نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

تقسیم کار مهندس‌های گراش در پنجمین مجمع عمومی

گریشنا: پنجمین جلسه مجمع عمومی سالانه نظام مهندسی ساختمان شهرستان گراش تشکیل شد.

به گزارش فاطمه ابراهیمی؛ این جلسه که اولین جلسه در دوره ریاست جدید این دفتر است، عصر دوشنبه برگزار شد و مهندسین گراش در جمعی صمیمانه پنج ساعت میهمان سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم پزشکی گراش بودند تا با انجام انتخابات، بازرس و کارگروه‌های جدید برای کمیته‌ها مشخص شود.

هدف از برگزاری این مجمع سالانه، اتخاد تصمیم‌های مهم در راستای پیش‌برد اهداف نظام مهندسی٬ ارائه گزارش‌های بودجه مالی٬ انتخاب ریاست و معرفی کمیته‌های شش‌گانه و تصویب حق عضویت سالیانه است.

یکی از شروط شروع جلسه و رسمیت پیدا کردن مجمع، حضور رییس اداره مسکن و شهرسازی، مهندس مهرابی، و به حد نصاب رسیدن اعضا حاضر در جلسه بود.

اعضای حاضر در جلسه به شصت‌ و یک نفر رسید و با رسمیت پیدا کردن جلسه٬ کار این مجمع ساعت چهار و نیم عصر شروع شد.  مهندس مظفری و علی عظیمی به عنوان ناظر اول و دوم٬ مهندس کارگر، منشی و مهندس ابراهیم وقارفرد نیز به عنوان رییس این جلسه انتخاب شدند تا کار رای‌گیری را شروع کنند.

تشکیل کمیته سیما و منظر شهری لازم است

مهندس مهرابی اولین سخنرانی بود که پشت تریبون رفت و در جمع مهندسین گفت: «بافت و کالبد حال و آینده شهر در دستان شما مهندسین است و اندیشه و تدبیر شما یار و یاور این شهر خواهد بود. ما مهندسین باید نهایت سعی و تلاشمان را برای بهتر‌سازی وظیفه‌ای که در حوزه تخصصی‌مان به ما محول می‌شود، انجام بدهیم زیرا هنگامی که کاری عمرانی دچار فاجعه‌ای شود در ابتدا ما مهندسین در معرض اتهام قرار خواهیم گرفت و انگشت اشاره به سمت ماست.»

مهرابی به مهندسین جوان خواندن کتاب و برقراری مقررات ملی ساختمان؛ که شامل مجموعه ای از اصول و قواعد فنی است تشویق کرد و گفت: «در ساخت‌و سازها به موارد زیادی باید توجه داشت تا همه چیز طبق روال خودش خوب و مرتب  پیش برود. وقتی پروژه‌ای به ما محول می‌شود ناظر آن خودمان هستیم اما باید وجدانمان را ناظر بر خودمان و کارهایمان بدانیم تا نارضایتی به وجود نیاید.» مهرابی در صحبت‌هایش به اهمیت و تقدس حرفه مهندسی اشاره کرد و گفت:«شغل ما از تقدسی برخوردار است که اگر درخواست مالک ساختمان از نظر فنی و ساخت و ساز با مقرارات دین ما مشکلی داشت حواسمان را جمع کنیم و از انجام آن کار بپرهیزیم.»

مهرابی در پایان صحبت‌هایش به نبود بناهایی باارزش تاریخی در خیابان‌های گراش اشاره کرد و گفت:« ما بناهایی را در خیابان نمی‌بینیم که مرور یک سری خاطرات خوب گذشته برایمان باشد. امیدوارم با تشکیل کمیته سیما و منظر شهری این معضل برطرف بشود.»

خانه‌سازان صاحب خانه می‌شوند

مهندس فرجی، ریاست دوره پیشین این نظام نیز با ارایه گزارشی از دوره قبل گفت:«دفتر نمایندگی از دی ماه سال نود شروع به کار کرد که با توجه به نوپا بودن آن ما با مشکلاتی روبه رو بودیم که با تلاش و فداکاری دوستان آرام آرام همه چیز روال  عادی خودش را در پیش گرفت.»

فرجی به اهم مواردی که از نتیجه حدود هشتاد جلسه که در دوره ریاستش گرفته شده بود اشاره کرد و گفت:« مهندس قائدی، شهردار سابق مکانی را در اختیار ما قرار داد تا بتوانیم فعالیتمان را شروع کنیم. بعد از شروع فعالیتمان نوبت استخدام کارمندان بومی بود.»فرجی به موارد دیگری از جمله پیگیری و تلاش در جهت ارایه خدمانت مهندسی از طریق مهندسین بومی شهرستان و استفاده از قوای بلقوه مهندسین بومی شهر مانند استفاده از خدمانت مهندسین ناظر و تاسیسات برای پروژه‌ای بزرگ با مصالح بنایی برای اولین بار اشاره کرد.

