نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

روش‌هایی برای جلوگیری از خشک شدن خوشه‌های خرما

هفت‌برکه: با دعوت از کارشناس مرکز تحقیقات، علل خشکیدگی خوشه‌های خرما در گراش بررسی شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت : به منظور بررسی میدانی و جمع آوری اطلاعات در خصوص علل شیوع عارضه خشک شدن خوشه‌های خرما در منطقه ،حمید زرگری عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و از اعضاء طرح یاوران تولید از نخلستان‌های خسارت دیده شهرستان بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گراش، زرگری در این بازدید گفت: تا به امروز عامل زنده و بیماری‌زایی برای این عارضه شناخته نشده است و در واقع شرایط نامساعد اقلیمی مثل گرما و دمای بیش از حد، کم بودن رطوبت نسبی هوا و وزش بادهای گرم و خشک در دوره حساس تبدیل میوه از خارک به رطب مهمترین عامل شیوع این عارضه است.

وی تصریح کرد : پژمردگی سریع و ناگهانی میوه در دو سه روز و خشکیدگی کامل خوشه نخل طی مدت یک تا دو  هفته از مهمترین علائم این عارضه است.

زرگری پس از بازدید باغات در کارگاهی آموزشی که با حضور نخلداران شهرستان برگزار شد شرکت کرد و راه کارهایی را که تا به امروز جهت کنترل شیوع و کم‌تر کردن میزان خسارت این عارضه در سطح جهانی مورد استفاده قرار می گیرد را به کشاورزان متذکر شد.

استفاده از ارقام خشک و نیمه خشک خرما مثل رقم زاهدی و ….که نسبت به این عارضه مقاومتر هستند. آبیاری کافی و به موقع نخل، تغذیه مناسب باغات نخل، میانه کاری در نخلستان‌ها، مدیریت تعداد خوشه در یک نخل، هرس و بهداشت نخلستان، مدیریت آفات و بیماری ها در نخلستان، پوشش روی خوشه و همچنین احداث باد شکن در اطراف نخلستان‌ها از مواردی هستند که به کارگیری مجموع این روش‌ها می‌تواند در کنترل این عارضه موثر باشد.

 

خروج از نسخه موبایل