نماد سایت هفت‌برکه – گریشنا

نماینده: استان فارس جنوبی از دستور کار خارج شده است

هفت‌برکه: مهندس حسین‌زاده، نماینده مجلس، در گفتگو با هفت‌برکه اعلام کرد طرح تقسیم استان فارس موقتا از دستور کار خارج شده است؛ اما باید زیرساخت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای مرکزیت لارستان ایجاد شود که بخشی از آن شامل تقسیمات کشوری است.

به گزارش هفت‌برکه، مهندس حسین‌زاده، نماینده‌ی مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی اختصاصی در صفحه اینستاگرام هفت‌برکه، به مباحثی که در مورد تقسیمات کشوری در منطقه، از جمله طرح تقسیم استان فارس و همچنین ارتقای برخی بخش‌های لارستان، پاسخ داد. مهندس حسین‌زاده که از صحن علنی مجلس سخن می‌گفت، ضمن اعلام این خبر که طرح تقسیم استان فارس با اعتراض نمایندگان در کمیسیون شوراها از دستور کار خارج شده است، در مورد لزوم تقویت تمام زیرساخت‌ها برای رقابت در زمینه‌ی مرکزیت استان در آینده صحبت کرد.

 

گفتنی است که مناقشه در مورد تقسیمات کشوری از سال‌ها قبل جریان داشته است و هر از چندی دوباره گرم می‌شود. در ماه‌های اخیر، این مناقشه با انتشار صحبت‌ دکتر رضایی، نماینده جهرم، در شورای شهر جهرم اوج گرفت. دکتر رضایی به شورا و مجموعه مدیریت شهر جهرم گفته بود که این شهر را برای تبدیل شدن به مرکز استان آماده کنند. همزمان شدن این بحث با احتمال ارتقای بخش‌های لارستان، موجی از بیانیه‌ها و اظهارنظرها را در فضای مجازی به وجود آورد.

کمی بعد نیز از طرح مجلس برای تقسیم چهار استان سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و اصفهان رونمایی شد تا بحث‌ها در منطقه به نقطه‌ی اوج برسد. چند روز بعد قادری نماینده لامردی‌الاصل شیراز اعلام کرد در طرح مجلس استان فارس به دو استان تقسیم و استان فارس جنوبی با مرکزیت جهرم تشکیل می‌شود. انتشار آن باعث واکنش‌هایی از سوی شهرستان‌های مختلف جنوب استان از جمله فسا، داراب و لارستان شد. 

طرح تقسیم استان فارس از دستور خارج شده است

اما مهندس حسین‌زاده، نماینده مردم جنوب فارس، می‌گوید طرح تقسیم استان فارس موقتا منتفی است. او در توضیح این خبر افزود: «طرحی که از سمت نماینده به مجلس داده می‌شود، به کمیسیون مربوطه می‌رود و آنجا بررسی می‌شود. در صحن آن کمیسیون هم مخالفان و موافقان صحبت می‌کنند و پس از مصوب شدن در کمیسیون، در صحن علنی مجلس هم بررسی می‌شود. البته بحثی مانند استان شدن، پیوست‌هایی هم دارد که یک سری نهادهای خارج از مجموعه مجلس هم باید تاییدیه این کار را بدهند. اما طرح استان شدن که خود لار هم سالیان قبل این طرح را داده است، و خیلی از استان‌های دیگر. از جمله نماینده جهرم که این طرح را به مجلس داده بود و داخل کمیسیون شوراها مطرح شد، ولی با اعتراض نمایندگان این طرح عملا مسکوت ماند و از برنامه کار کمیسیون خارج شد و منتفی شد.»

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس از این فرصت استفاده می‌کند تا نکاتی را به مردم حوزه انتخابیه یادآوری کند: «اما حالا که بحث تقسیمات مطرح شد، چند نکته را خدمت شهروندان عرض کنم. چه خوب است که نگاهمان بلندمدت و افق دیدمان فراتر از آنچه الان هست باشد. این مساله که پیش آمد، نحوه رفتار مسئولین شهرستان‌ها خیلی مهم است. شاید حساسیتی که فسا نسبت به جهرم دارد یا درخواست داراب برای استان شدن دارد، یا کازرون و لامرد؛ ولی دیدید که نه در فسا مردم به فرمانداری ریختند، نه جهرم، ولی عزیزانمان در لار …. خب این زیبنده نیست. اطلاع‌رسانی بحثش جداست، اما اینکه حرکاتی انجام شود، زیبنده نیست.

