نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

شخصیت کارآفرین زیر ذره‌بین روان‌شناسان گراش

هفت برکه (گریشنا): در سی‌ و‌ ششمین جلسه‌ی انجمن روانشناسی در سالن کنفرانس دبیرستان شبانه‌روزی ولی عصر (عج)، در مورد موضوع کارآفرینی و شخصیت کارآفرین به مدت صد و بیست دقیقه صحبت شد.
به گزارش معصومه منفرد؛ این جلسه شنبه بیست‌ و ششم دی‌ماه ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه برگزار شد. در این جلسه مجتبی پورشمسی، کارشناس ارشد کارآفرینی، به ارائه‌ مطالب درباره‌ی کارآفرینی و شخصیت کارآفرین پرداخت. در ابتدا با بیان آیات و روایاتی از قرآن کریم و ائمه معصومین، به اهمیت کار و کارآفرینی در اسلام اشاره و سپس تعاریفی از کارآفرینی و تاریخچه‌ی آن در جهان بیان شد.

تاریخچه‌ی کارآفرینی به چهار دوره تقسیم‌بندی شد. کارآفرینی یک مفهوم چندوجهی و میان‌رشته‌ای است و محققان علوم مختلف اعم از اقتصاد، جامعه‌شناسی، روانشناسی و … در تئوری و تعاریف خود به یک وجه از این مفهوم پرداخته‌اند. برای کارآفرینی تعاریف زیاد و متنوعی آمده، اما نکته‌ی مشترک در تمام این تعاریف وجود چند واژه‌ی خلاقیت، ریسک‌پذیری، اهمیت زمان و فرصت‌گرایی است.
به طور کلی تاکنون سه نوع زندگی شغلی شناخته شده است که عبارتند از: استخدام، خوداشتغالی و کارآفرینی. طی یک جدول، تفاوت‌های هر یک از این مشاغل از نظر ویژگی‌های فردی بیان شد. این ویژگی‌ها عبارتند از: استقلال‌طلبی، خطرپذیری، نیاز به پیشرفت، نیاز به قدرت، خلاقیت، ثبات، تحمل ابهام و فرصت‌شناسی؛ که در تمام این ویژگی‌ها، به جز نیاز به قدرت و ثبات، کارآفرینان بیشترین میزان و مستخدمین کمترین میزان را به خود اختصاص دادند.
ویژگی‌های شاخص روان‌شناختی کارآفرینان خطرپذیری، استقلال‌طلبی، مرکز کنترل درونی، نیاز به موفقیت، ایده‌پردازی و خلاقیت، اعتماد بنفس، تحمل ابهام، داشتن چشم‌انداز و نتیجه‌گرایی بود. در این جلسه به تبیین هر کدام از این ویژگی‌ها پرداخته شد. در پایان بخش اول جلسه، اهمیت کارآفرینی در اقتصاد یک کشور نیز بیان شد.
و در بخش دوم، محمد پاکروان به معرفی سابقه شغلی و اشتغال‌زایی خود در منطقه پرداخت. او از سال ۸۹ تاکنون در زمینه‌ی چاپ مشغول به کار است و هدف اولیه‌ی خود را انجام کارهای ابتدایی چاپ و میزان سرمایه‌ی اولیه‌ی خود را ۸ میلیون تومان بیان کرد؛ اما اکنون با تلاش مستمر، زمینه‌ی کاری و سرمایه‌ی خود را گسترش داده و تقریبا تمام کارهای چاپی را می‌تواند انجام دهد.
او چند عامل را علت موفقیت در شغل خود بیان کرد که روابط عمومی خوب با مشتری، انجام هر نوع کار چاپی هر چند سخت، و خوش‌قولی از جمله این عوامل‌اند. او مهم‌ترین مشکل در زمینه‌ی شغلی خود را نبود نیروی متخصص و ماهر و نیز ترک کار نیروی کاری متخصص به دلائل مختلف عنوان کرد.

در جلسه‌ی بعدی انجمن روانشناسی پیرامون «افسردگی و عوامل آن» بحث و گفت‌وگو خواهد شد.

خروج از نسخه موبایل