شب گذشته نتایج نهایی کنکور سراسری ۹۳ هم اعلام شد تا پرونده کنکورهای امسال بسته شود. در همینجا و پیش از همه چیز ما اعضای تحریریه گریشنا بر خودمان لازم میدانیم تا دانشجو شدن دانشآموزان گراشی را به خودشان، خانوادههایشان و مردم شهر تبریک عرض کنیم.
پیش از ارائه فهرست نهایی نتایج کنکور لازم به توضیح است که بهترین رتبههای امسال برخلاف سالهای گذشته، اکثرا از مدارس گراش و در منطقه ۳ به دست آمد. به نظر میرسد تلاش هر دو سوی قضیه کنکور، یعنی دانشآموزان و مسئولین امر، در این سالها بیشتر شده است و کمکم دغدغه تحصیل و دانشگاه، به یکی از دغدغههای اصلی شهر تبدیل میشود. این نکته اما قابل چشمپوشی نیست که با وجود فعالیتهای بزرگ اقتصادی و فرهنگی در گراش، امسال دانشجویان گراشی در حالی به دانشگاه میروند که هیچ مراسم گرامیداشتی برایشان برگزار نشده است. اتفاقی که بیش از همه چیز تاثیر مهمی بر انگیزه دانشآموزان کنکوری سال بعد دارد.
بهترین رتبهها به کجا میروند؟ / کشوری، اولین دختر گراشی سینما
هرچند امسال رتبههای خیلی خوبی در گراش به دست آمد اما نتیجه نهایی گاهی شگفتانگیزتر از رتبهها است. چرا که گاهی برخلاف انتظار رتبههای ضعیفتر با زیرکی در انتخاب رشته به دانشگاههای بهتر میروند و یا اینکه رتبههای برتر در رشته مورد نظرشان پذیرفته نمیشوند. به نظر میرسد برترهای امسال، اولویتشان رشتهی تحصیلی بوده است و کمتر به دانشگاه محل تحصیل توجه داشتهاند. این موضوع را از پراکندگی شهرهای مقصد دانشجویان میتوان فهمید.
کوثر شیروان امسال بهترین رتبه گراش را به دست آورده بود. او با رتبه ۷۱ امسال به کلاس روانشناسی بالینی دانشگاه خوارزمی تهران میرود. شیروان یکی از معدود گراشیهایی است که برای تحصیل در یکی از دانشگاههای سراسری به پایتخت میرود.
مهدی قاسمی بهترین رتبه امسال گراش در گروه ریاضی بود. او در رشته مهندسی نفت-گرایش استخراج دانشکده صنعت نفت اهواز پذیرفته شده است. دانشکده صنعت نفت زیر نظر وزارت نفت اداره میشود و دانشجویان این دانشکده، در دوران تحصیل بورس این وزارتخانه هستند.
سعید سرخی که دیگر رتبه برتر رشته ریاضی امسال بود از اول مهرماه در کلاس معماری دانشگاه شیراز شرکت میکند تا یک مهندس معماری به جامعه مهندسان شهر اضافه شود.
سجاد رجایی هم در دانشگاه شیراز پذیرفته شده است و از مهرماه در رشته حقوق تحصیل خواهد کرد. رجایی یکی از بهترین قبولیهای امسال گراش است.
دومین پایتختنشین این فهرست سمیه کشوری است که رتبه ۸ کنکور هنر را به دست آورده بود. او امسال در دانشگاهی که خودش پیشبینی کرده بود یعنی دانشگاه هنر تهران درس سینما خواهد خواند.
بهترین رتبه گروه زبان امسال مربوط به سعیده دلاوران بود که در رشته آموزش زبان انگلیسی دانشگاه بینالملل امام خمینی قزوین قبول شده است.
در سال کمفروغ تجربیها صادق درویشی یکی از پذیرفته شدگان این گروه در دانشگاههای دولتی است. درویشی در رشته علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر قبول شده است. علوم تغذیه رشتهای است که در این سالها محبوبیت خاصی بین دانشآموزان پیدا کرده است و فعلا در گراش بازار کار دارد.
محمدصادق نوروزی نیز در دانشگاه خلیج فارس بوشهر قبول شده است تا در رشته مدیریت صنعتی تحصیل کند.