«نکته دوم این که من غبطه می‌خورم به توانمندی که در لارستان بزرگ و گراش و اوز و خنج وجود درد، ولی به سبک دیگری دیده می‌شود. ممکن است از حرف من برداشت‌هایی بشود، اما یقین بدانید هدف نهایی ما همین است، ولی بعضی وقت‌ها باید بستر و زمینه‌اش آماده شود. در حوزه صنعت شروع کرده‌ایم، مثل منطقه ویژه اقتصادی که مصوب شد. در حوزه جاده کار می‌کنیم، مثلا بحث کارگو. در حوزه آب و برق و بهداشت هم کار می‌کنیم.»

ارتقای سیاسی بخش‌ها و مناطق را دنبال می‌کنیم

مهندس حسین‌زاده، نماینده مردم جنوب فارس، تاکید می‌کند که یکی از اهدافش پیگیری ارتقای بخش‌های حوزه‌ی انتخابیه است، و این ارتقا را به نفع کل منطقه می‌داند: «از آن طرف هم رشد و ارتقای سیاسی وقتی انجام شود، حالا جویم باشد یا بنارویه یا عمادشهر، باعث می‌شود به صورت اتوماتیک خود لار هیچ رقیبی نداشته باشد. ولی دیدگاه به سمت و سویی می‌رود که می‌خواهند لارستان کوچک شود. اصلا اینطور نیست. ولی مگر سه شهرستان که جدا شدند، بد است؟ به هر حال خیلی از ادارات هنوز وابستگی را دارند.»

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش هم بر حق مردم مناطق برای ارتقای سیاسی تاکید کرد: «یقین بدانید به این سمت خواهیم رفت و هدف رشد اصلی خود منطقه جنوب است. انشالله استان لارستان را پیگیری خواهیم کرد. ولی این بدین معنی نیست که بقیه بخش‌ها و توابع نخواهند رشد کنند. به هر حال اگر چراغ آخرین خانه در منطقه را ما روشن نکنیم، همسایه روشن می‌کند. مردم جویم، بنارویه، بیرم، عمادشهر، حقشان است. یقین بدانید رشد کلی لارستان خیلی سریع اتفاق می‌افتد.»

نماینده در مورد شعار «اول ارتقای لارستان و بعد دیگر مناطق» اینگونه اظهار نظر می‌کند: «این که بگوییم ارتقای همزمان استان شدن [لارستان] و بعد آنها شهرستان بشوند، ما موافقیم، اما آیا الآن این بستر وجود دارد؟ با توجه به چالش‌هایی که در جنوب استان وجود دارد، من پیش‌بینی می‌کنم حالاحالاها طرح تقسیمات استان فارس حداقل در قسمت‌های جنوبی فارس وجود نداشته باشد. ولی آیا بقیه شهرستان‌ها باید محروم بمانند؟ خب اگر آنها ارتقا پیدا کنند که به نفع خود لار است.»

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در انتهای این بخش از گفت‌وگویش با هفت‌برکه گفت: «من دوست ندارم این ذهنیت وجود داشته باشد که ما درصدد جدایی بخش‌ها هستیم. این حق مردم است. رشد و توسعه بر مبنای رفع تبعیض و عدالت و شاخصه‌هایی است که وجود دارد. بخشی مانند جویم الآن ۸۴ سال است که بخش هستند، و این حق آنهاست. هرچند استان شدن هم حق منطقه ماست و من هم موافقم. ولی وقتی بستر آماده نباشد… تصمیم‌گیری برای این دست کارها فراتر از مجلس و حتی فراتر از دولت است. به همین راحتی نیست که یک طرحی در مجلس داده شود و استان ایجاد شود. امیدوارم به یک وحدت نظر برسیم و دست به دست هم بدهیم برای ارتقای کل لارستان بزرگ؛ تا انشالله با وحدت و همدلی باعث رشد و ارتقای کلی منطقه شویم.»

خروج از نسخه موبایل