردم ندارند. پس هر سه کاندیدای محترم باقیمانده در صحنهی رقابت (تا این زمان) باید بدانند در صورتی عزت و احترامشان نزد مردم حفظ و بلکه گسترش خواهد یافت، که به تصمیم این عزیزان و کارگروه گردن بنهند و از اصرار بر نظرات شخصی بپرهیزند.
بدیهی است اگر خدای ناکرده هر یک از کاندیداها به هر بهانه و استدلالی از تمکین به تصمیم این جمع استنکاف ورزند، نه تنها هیچ شانسی برای پیروزی ندارد بلکه برای همیشهی تاریخ از چشم و دل این مردم خواهند افتاد و به مهرهای سوخته تبدیل خواهند شد که تبعات ناشی از این لجاجت نیز به پای آنان نوشته خواهد شد و همگان وی و حامیان او را مسئول این شکست و مضرات آن میدانند.
قطعاً مردم هوشمند گراش از نامزدهایی که تاکنون با ازخودگذشتگی (با وجود برخورداری از لیاقت و توانمندی لازم)، انصراف خود را از ادامه رقابت اعلام داشته و زمینه را برای اجماع فراهم کردهاند، قدردانی کرده و میکنند. همچنین آنان که به حکم وظیفه در ایام باقیمانده به روز انتخابات، انصراف میدهند و کسی که به عنوان تنها فرد برای بقاء در عرصه رقابت برگزیده میشود، مورد احترام همه مردم هستند.
اگر این اقدامات منجر به نتیجه شد و کاندیدای گراشی وارد مجلس گردید، مراد حاصل شده است و تمامی منطقه از این اتفاق شادمان گشته و برکات آن نصیب همگان خواهد شد؛ ولی اگر هم خدای ناکرده کاندیدای گراش رأی نیاورد، کسی ملامت و شماتت نمیشود و هیچ آسیبی به انسجام اجتماعی و وحدت جامعه وارد نمیگردد. بلکه با انرژی مثبتی که به خاطر طراحی سازوکار منطقی، اتخاذ تصمیمات عقلایی، تجلی همدلی مردم و فداکاری کاندیداها، فعالیت چندین ماهه کارگروه، وحدت داخلی و تشریک مساعی منطقهای حاصل میشود، جامعه به بلوغ سیاسی و اجتماعی نوینی دست خواهد یافت که پتانسیل متراکمی را برای تأثیرگذاری بر تحولات منطقه را نصیب گراش و سایر شهرهای همپیمان خواهد ساخت. این دستآورد را میتوان به «احدی الحسنین = یکی از دو خوبی» تعبیر کرد که در هر دو صورت (رفتن به مجلس یا نرفتن) تحولات به نفع مردم رقم خواهد خورد. انشالله
حضور گسترده و چشمگیر شما مردم فهیم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در روز جمعه هفتم اسفند و رای به نامزدهای اصلح و حامی ولایت فقیه، عمل صالحی است که در کارنامه اعمال شما ثبت خواهد شد و عندالله ماجور خواهید بود.
کوچک شما
امیرحمزه مهرابی
۲/۱۲/۹۴