معلمهای آینده را بشناسید
با بازنشستهشدن گروه بزرگی از دبیران گراشی شاغل در آموزش و پرورش گراش، امسال موج تبلیغی گستردهای برای جلب توجه رتبههای برتر به دانشگاههای تربیتمعلم به راه افتاد. هرچند مدیریت آموزش و پرورش در روزهای پایانی انتخاب رشته امتیازاتی هم برای دانشآموزانی که این رشتهها را انتخاب کنند، در نظر گرفت اما رتبههای برتر گرایششان به رشتههای تاپ گروههای خودش همچون مهندسیها، حقوق و … بیشتر بود. دانشجویان دانشگاههای تربیت معلم بورس وزارت آموزش و پرورش هستند و پس از پایان چهارسال دورهی کارشناسی در شهری که از قبل انتخاب کردهاند، مشغول به کار خواهند شد. با همه این توضیحات امسال تنها بخشی از سهمیه تربیتمعلم گراش را گراشیها پر کردهاند که در ادامه میبینید:
مصیب عالیزاده / دبیری شیمی / پردیس شهید باهنر دانشگاه فرهنگیان اصفهان
محمدعارف درویشی / دبیری الهیات و معارف اسلامی / پردیس شهیدمقصودی همدان
فاطمه عابدینپور / دبیر الهیات و معارف اسلامی / دانشگاه فرهنگیان اصفهان
سیدمیلاد هاشمی / علوم تربیتی آموزش و پرورش دبستانی و پیش دبستانی / پردیس حضرت رسول(ص) دانشگاه فرهنگیان اهواز
امیر جهان سوزی / علوم تربیتی آموزش و پرورش دبستانی و پیش دبستانی / پردیس حضرت رسول(ص) دانشگاه فرهنگیان اهواز
(جدید) حیدر دستآویز / دبیری ریاضی / پردیس شهید باهنر دانشگاه فرهنگیان کرمان
دانشگاههای گراش، میزبان گراشیها
مثل اینکه امسال اقبال دانشآموزان به دانشگاههای گراش بیشتر شده است. گراش سه دانشکده دولتی دارد که به ترتیب در رشتههای پرستاری، پیراپزشکی و علوم قرآنی دانشجو میپذیرند. دانشکدههای پرستاری و پیراپزشکی سابقه بیشتری دارند و به دلیل کیفیت آموزش و امکانات، پذیرش در این دانشکدهها نیاز به رتبههای بهتری دارد. دانشکده علوم قرآنی هرچند هنوز ساختمان و تجهیزات ندارد اما سه سال است که در دو رشته فقط دانشجوی دختر میگیرد. نتایجی که برای این دو دانشگاه به دستمان رسیده را در زیر میبینید:
علی کارگر / هوشبری / دانشکده علوم پزشکی گراش / گروه علوم تجربی
طاهره عالیزاده / علوم قرآنی / دانشکده علوم و معارف قرآن کریم گراش
مرضیه حسنزاده / تفسیر قرآن / دانشکده علوم و معارف قرآن کریم گراش
راحله مهرابی / علوم قرآنی / دانشکده علوم و معارف قرآن کریم گراش
ریحانه اسدی / علوم قرآنی / دانشکده علوم و معارف قرآن کریم گراش
عاطفه ضرابی / تفسیر قرآن مجید / دانشکده علوم و معارف قرآن کریم گراش
(جدید) معصومه فرجی / تفسیر قرآن مجید / دانشکده علوم و معارف قرآن کریم گراش
دیگر سراسریها
تقریبا تمام دانشآموزان ایران تلاش میکنند مدرک تحصیلیشان را در دانشگاههای سراسری و دورهی روزانه بگیرند. دلایل زیادی را برای این انتخاب وجود دارد که از آن جمله میتوان به اساتید بهتر، امکانات رفاهی، رایگان بودن تحصیل و سابقه آموزش آنها اشاره کرد. متاسفانه هنوز خیلی از دانشآموزان گراشی، تفاوت دورهها و رشتههای مختلف را نمیدانند و این عدم آگاهی باعث شده است خیلیها اشتباها به دانشگاههای سطح پایینتر بروند. بخشی از وظیفه آگاهسازی در این زمینه برعهده گروه دبیران و کادر آموزشی شهرها است هرچند دانشآموزان هم باید پیگیر این مسائل باشند. در ادامه دیگر گراشیهایی که در دانشگاههای سراسری پذیرفته شدهاند را میبینید:
کوثر پرچمی / مدیریت صنعتی / دانشگاه یزد
علی جعفری / مکاترونیک / دانشگاه شاهرود
علی ذاکرنیا / مهندسی کامپیوتر- گرایش سخت افزار / دانشگاه شهید باهنر کرمان
زهرا آزادیفکر / مهندسی نساجی / دانشگاه صنعتی اصفهان
مهدی دارشی/ پرستاری/ علوم پزشکی شیراز
حمزه قائدی / مهندسی مکانیک / دانشگاه کاشان
سعیده پورشمسی/ علوم آزمایشگاهی / دانشگاه علوم پزشکی شیراز
حسین برازش / مهندسی برق / دانشگاه فسا
محمد مهدی مقدسی / الهیات و معارف اسلامی / دانشگاه اراک
فاطمه اکبری / مهندسی کشاورزی / دانشگاه ولیعصر رفسنجان
مهرداد بداخشان / کاردانی فنی مکانیک / مجتمع آموزش عالی بم
علیرضا هنرور/ فقه و حقوق اسلامی / دانشگاه گنبدکاووس
مریم منوچهری / آماروکاربردها / دانشگاه فسا
گراشیها در خط مرکزی ایران
نقشه پراکندگی دانشجویان گراشی ورودی ۹۳ را به همراه فاصله شهرها تا گراش در ادامه می بینید: