هفتبرکه: در مجتمع برکههای اوز در روبهروی دانشگاه پیام تاکنون ۱۹ برکه ساخته شده است. این برکهها در مجموع بیش از ۲۲ میلیون لیتر آب را ذخیره میکنند که بیش از یک و نیم برابر مخزن برکه کل گراش است.
رسانه اوز امروز در گزارشی بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی هیئت امنای آب انبارهای شهر اوز اعلام کرد بیشترین حجم ذخیره مربوط به برکه شماره ۱۸ با حجم ۳ هزار و ۵۲ متر مکعب با قطر ۱۸ متر و عمق ۱۲ متر و کمترین حجم مربوط به برکه شماره ۲ با حجم ۲۰۵ متر مکعب با قطر ۶.۵ متر و عمق ۶.۲ متر است و این برکهها در مجموع ۲۲ هزار و ۵۷۵ متر مکعب گنجایش دارند.
ابراهیم احمدی نوشته است: اگر گنجایش ۲۲ هزار و ۵۷۵ متر مکعب آب این ۱۹ برکه را با کل گنجایش مخازن آب شرب شهر اوز که با احتساب مخزن جدید ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعبی جدید به ۱۷ هزار و ۵۰۰ متر مکعب می رسد، مقایسه کنیم شاید بیشتر متوجه اقدام قابل تحسین نیکوکاران، بانیان خیر و هیئت امنا آب انبارها شویم.
به گزارش هفتبرکه اگر قیمت فروش آب را بر اساس اطلاعات تانکرهای آبرسانی به طور متوسط مترمکعبی ۲۰ هزار تومان در نظر بگیریم پر شدن این برکهها پس از هر بار بارندگی ، آبی را به ارزش حداقل ۴۵۰ میلیون تومان، ذخیره میکند.
ظرفیت برکه کل گراش به عنوان بزرگترین آب انبار ایران با عمق ۲۱ و قطر ۲۹ متر، ۱۳ میلیون لیتر است(اطلاعات تکمیلی در هفتبرکه) و با ساخت ۱۹ برکه اوز تاکنون بیش از ۱.۶ برابر برکه کل ظرفیت ذخیرهسازی آب ایجاد شده است.
با تلاش هیات امنای آب انبارهای شهر اوز ساخت برکهها در شهر اوز همچنان ادامه دارد و از آب برکههای قدیمی نیز استفاده میشود. در حالی که ظرفیت برکهها در گراش به دست فراموشی سپرده است و در سالهای اخیر برکه بزرگی در نزدیکی شهر گراش ساخته نشده است و حتی برکههای موجود نیز به بهانه نداشتن کاربری از طریق اوقاف واگذار میشود.