گریشنا: با معارفه مهندس جواد اسدی، اداره میراث فرهنگی شهرستان گراش کار خود را آغاز کرد.
به گزارش گریشنا، یکشنبه ۲۱ تیرماه ۱۳۹۴ خانه شهیدان عظیمی که در آینده قرار است همزمان اداره میراث فرهنگی و موزه مردمشناسی گراش باشد، میزبان فعالان و علاقهمندان میراث فرهنگی بود. در این شب مهندس جواد اسدی حکم خود را برای راهاندازی نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری دریافت کرد.
مهندس جواد اسدی در حال حاضر دانشجوی دوره دکترای معماری است. اسدی کارشناس ارشد معماری گرایش معماری سنتی را در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز گذرانده است. او که سابقه تدریس در دانشگاههای لار و اوز را دارد، برای فعالیت در حوزه میراث فرهنگی از آموزش و پرورش به میراث فرهنگی آمده است. (سوابق مهندس اسدی در گریشنا)
اداره میراث فرهنگی در خانه شهیدان عظیمی مستقر خواهد شد. این خانه با کمک حاج زینالعابدین محبی و بخشش مادر شهیدان عظیمی برای تاسیس موزه مردمشناسی خریداری شده است. با توجه به این که این خانه نیاز به بازسازی کلی دارد، معارفه جواد اسدی در واقع گام اول برای راهاندازی اداره است.
تاکید فرماندار بر توجه به گردشگری
اصغر فرودی فرماندار گراش در این مراسم گفت: «ادارهای که کار خود را شروع کرده است میراث فرهنگی و گردشگری است. اهمیت گردشگری کمتر از میراث فرهنگی نیست. میطلبد که ما به بعد گردشگری که در گراش زمینه دارد نیز بپردازیم.»
نماینده دولت که بهمنماه گذشته وعده راهاندازی اداره میراث فرهنگی را تا پایان سال ۱۳۹۳ داده بود. در مورد تاخیر پیش آمده گفت: «حدود چهار ماه تاخیر افتاد به این دلیل که قرار بود یک نیروی رسمی عصر همان روز معرفی شود، ولی تاکید بر نیروی بومی دلیل این تاخیر بود. ما بر قولمان بودیم و شما توقعاتی داشتید که باید برآورده میشد.»
رییس انجمن میراث فرهنگی شهرستان در مورد آثار تاریخی گراش گفت: «ما بیش از ۱۰۰ اثر داریم که نیاز به ثبت دارد. با توجه به گلایههای مطرح شده الان زمینه کمک دولت فراهم شده است. این اداره در آغاز راه است.»
در کنار فرماندار مدیران دو انجمن میراث فرهنگی شهرستان و نایب رییس شورای نیز در این شب صحبت کردند.
توقع از میراث فرهنگی بالاست
عبدالعلی صلاحی دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی گفت: خوشحالم تلاش ۲۰ ساله فعالان میراث فرهنگی به نتیجه رسید.
صلاحی در گزارشی از فعالیتهای انجام شده گفت: ثبت ۱۲ اثر میراث فرهنگی، جمعآوری اشیای قدیمی، دریافت مجوز تاسیس موزه در سال ۸۴ از شاخصترین فعالیتهای انجام شده بود که در واقع وظایف اداره میراثفرهنگی را دوستداران میراث فرهنگی انجام دادند.
صلاحی خطاب به مهندس اسدی گفت: مسولیت شما سنگین است که باید کارهای نیمهتمام را ادامه دهید. همه این کارها را مردم کردند، اما دولت چه کار کرد؟ چون دولت یک نماینده اینجا نداشت که کارها را پیگیری کند. الان با بودن اداره میراث فرهنگی توقعات از این اداره زیاد است.
کار در هفت برکه آغاز میشود
عبدالرضا هرمزی نایب رییس شورای اسلامی شهر گراش انتخاب مهندس اسدی را بر اساس شایستهسالاری دانست و گفت: «قرار بود این اداره چهار سال پیش افتتاح شود. اما خوشحالایم با وجود این تاخیر در نهایت فردی متخصص و از جنس میراث فرهنگی به ریاست این اداره رسید.» هرمزی از ادارات و انجمنها خواست که همکاریشان را با اداره میراث فرهنگی ادامه دهند.
نایب رییس شورای شهر خبر خوشی برای مردم و فعالان میراث فرهنگی داشت: «طراحی مجموعه هفتبرکه به پایان رسیده است و به زودی عملیات اجرایی آن کلید خواهد خورد. نقشهبرداری انجام شده و فاز اول آن امسال شروع میشود. این طرح از هفت برکه تا برکه حاج اسدالله اجرا خواهد شد.» هفت برکه نخستین اثر تاریخی گراش است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
به جوانان بها بدهید
حامد عبداللهی دبیر انجمن ایکوموس در آسیبشناسی وضعیت میراث فرهنگی گفت: «ما برای آیندگان خود چه به جا گذاشتهایم؟ تاریخ اسم کسی را الکی نمیآورد و تاریخ در مورد ما قضاوت میکند.»
مهندس عبداللهی برای همکاری با رییس میراث فرهنگی اعلام آمادگی کرد: «تقاضا میکنم به جوانان بها بدهید، حمایتشان کنید تا چند قدم به جلو برویم.»