هفتبرکه: بعد از ۵۰ سال توقف برکهسازی در شهر لار، با پیگیری اسحاق شاکری، کلنگ ساخت یک برکه در نزدیکی پارک جنگلی لار به زمین زده شد.
به گزارش آفتاب لارستان، صبح ۲۵ دیماه ۱۴۰۳ همزمان با میلاد امام علی(ع) آیین کلنگزنی اولین برکه بعد از پنج دهه توقف برکهسازی در لار با حضور اسحاق شاکری از تشکل «احیای برکهها» و مسعود لادنی، رئیس اداره منابع طبیعی لارستان، خیرین، معتمدین و قشرهای مختلف مردم برگزار شد.
اسحاق شاکرپور (شاکری) ۵۴ساله، در حال حاضر رییس شورای هیئات مذهبی لارستان است. شاکری در قالب تشکل «احیای برکهها» فعالیتهای زیادی برای بهسازی برکههای شهر لار داشت. او و دوستانش بانی اصلی ایده ساخت ۵۰ برکه جدید در نزدیکی پارک جنگلی لار هستند. این فعال فرهنگی اجتماعی لارستان در آیین کلنگزنی در مورد هدف از این کار گفت: «با توجه به کمبود آب سفرههای زیرزمینی و عدم وجود رودخانه و چشمه آب شیرین در لارستان، تصمیم گرفته شد که همانند نیاکان خود، اقدام به ذخیرهسازیِ آبِ باران برای مصرف مردم کنیم. تقریبا ۵۰ سال است که برکهسازی در شهر لار متوقف شده بود، اما در اطراف لار کماکان ادامه دارد.»
شاکری ادامه داد: «کمکها عمومی بوده و اسامی تعداد زیادی از آنها را در فضای مجازی منتشر کردیم؛ بعضی از افراد هم دوست نداشتند کسی اسامی آنها را بداند. با توجه به اینکه هزینه این برکه توسط عموم مردم پرداخت میشود و خیراندیش خاصی ندارد، برای نامگذاری آن از یک واژه زبان لاری استفاده میشود، همچون برکه «هَمَگَلی» یا «خُم»، «همگلی» یعنی «همه ما»، کلمه خُم هم یعنی برکه «خودم»، هر کس به ساخت این برکه کمک کرده میگوید «برکه خُم»، یعنی برکه خودم.»
همچنین شاکری در مورد محل ساخت و قرارگیری این برکه گفت: «محل این برکه، ۵۰ متر بعد از پارک جنگلی به طرف گراش واقع شده است؛ انتخاب آن اول به دلیل مالکیت زمین بود که معارض نداشت و از زمینهای اَنفال بود که رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان پیشنهاد دادند و خودشان همکاری لازم را در این زمینه داشتند، دومین علتِ انتخاب محل برکه، قرار داشتن کنار تپه و رودخانه خشک است که احشام در آن منطقه تردد ندارند و آبِ پاکِ کوههایِ تنگه نیروی هوایی و کوه مجاور به طرف برکه هدایت میشود.»
او در پایان گفت: «آب برکه بدون هیچگونه ناخالصی و تغییری، مستقیما از آب باران ذخیره میشود و به صورت رایگان و نامحدود در اختیار مردم قرار میگیرد. در مجتمع برکههایی که ساخته میشود، صد درصد برکههایی با کاربری جذبِ گردشگر و تجاری هم ایجاد میشود و قطعا هنر و معماری به هم آمیخته میشود.»