هر چند زمرمههای در خصوص حضور شمقدری معاونت سینمایی کشور در جشنواره به گوش میرسید اما در غیاب او، شب گذشته سالن دانشکده علوم پزشکی شاهد اختتامیه هشتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه کل گراش با حضور محمود عالیشوندی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بود. علی اصغر حسنی نماینده مردم در مجلس، مهندس خواست خدایی فرماندار شهرستان گراش، عالیحسینی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان، سرهنگ انصاری فرمانده نیروی انتظامی شهرستان گراش، دکتر فتحی، مهندس هرمزی، و کریمیان و صلاحی اعضای شورای اسلامی شهر و مهندس قائدی شهردار گراش و جمعی دیگر از مسئولان و همچنین فیلمسازان و سینمادوستان در این جمع حاضر بودند.
درخواستهای پیاپی از مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس
حسنی نماینده مردم در مجلس، دومین سخنران اختتامیه بود. او نیز در سخنانی کوتاه، تلاش هیات برگزاری جشنواره را ستود و جشنواره فیلم کوتاه کل را یک نقطهی عطف در فعالیتهای فرهنگی گراش دانست. حسنی نیز ضمن تکرار درخواست فرماندار روبه مدیر کل ارشاد فارس خواستار حمایت بیشتر این شهرستان در زمینههای فرهنگی شد.
عبدالعلی صلاحی دبیر اجرایی جشنواره گزارشی کوتاه از برگزاری دوره هشتم جشنواره ارایه داد، و در پایان نیز درخواست هیات برگزاری جشنواره چند سال اخیر، یعنی منطقهای شدن جشنواره کل را تکرار کرد. صلاحی که خود یکی از اعضای فرهنگی شورای اسلامی شهر گراش است، علاوه بر این درخواست، تاسیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان گراش، احداث مجتمع فرهنگی و اهدای تجهیزات سختافزاری برای برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی را نیز جزو درخواستهای خود برشمرد.
پخش گفتگو با مجید برزگر، دبیر آکادمی فیلم کوتاه ایران
سخنرانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس
جوایز
بخش آخر مراسم، اعلام برگزیدگان جشنواره با آرای هیات داوران و اهدای جوایز به آنان بود. در ابتدای هر بخش، نامزدهای دریافت جایزه معرفی شدند، و سپس برندگان جوایز به روی صحنه آمدند و جوایز خود را دریافت کردند. شاید دلگرمی فیلمسازان گراش برای شرکت در دورههای آینده جشنواره این باشد که تماشاگران آنها را فراموش نمیکنند. جایزه تماشاگران، شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ دو میلیون ریال به آقای عبدالله فربود برای فیلم «پلاستیک سیاه» تعلق گرفت. محمدرضا حقنگهدار با فیلم «بالا» جایزه بهترین فیلم تجربی شامل دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال را به دست آورد و تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال به آقای قاسم کشاورزی برای فیلم «نسبت طلایی اعجاز خداوند در خلقت» در قسمت بهترین پژوهش رسید. حسن وزیرزاده به خاطر فیلم «بوی باران» نیز در این بخش تقدیر شد. مصیب حنایی با «شاعر بوریاها» تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ شش میلیون ریال برای جایزه بهترین فیلم بخش ویژه (بومیگرایی) را دریافت کرد. مصیب حنایی با این فیلم در بخش بهترین فیلم مستند نیز تقدیر شد. در بخش بهترین فیلم مستند، دیپلم افتخار و مبلغ یک میلیون ریال به آقای محمد سلیمیراد برای فیلم «عقد آسمونی» تعلق گرفت، سلیمی راد با این فیلم که درباره پنج برادر معلول بود در رشته بهترین کارگردانی هم نامزد بود.
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ شش میلیون ریال را سجاد ایمانی برای فیلم «روزی که مرد میشویم» در رشته بهترین مستند گرفت. همانند پارسال از بهترین فیلمهای پخش شده در این دوره ساخته سجاد ایمانی و دوستانش بود. سجاد ایمانی برای فیلم «بیتال» نامزد بهترین فیلم داستانی هم بود که از او در آن بخش تقدیر شد. البته سجاد ایمانی برای «بیتال» هم که حکایت شیطنتهای یک بچه موسرخ در روستا بود، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال در رشته بهترین تدوین دریافت کرد. در بخش بهترین تدوین دیپلم افتخار و مبلغ یک میلیون ریال به آقای محمد فرزینپور برای فیلم «اعتراف» تعلق گرفت. فواد فلّاحی نیز برای بهترین تصویربرداری با فیلم «اعتراف» تقدیر شد. جایزه بهترین تصویربرداری شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال به آقای امید میرزایی برای فیلم «پنجره» رسید. «پنجره» در قسمتهای اصلی دیگر هم نامزد بود. دو دیپلم افتخار در بخش بهترین کارگردانی از بین هفت نامزد اهدا شد که مهدی زارع برای فیلم «از پس صدای زنگ» و خانم شیما پور سهمالدین برای فیلم «میخواهم بیشتر بخوابم» به همراه مبلغ یک میلیون ریال دریافت کردند. تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال را آقای مصیب حنایی با فیلم «هر چیز بیاهمیت» برای بهترین کارگردانی این دوره دریافت کرد. از بین پنج نامزد بخش جایزه بهترین بازیگر، خانم شراره منصورآبادی تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال را برای فیلم «عکس یادگاری» به دست آورد. «عکس یادگاری» تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و مبلغ شش میلیون ریال را برای بهترین فیلم داستانی برد و امین باقری آخرین کسی بود که جایزه خود را دریافت کرد.