نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

فرماندار: در محدوده اختلافی هیچ خبر جدیدی نیست

هفت‌برکه: در پی مطرح شدنِ ساخت‌وساز در محدوده‌ی گراش و لار (خبر در هفت‌برکه) جمعی از مردم گراش امروز ۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در فرمانداری گراش تجمع کردند و ضمن محکومیت هرگونه اقدام در این محدوده، از فرماندار گراش خواستار پیگیری جدی این شدند. محمود طاهرزاده، فرماندار، نیز در پاسخ به این درخواست گفت: «در وضعیت فعلی هیچ اتفاقی در این زمین‌ها نیفتاده است. لذا شما آرامش خودتان را حفظ کنید. اطمینان داشته باشید اتفاقی نخواهد افتاد. اگر قرار بود اتفاقی بیفتد، من خودم شما را به مدد می‌طلبم.»

به گزارش هفت‌برکه، امروز صبح جمعی از مطالبه‌گران شهرستان گراش به همراهی اعضای شورای شهر و رسانه‌ها در سالن اجتماعات فرمانداری گراش گرد هم آمدند تا اعتراضشان را به مطرح شدنِ دوباره‌ی ساخت مسکن ملی لار در ۱۱۵ هکتار زمین‌های پشت پلیس راه قدیم به گوش نماینده دولت برسانند. در این نشست، چند تن صحبت کردند: علی بیضایی، نایب ‌رییس و سخنگوی شورای شهر، در شروع جلسه خلاصه‌ای از روند موضوع را بیان کرد و به مصوبات شورای تامین استان در خصوص تعطیلی هرگونه کار در این محدوده اشاره کرد. حجت‌الاسلام برزگران نیز احتمال اقدام عمومی و خودجوش مردم را مطرح کرد. محمود غفاری سابقه‌ی این موضوع را باز کرد و گفت این مساله مثل یک مخزن باروت است. دکتر حمزه مهرابی به سویه‌های امنیتی و سیاسی قضیه اشاره کرد. دکتر ابراهیم مهرابی نیز به صورتی شفاف‌تر درباره نقش بروجردی، نماینده فعلی، در این زمینه سوال پرسید. حسن عالیان نیز درخواست حضور بروجردی در گراش برای پاسخگویی به این مساله را مطرح کرد.

اما طاهرزاده، فرماندار گراش، آب پاکی روی دست همه ریخت و گفت: «در این چند روز اگر موضوعی را شنیدید، قطعا شایعه بوده است.»

گزارش رییس و سخنگوی شورا به فرماندار

علی بیضایی، نایب ‌رییس و سخنگوی شورای شهر، به نمایندگی از حاضرین در ابتدای جلسه گفت: «جناب فرماندار، همانطور که اطلاع دارید، یک ماه و نیم است که تحرکات شدیدی در منطقه رخ می‌دهد مبنی بر این که محدوده گراش از سمت شهرستان همجوار الحاق شود به محدوده شهری تحت هر عنوان. از ابتدای شورای ششم قریب ۴ یا ۵ بار این اتفاق افتاده است، یک بار تحت عنوان مسکن نیروهای هوایی، یک بار تحت عنوان مسکن نیروی انتظامی، یک بار با عنوان نهضت ملی مسکن جوانی جمعیت و همه هم به بهانه کسری زمین در جاهای دیگر.»

او در ادامه به مصوبه شورای تامین استان در این زمینه اشاره کرد (خبر در هفت‌برکه) و گفت: «شورای تامین استان یک مصوبه در دوران استانداری دکتر ایمانیه دارد که این مناقشه بین گراش و لار حل نشود، هیچ نوع عملیات از سمت دو شهرستان در آنجا صورت نگیرد، حتی تحت عنوان نهضت ملی مسکن. ولی ما همچنان این موارد را می‌بینیم. چرا موارد تنش‌زا در این برهه زمانی که کشور در یک وضعیت جنگی قرار دارد و مردم آرامش فکری ندارند ایجاد می‌شود؟ این آقایان کی هستند که می‌خواهند تنش را وارد کنند؟ ما همین دیروز هم یک نامه را به پیوست ده نامه قبلی به استاندار جدید ارسال کرده‌ایم. این نباشد که چون مردم گراش با متانت با قضایا برخورد می‌کنند و خیلی اهل شلوغ‌بازی نیستند، خدای نکرده سو استفاده کند. گراش نشان داده که اجازه نمی‌دهد کسی به حقشان تجاوز کند.»

