هفتبرکه: سه گروه متفاوت خیرین، پیگیر ساخت بیمارستانهای جدید در شهر گراش هستند.
۱۱ آبانماه ۹۹ نشست خبری هیات رییسه علوم پزشکی گراش برگزار شد. یکی از سوالات مطرح شده در مورد مخالفت هیات رییسه با تاسیس بیمارستان دوم در گراش بود. دکتر احمد عبداللهی، رییس دانشکده، درباره رویکرد گسترش بیمارستانها گفت: «مخالف بیمارستان دوم نیستیم، مخالف موازیکاری هستیم. از افتخارات ما این است که تعداد بیمارستانها را زیاد کنیم.»
به گزارش هفتبرکه، این بیمارستانها شامل بیمارستان نازایی و بیماران زنان به کمک حاج حسین سعادت، بیمارستانی به همت حاج محمدحسن حسنی و یک بیمارستان خیریه با کمک گروهی خیرین است.
رییس دانشکده علوم پزشکی با اشاره به تک بیمارستانی بودن دانشکده گراش گفت: «وقتی ما به وزارتخانه میرویم، به عنوان یک دانشکده تک بیمارستان هستیم. ولی وقتی به افتخارات بیمارستان مانند جراحی قلب یا ناباروری نگاه میکنیم، خوشحال میشویم. ما بحثهای فوقتخصصی را با قدرت ادامه خواهیم داد و این پشتوانه ما برای آینده روشن است.»
دکتر عبداللهی در مورد بیمارستان دوم گراش گفت: «از افتخارات ما این است که تعداد بیمارستانها را زیاد کنیم و از قِبل آن دانشکده گسترش پیدا کند. قطعا بیمارستان دوم توسط حاج حسین سعادت ساخته میشود و مدتهاست مجوز آن صادر شده است. خودشان هم پای کار هستند. این بیمارستان برای درمان ناباروری و بیماریهای زنان است. محل و پول آن آماده است و چندین بار برای کلنگزنی پیگیری کردهاند. الان مرکز ناباروری در بیمارستان و خانه قدیمیشان انجام میشود که مقداری ناهماهنگی به وجود میآورد. قرار است آنجا مرکز جامع ناباروری و بیماریهای زنان باشد و دوست داریم فرد بزرگی برای کلنگزنی بیاید و امتیاز هم بگیریم.»
دکتر عبداللهی از مشارکت حاج محمدحسن حسنی برای ساخت بیمارستان سوم خبر داد: «بیمارستان سوم را مهندس وقارفرد و تیمشان پیگیری میکنند. در زمان حیات حاج شیخ احمد انصاری، ما به اتفاق آقای وخشوری به دیدار حاج محمدحسن حسنی رفتیم و آنجا شیخ احمد و آقای حسنی تلفنی صحبت کردند. حاج محمدحسن حسنی گفت من ۴۰ میلیون درهم وجوهات دارم و شیخ احمد گفت شما هر چقدر زمین میخواهید در همین مجموعه علوم پزشکی به شما میدهیم و بیا بیمارستان بساز که تا وقتی شما بسازید، بیمارستان قبلی هم فرسوده میشود و این مسیر به کمک آقای حسنی و حاج قاسم وقارفرد برای ساخت یک بیمارستان چندطبقه به پیش میرود.»
شاید بحثبرانگیزترین مورد بیمارستان خیریه گراش است که از طریق بنیاد بیماریهای خاص پیگیری میشود. دکتر عبداللهی در مورد این بیمارستان گفت: «بیمارستان دیگر بیمارستان خیریهای است که عدهای دیگر از دوستان پیگیری میکنند و مجوزهای آن صادر شده است و قرار است بیمارستانی باشد که خیریه ساخته بشود، خیریه تجهیز شود و خیریه تعرفه بگیرند و خیریه بچرخد و خدمات بدهد.»
رییس دانشکده علوم پزشکی در مورد حساسیت برای صدور مجوز بیمارستانها گفت: «اگر ما بدون برنامه تعداد بیمارستانها را زیاد بکنیم جریان بیمارستان دوم اوز پیش میآید. بیمارستانی ساخته شده است و آماده است و گفته میشود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و وزارتخانه گفته که چه کسی گفته بیمارستان بسازید؟ الان بیمارستان ساخته شده و شرط راهاندازی آن تعطیلی بیمارستان قدیمی است.»
شورای راهبری دانشکده علوم پزشکی گراش به ریاست نماینده مجلس تشکیل میشود. دکتر عبداللهی گفت: «برای جلوگیری از اسراف بیتالمال، ما با حضور دکتر حسین حسینزاده یک شورای راهبردی تشکیل دادهایم تا برای افرادی که در حوزه بهداشت و درمان کار کنند تصمیمگیری شود که نه اسراف شود و نه سدی جلو خیرین قرار بگیرد و کنار بکشند. ظلم به مردم جنوب است که یک عملی که در خنج و بیرم انجام میشود، بیمارستانی بسازیم که همان کار را انجام دهد. بیایید پول خیرین را به سمتی ببریم که دردی از مردم دوا شود.»
دکتر عبداللهی با اشاره به برخی کارهای موازی گفت: «این مساله فقط در گراش نیست. بعضیها راه افتادند که چون دکتر عبداللهی جراحی قلب آورده ما هم جراحی قلب میخواهیم. این چه اصراری است؟ یا رادیوتراپی چون توی گراش است، ما هم بیاوریم. وزیر هم مخالف است دوبارهکاری شود و مثلا در فاصله ۱۵ کیلومتری دو مرکز رادیوتراپی داشته باشیم.»
دکتر عبداللهی تاسیس بیمارستانها را به صورت فوت تخصصی لازم میداند: «بیمارستانی در گراش لازم است که کار فوقتخصصی بکند. درد مردم لار و گراش و بندرلنگه در همینجا باید درمان شود. آپاندیس و فتق در گراش و لار و اوز عمل میشود. من مخالف این نیستم که بیمارستان زیاد شود، بلکه مخالف موازیکاری هستیم که کاری در بیمارستان امیرالمومنین انجام میشود در یک بیمارستان دیگر هم انجام شود. مثل ناباروری که این کار شده است. بیاییم زیر چتر مهندس حسینزاده کارهایی انجام شود که در آینده به آن افتخار کنیم.»
بخشهای دیگر این نشست خبری به زودی در گریشنا منتشر میشود.