او  در پایان صحبت‌هایش با خبری خوش مهندسین را برای آینده‌ای نه چندان دور خوشحال کرد و گفت:« زمینی به متراژ هزار متر مربع جهت ساختمان برای دفتر نمایندگی گراش خریداری شده که تا به امروز منتظر مجوز ساخت و ساز و تامین بودجه هستیم.»

۷۸ درصد افزایش درآمد نظام مهندسی

فضلی، بخشدار گراش، سومین سخنران این مجمع بود و گفت: «تنها کسی که در این جمع مهندس نیست منم. اما به عنوان یک میهمان از زحمات شما مهندسین برای اعتلای فرهنگ مهندسی و نظام قوانین ساختمان تشکر می‌کنم.» فضلی با توجه به میراث‌های ارزشمند و تاریخی در گراش گفت:« با دیدن این میراث متوجه مهندسی متبحر و علمی و دست‌های پرتوانشان می‌شویم که در ساخت این بنا نقش داشته است و همین مهندسین نقش مهمی در اعتلای فرهنگ یک کشور دارند. »

فضلی در خصوص استانداردسازی ساختمان‌ها گفت:«با توجه به نیاز امروز جامعه ما به مقوله استاندارد نگاه ویژه مهندسین را می‌طلبد تا به آن توجه داشته و در ساخت و سازهایشان از آن غافل نشوند تا خدایی ناکرده با به وجود آمدن پدیده‌های ناگواری همچون آب و هوا ی نامساعد و زلزله شاهد اتفاقات ناگواری نباشیم.» او همچنین افزود:«یک مهندس، در گذشته٬ امروز و فردا نقش مهمی را ایفا می‌کند.»

بعد از صحبت‌های بخشدار گراش، از مهندسین دوره پیشین و دوره جدید دفتر نظام مهندسی تقدیر شد. و بعد از آن مهندس علی اکبر قاسم‌نژاد، ریاست جدید دفتر نمایندگی به پشت تریبون رفت و به موارد مهمی که در دوره ریاستش انجام گرفته اشاره کرد و گفت: «از ابتدای آبان ماه قرارداد‌های بیمه مهندسین را بازنگری کردیم و از نو با شرکت بیمه دانا قرارداد‌هایی را منعقد کردیم که این قرارداد مزایایی نسبت به بیمه قبلی مهندسین داشت. مهم‌ترین کاری که در این دو ماه ریاست‌ام وقت زیادی را برای آن گذاشتیم آماده‌سازی سه طرح و نقشه معماری دفتر نمایندگی جدید بود که توسط مهندس بنان و کمک دیگر مهندسین آماده شد و در نتیجه یک طرح به مرحله تصویب رسید که در حال حاضر منتظر مجوز ساخت از شهرداری و تامین بودجه از استان هستیم.»

مهندس مسعود عبدالهی، خزانه‌دار نظام نیز به ارایه گزارشات مالی پرداخت و گفت:« هفتاد و هشت درصد افزایش درآمد شش ماهه اول سال نود و سه نسبت به سال قبل داشتیم که این مورد خوشایندی است.»

انتخابات کمیته‌های نظام مهندسی

مهندس احمد علی عبدالهی و مهندس حسن‌زاده در پایان با آرا اکثریت مهندسین به عنوان بازرس اصلی و علی‌البدل انتخاب و سرگروه کمیته‌های شش گانه نیز معرفی شدند.
کمیته عمران را مهندس فرجی و مهندس فدایی تشکیل دادند در کمیته معماری و شهرسازی؛خانم کهنسال و مهندس ایزدی فعالیت می‌کنند در کمیته تاسیسات؛ مهندس کارگر و مهندس عباسی مشغول خواهند شد. مهندس نورالدینی و مهندس عبدالحسین مهرابی، کمیته فرهنگی و رفاهی را برعهده گرفتند. کمیته آموزشی به مهندس دلاور و مهندس جهانبانی سپرده شد. مهندس هنرور و مهندس فرهادی در کمیته کنترل و ارزیابی فعال خواهند بود. در کمیته IT؛ مهندس نوروزی و مهندس مجید شمسی حضور خواهند داشت و مهندس هادی‌پور و مهندس سرخی؛ کمیته سرمایه‌گداری و مسکن را اداره خواهند کرد.

خروج از نسخه موبایل