او در آخر به سرنوشت نامعلوم پرونده محدوده در استانداری هم اشاره کرد: «ما تشکیل پرونده دادیم که برود به هیات حقوقی دولت، ولی این پرونده به جایی نرسید. اصلا ارسال نشد و در استان ماند!»

علیرضا دانشور، رییس شورای شهر، نیز در انتهای نشست به جمع پیوست. او گفت از جلسه‌ای درباره‌ی همین موضوع با مسئولان شهرستان لار می‌آید و تاکید کرد: «همین حرف آقای فرماندار را من می‌خواهیم تایید و تصدیق کنم: جای هیچ دغدغه و نگرانی نیست. ما پیگیری می‌کنیم و هر جا کمک لازم بود، از شما دعوت می‌کنیم. ما تعارف نداریم. محور ما قانون است و ما افتخار می‌کنیم که در چارچوب قانون عمل کنیم به شرطی که همه در این چارچوب حرکت کنند.»

دانشور البته در انتهای صحبتش اشاره کرد: «این که بگویند اینجا موردی نبوده، که درست نیست. ولی گفتند اینجا نظر کارشناسی بوده است. گفتم من نمی‌توانم در ملک شخصی شما بگویم چون کارشناس مرغوبیت این زمین را ثابت کرده من ساخت‌وساز کنم. اینطور که نمی‌شود. اساس کار شما عیب دارد. مگر خاک و زمین مرغوب هیچ جای دیگری نیست؟»

فرماندار: ما میراث‌دار یک زخم کهنه‌ایم

فرماندار گراش در جواب درخواست حاضران گفت: «جا دارد که این دو شهر ولایی و در یک چشم‌انداز نهایی مشکلات حل شود. ما هم مدافع منافع مردم گراش بوده‌ایم و تلاش بی‌وقفه کرده‌ایم، از جمله در مورد همین مساله. در گذر زمان این اختلاف به وجود آمده است. اما باید ببینیم در این مطقع کنونی، یعنی همین امروز و دیروز که صحبت می‌کنیم، اتفاقی افتاده است یا نه؟ ما باید با عقلانیت و خرد مشکل را بررسی و حل کنیم. هدف ما ایجاد آرامش و امیدآفرینی در بین مردم است. اینها منویات جمهوری اسلامی است. ما نماینده هیچ قوه‌ای نیستیم. به فرمایش آقا، ما نماینده‌ی نظامیم.»

او سپس به دو اقدام اساسی در مورد محدوده شهرستان گراش از دو سوی لار و اوز اشاره کرد: «اولین اقدام، با هماهنگی نماینده وقت [حسین‌زاده]، امام جمعه، استاندار و معاونین و مدیران کل استانی و جمعی از دوستان گراشی به جلسه‌ای با حضور دکتر ایمانیه رفتیم برای ایجاد راه حل. قرار بود دوستان لاری هم بیایند که نیامدند. ۳۰۰ صفحه پرونده آماده شد و دادیم به استانداری و ارجاع داده شد به دایره حقوقی وزارت کشور. موجود است.»

اما نکته‌ی دوم، بحث محدوده‌ی گراش و اوز بود. فرماندار گفت: «همواره تلاش کردیم که با هماهنگی با استاندار و ائمه جمعه و خردمندان شهر، نقطه‌ی مورد اختلاف هیچوقت بهش دست‌اندازی نشود تا تعیین تکلیف شود. کما اینکه نمونه‌ی بارزش اختلاف بین شهرستان گراش و اوز است. ما در این ۲۰ یا ۲۷ سال، بعد از شهرستانی، حوزه تنگ مسجد شمالی و جنوبی که شهرک صنعتی هم در آن است، به نام اوز بوده است. یکی از خردمندان شهر گفت این یک مساله است. من گفتم اگر قرار باشد تبدیل به اختلافی شبیه به اختلاف لار و گراش بشود، درست نیست. یک سال و نیم وقت گذاشتم و الحمدالله ۴ پلاک در طی ۴ سند بعد از ۲۷ سال به نام گراش شد. همین یک ماه و نیم قبل اتفاق افتاد. همه کمک کردند. هیچی بدون راه حل نیست اما تدبیر ما را می‌طلبد.»

هیچ اتفاقی روی زمین‌ها نیفتاده است

فرماندار در ادامه گفت: «ما اگر در تیمی هستیم، ما در تیم مردم گراشیم. من، امام جمعه و رییس شورای شهر هم با آقای استاندار با تماس و پیامک در ارتباط بودیم، هم با مدیر کل سیاسی و مدیر کل امنیتی استانداری تماس تلفنی موضوعات را تشریح کردیم. هم زنگ زدیم به آقای شبانی، مدیر کل راه و شهرسازی لارستان. آقای شبانی این موضوع را تکذیب کرد. این که در وضعیت فعلی به بهانه نهضت ملی مسکن یا هر بهانه‌ای بر روی زمین‌های اختلافی اتفاقی بیفتد ایشان قویا تکذیب کرد. بررسی‌های میدانی ما هم همین را نشان داد که فعلا هیج اتفاقی روی زمین‌ها نیفتاده است. تا مصوبه شورای تامین استان نشکند، اصلا امکان ندارد.»

فرماندار افزود: «لذا من این را بیشتر یک شانتاژ می‌دانم. چرا و به چه دلیل این اتفاق افتاد، نمی‌دانم. من مطمئنم که استاندار هیچ چراغ سبزی به هیچ طرف نشان نداده برای کار کردن. خود آقای بروجردی هم که باز صحبت شده قبلا، ایشان مسلما دنبال وحدت و همدلی و حل این مشکل است. غیر از این نه. ایشان هم من قول می‌دهم که دنبال هیچ حاشیه‌ای نیستند.»

فرماندار با اشاره‌ای گنگ به منشا این قضایا گفت: «من از امام جمعه هم دعوت کردم تشریف بیاورند. ایشان زنگ زدند به مدیر کل آقای شبانی، گفت مراقب باش. شبانی هم قویا تکذیب کرد. گفت فرماندار می‌خواهد برود راهداری کشور، و من هم همراه ایشان هستم. برای قیر و راه.» او در بخش دیگری از صحبتش هم گفت: «الآن هم که دوستان را رصد کردیم و در راهداری کشورند. راهداری هیچ سنخیتی با مسائل شهرسازی ندارد. اصلا ربطی به هم ندارد.»

تذکر می‌دهم که مجبور به رصد هستم

فرماندار اضافه کرد: «قویا عرض می‌کنم که این چند روز شایعه‌ای بود. چرا و به چه نیت و برای تخریب چه کسی؟ آقای استاندار که تازه آمده؟ یا آقای بروجردی را می‌خواهند بزنند؟ می‌خواهند فرماندار و شورای تامین را متهم کنند؟ خودشان را توی شهر کم و زیاد بکنند؟ نمی‌دانم.»

او در مورد تبعات ایجاد شایعه هم گفت: «برای ما حیثیتی و ناموسی است. قرار نیست که ما فرماندار گراش باشیم و بی‌تدبیری بکنیم در محلی که مورد اختلاف است اجازه بدهیم که به هر دلیلی آتش زیر خاکستر سر برآورد و شهر به هم بریزد. حالا عده‌ای می‌خواهند این شایعات را راه بیندازند. چه در گراش چه در لار. بگویند ما می‌خواهیم حساسیت ایجاد کنیم. خب، ما که حساسیت داریم، یک پله هم بالاتر است! ما اجازه نمی‌دهیم مسائل امنیتی از دستمان خارج بشود. وظیفه ما تامین امنیت است. قرار نیست برای چهار تا خانه و آلونک امنیت و آرامش مردم چه گراشی چه لاری زیر سوال برود. ولی تعجب می‌کند. این سرشاخه‌هایی که چه در لار و چه در گراش دامن می‌زنند… من تذکر می‌دهم به دوستان که من مجبور به رصد هستم. لذا هر اتفاقی می‌افتد باید از کانال ما باشد. به ما اطلاع بدهید ما پای کاریم. هر جا نتوانستیم، از شما مدد می‌طلبیم.»

خروج از نسخه موبایل